Szczepek2 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Cześć panowie, korzystacie z Ifiske?. A mianowicie znalazłem jezioro i nie mam jak kupić licencji przez neta. Czy jest możliwość, że jest to woda prywatna ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Właśnie dzisiaj, mój kumpel kupował dla nas pozwolenia na październik i nie miał problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) Cześć panowie, korzystacie z Ifiske?. A mianowicie znalazłem jezioro i nie mam jak kupić licencji przez neta. Czy jest możliwość, że jest to woda prywatna ?. Jest możliwość, że właściciel wody nie współpracuje z iFiske. Może z Inatur? A może też nie...Trafiłem w tym roku nad rzeczkę w Laponii, na której interesujący mnie odcinek gospodarz łowiska sprzedawał licencje wyłącznie osobiście i wyłącznie za gotówkę.Miał oldschoolową blaszaną kasetkę, samokopiujące bloczki i niechętnie mówił po angielsku.Miał też wspaniałe lipienie pod opieką Edytowane 19 Września 2021 przez Marvin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) Ok.Dzięki. Na wiosnę też płaciłem prze Ifiske widocznie tej wody nie mają. Edytowane 19 Września 2021 przez Szczepek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Ok.Dzięki. Na wiosnę też płaciłem prze Ifiske widocznie tej wody nie mają.Na część szwedzkich wód można kupić licencje na Fiskekort: https://www.fiskekort.se/ (innych wód niż na ifiske) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Panowie czy nie bylo zadnych problemowo z zakupem karty przez ifiske? Kilka lat temu probowalem kupic dla znajomych na rzekie trociowa i nie stety sie nie udalo.Jak to wyglada dzis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Ja w tym roku bez problemu zapłaciłem.w drodze na prom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Panowie czy nie bylo zadnych problemowo z zakupem karty przez ifiske?Kilka lat temu probowalem kupic dla znajomych na rzekie trociowa i nie stety sie nie udalo.Jak to wyglada dzis?nie wiem na jaka rzekę trociowa kupowałeś, w tym roku bez problemu kupowałem na dwa różne jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Zapewne wszystko zależy od tego, czy dzierżawca (właściciel?) podpisał z nimi umowę. Niektóre wody przynależą do np. spółek leśnych i zezwoleń w sprzedaży on-line nie znalazłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Zna ktoś jakiś kod rabatowy na stenaline? Ja coś mam ale słabe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Panowie czy nie bylo zadnych problemowo z zakupem karty przez ifiske?Kilka lat temu probowalem kupic dla znajomych na rzekie trociowa i nie stety sie nie udalo.Jak to wyglada dzis?Od kilku lat kupuję przez ifiske. Żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Fajnie, fajnie na przyszlosc dobrze wiedziec. Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ariasz Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Jesteśmy z kumplem na Syrsan - baza na wyspie , u Petera :-) Pogoda do dzisiaj w miarę stabilna , zachmurzenie , lekki wiatr , temperatura wody od 14.1 do 14.5 (co według lokalesow oznacza ze będzie ciężko ).Walczymy od poniedziałku , jesteśmy na wodzie minimum 8h - do chwili obecnej , jedno branie ;-) Sprawdziliśmy duża cześć miejscówek na zatoce , południe z płytsza woda , północne zatoki , blaty , górki . Łowilismy w rejonach ławic śledzia . Zero. Dzisiaj pogoda się odmieniła , spadło ciśnienie i zmienił się kierunek wiatru. Może to coś zmieni. Jednak nie ukrywam ze wiara w nas powoli umiera ;-) Ma ktoś może doświadczenie w łowieniu w tym rejonie w okresie września i może podrzucić jakiegoś tipsa , na jakiś rejonach się skupić ? Może robimy coś bardzo źle ;-) Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Jesteśmy z kumplem na Syrsan - baza na wyspie , u Petera :-) Pogoda do dzisiaj w miarę stabilna , zachmurzenie , lekki wiatr , temperatura wody od 14.1 do 14.5 (co według lokalesow oznacza ze będzie ciężko ).Walczymy od poniedziałku , jesteśmy na wodzie minimum 8h - do chwili obecnej , jedno branie ;-) Sprawdziliśmy duża cześć miejscówek na zatoce , południe z płytsza woda , północne zatoki , blaty , górki . Łowilismy w rejonach ławic śledzia . Zero. Dzisiaj pogoda się odmieniła , spadło ciśnienie i zmienił się kierunek wiatru. Może to coś zmieni. Jednak nie ukrywam ze wiara w nas powoli umiera ;-) Ma ktoś może doświadczenie w łowieniu w tym rejonie w okresie września i może podrzucić jakiegoś tipsa , na jakiś rejonach się skupić ? Może robimy coś bardzo źle ;-) Dzięki .Nie łowić w Zatoce lecieć dalej. I szukać. Kilkanaście rzutów w miejscu i następne miejsce. Ja tak to widzę na Syrsan. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Jesteśmy z kumplem na Syrsan - baza na wyspie , u Petera :-) Pogoda do dzisiaj w miarę stabilna , zachmurzenie , lekki wiatr , temperatura wody od 14.1 do 14.5 (co według lokalesow oznacza ze będzie ciężko ).Walczymy od poniedziałku , jesteśmy na wodzie minimum 8h - do chwili obecnej , jedno branie ;-) Sprawdziliśmy duża cześć miejscówek na zatoce , południe z płytsza woda , północne zatoki , blaty , górki . Łowilismy w rejonach ławic śledzia . Zero. Dzisiaj pogoda się odmieniła , spadło ciśnienie i zmienił się kierunek wiatru. Może to coś zmieni. Jednak nie ukrywam ze wiara w nas powoli umiera ;-) Ma ktoś może doświadczenie w łowieniu w tym rejonie w okresie września i może podrzucić jakiegoś tipsa , na jakiś rejonach się skupić ? Może robimy coś bardzo źle ;-) Dzięki .Lokalsi mówią, że ta temperatura wody jest za wysoka, czy za niska? Z jakiego kierunku wiał dotąd wiatr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ariasz Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) Wiatr na Syrsan wiał z głównie z pd , pd-zach . Dzisiaj w nocy oczywiście obrócił i wieje z północy - do tego pełne słońce . Co do temperatury wody , to jest za wysoka jak na ten okres . Według lokalesow jeszcze z miesiąc za nim szczupak wyjdzie na płytsza wodę - coś w tym jest bo nie ma go na żadnym obszarze poniżej 6m . Przynajmniej my nie znaleźliśmy. Edytowane 24 Września 2021 przez Ariasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Wiatr na Syrsan wiał z głównie z pd , pd-zach . Dzisiaj w nocy oczywiście obrócił i wieje z północy - do tego pełne słońce . Co do temperatury wody , to jest za wysoka jak na ten okres . Według lokalesow jeszcze z miesiąc za nim szczupak wyjdzie na płytsza wodę - coś w tym jest bo nie ma go na żadnym obszarze poniżej 6m . Przynajmniej my nie znaleźliśmy.Paradoksalnie słońce na szkierach to bardzo dobra wiadomość!Z mojego doświadczenia w słoneczne dni działo się więcej niż w pochmurne i deszczowe. Spróbujcie wyjść z zatoki, za mostem trzymać się lewej strony.Dobre wyniki mieliśmy w okolicy tych wysepek:https://www.google.com/maps/place/57%C2%B053'02.8%22N+16%C2%B038'00.5%22E/@57.8841108,16.631278,339m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d57.8841081!4d16.6334725 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 SzanowniW chwili obecnej, Szwedzi wymagają testów z 48miu godzin przed dopłynięciem? Czy wystarcza zaświadczenieo podwójnym szczepieniu/paszport covidowy ?(ruszam 15go października ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Bez zmian: https://reopen.europa.eu/pl/map/SWE/7001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 SzanowniW chwili obecnej, Szwedzi wymagają testów z 48miu godzin przed dopłynięciem? Czy wystarcza zaświadczenieo podwójnym szczepieniu/paszport covidowy ?(ruszam 15go października )Szczęściarz . Mi zostaje Turawa, w której nie ma już ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Nie ma ryb i dzięki temu nic Ci na rybach nie będzie przeszkadzało odpoczywać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Mając krew na zębach po powrocie ze Szwecji nie mogę odpoczywać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Na promach pół załogi to wędkarze ,,, a nikt nic nie pisze ....... hmmm .. może nie zalogowani ?Ja zaatakowałem Szwecję w lipcu (prawie 5 dni łowienia) i ostatni tydzień września. W lipcu "do łapy " 95 sztuk (w tym metrówka): 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 .. ostatni tydzień września był bardzie szczodry. Przytulone 248 szt szczupaków. 100+ na pokładzie, 9 ryb powyżej 90 cm, kilkanaście 85+. .. trochę połowione, 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi