mario Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 https://www.gov.pl/web/koronawirus/informacje-dla-podrozujacych OBOWIĄZUJĄCE ZASADY Zasady dla podróżnych przybywających do Polski ze strefy SchengenPodróżni podlegają kwarantannie, chyba że przedstawią negatywny wynik testu na COVID-19. Test będzie musiał być wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy.Rodzaj testu: PCR lub antygenowy.Rozwiązanie obejmie wszystkie środki transportu: transport zbiorowy i indywidulany oraz piesze przekraczanie granicy.Podróżni, którym została nałożona kwarantanna w Polsce, będą mogli w ciągu 48h od przekroczenia granicy wykonać test, którego negatywny wynik zwolni z kwarantanny.Testy te nie są finansowane ze środków publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 W dniu 23-06 prom z Nynashamn do Gdańsk, brak kontroli na zjeździe. W dniu 13-06 prom z Gdańska zjazd w Nynashamn drobiazgowa kontrola, testy, cel podróży, gatunki ryb, jakie przynęty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Szczepionki dalej nic nie dają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Szczepionki dalej nic nie dają??Na wjazd do Szwecji wymagany test, nie sprawdzają czy szczepiony. "Lepiej" jest w Finlandii, tam tylko zaszczepieni (od 21.06) mogą wjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Od 1 lipca honorowany będzie "paszport covidowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Od 1 lipca honorowany będzie "paszport covidowy"Czyli ten wydruk(dla tradycjonalistów) z kodem QR z IKP? Edytowane 24 Czerwca 2021 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Poczekam do 1 lipca, wychodza nowe zmiany moze cos polozuja.Do Szwecji wracam bez testow i kontroli. Zadzwonie jutro i spytam jak to faktycznie jest z tymi testamu dla cudzoziemcow jak jada do Polski.Spotkal sie ktos z jakas kontrola tych testow w kraju? Szwecja od pocztku do dzis pod katem testow nikogo nie kontroluje. Przy wjezdzie tak. Ale w kraju ani policja ani sanepid. Dlatego sie zastanawiam. Czy mozna zrobic test w Polsce po przyjezdzie bo u nas panie 500 za leb kroja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Gdybyś jechał do Warszawy to dam Ci namiar na test za 100 zeta i jeszcze browar u mnie bo to bardzo niedaleko od mojej chaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 U mnie cena od 45 do 75 zł antygenowy, od rękiWszystkie kraje EU będą honorować kod QR potwierdzający szczepienie, przechorowanie lub aktualny test od 1 lipca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 ...Warszawa ma swój cennik wiadomo, Stolica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Raczej zaszlo nieporozumienie odnosnie rodzaju testu: pcr 400-500zł antygenowy 100-150.Szwedzi akceptuja ten tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Jest jeszcze test LAMP, też akceptowany, choć mało popularnyPCR kosztuje u mnie 280 zł, wynik po 18-24 godzinach dostępny w IKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Podzwonilem i podaje dalej.1 - Obcokrajowcy z EU plynacy statkiem Polferries moga zrobic test na terminalu po przyjezdzie do Polski.2-Test musi byc wczesniej zarezerwowany a jego koszt po okazaniu biletu to 136zl.3-Ani promotor ani przemula pani z recepcji testow dla covidian nie potrafila odpowiedziec na pytanie kto testy sprawdza. Komary, komary, komary. Panowie w Szwecji pada i zagieszczenie komarow nie daje zyc. Kazdy kto tu zawita nich sie dobrze przygotuje. Tna niesamowicie w tym roku. Kazdy sklep ICA ma w ofercie- mygga - spray na decie. Bardzo skoteczne srodek to rowniez US622. Uzywam te dwa i smialo polecam, koszt w przyblizeniu w Szwecji 20-30zl . Powodzenia i polamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Potwierdzam skuteczność "Mygga" , którą dostaliśmy w prezencie od Rafała. Do tego skutecznie zastępuje zapachem dezodorant. Szczupakom nie przeszkadza ... stwierdzam to na podstawie własnych, tegorocznych wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Potwierdzam skuteczność "Mygga" , którą dostaliśmy w prezencie od Rafała. Do tego skutecznie zastępuje zapachem dezodorant. Szczupakom nie przeszkadza ... stwierdzam to na podstawie własnych, tegorocznych wyników Skąd wiesz, czy bez tego sprayu nie złowił byś dwa razy więcej metrówek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Używałem Myggi i łowiłem z powodzeniem wiele gatunków ryb. Nawet ostrożne liny, także raczej nie ma obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Skąd wiesz, czy bez tego sprayu nie złowił byś dwa razy więcej metrówek? Wiem, bo teraz złowiłem 5 razy więcej niż oczekiwałem Ba, mógłbym nawet postawić tezę, że to dobry atraktor szczupakowy i to na takie 100+ .... bo tych mniejszych złowiłem w sumie może 10 ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Wiem, bo teraz złowiłem 5 razy więcej niż oczekiwałem Ba, mógłbym nawet postawić tezę, że to dobry atraktor szczupakowy i to na takie 100+ .... bo tych mniejszych złowiłem w sumie może 10 ? Eeee, to znaczy, że jednak odstrasza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemaz Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Ten rok jest rekordowy jesli chodzi o ilosc owadow gryzacych w srodkowej i polnocnej Finlandii wiec pewnie w Szwecji tez. Ubrania moczone w permetrynie to chyba jedyne sensowne wyjscie. Generalnie zakrycie ciala od stop do glowy + czapka z siatka. Muggi i inne psikacze dzialaja slabo na taka ilosc komarow/muszek, a bez siatki to wlatuja do ust. Problem jest inny - lato zaczyna sie goraco i lowic tak ubranym to meka. Chybe ze lowicie na srodku duzej rzeki / jeziora - trzymaja sie brzegow i plytkiej wody. Edytowane 26 Czerwca 2021 przez kemaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Faktycznie tak to wygląda??? 30 czerwca szwedzkie regulacje zostaną dostosowane do regulacji unijnych. Wjazd do Szwecji z krajów UE/EOG będzie możliwy w przypadku posiadania zaświadczenia o szczepieniu, negatywnego testu na obecność wirusa COVID-19 lub zaświadczenia o przebytym zakażeniu COVID-19. Wymóg będzie obowiązywał do 31 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Poszukuję informacji na temat Venjanssjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 https://www.fiskesnack.com/forum/lokalt-snack-fiskeplatser-och-hotspots/region-dalarna/85296-g%C3%A4ddfiske-venjanssj%C3%B6n-orsasj%C3%B6n-siljan/page3 http://www.moraoutdoor.se/index.php/fiske/venjanssjoen Uzyj prosze translator, dozo tego zeby ogarnac w dwoch zdaniach.Podobno dosyc niebezpieczne jezioro pod wzgledem barometri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 https://www.fiskesnack.com/forum/lokalt-snack-fiskeplatser-och-hotspots/region-dalarna/85296-g%C3%A4ddfiske-venjanssj%C3%B6n-orsasj%C3%B6n-siljan/page3 http://www.moraoutdoor.se/index.php/fiske/venjanssjoen Uzyj prosze translator, dozo tego zeby ogarnac w dwoch zdaniach.Podobno dosyc niebezpieczne jezioro pod wzgledem barometri.Dzięki Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Był ktoś na Allgunnen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 (edytowane) Spoko.Kawal wody do okola calosc akwenu i pozostale polaczenia, masz jakies 50km. Co udalo mi sie wyloskac to fakt ze najlepiej gryzie tam na powierzchniowe przynety. Spadki masz z 0,5-10, do, zo gorek i plycizn. Ciekawe ze jest tam prawie kazda ryba a nie ma sandacza. Edytowane 13 Lipca 2021 przez TERMOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi