Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

15go miałem jechać do północnej Szwecji. Niestety ostre opady spowodowały powodzie i nasz dom nad rzeką został trochę zalany. Rezerwacja odwołana. Wyszukaliśmy z kumplem inną lokalizację w tym samym terminie (bo bilety promowe wykupione) Baza będzie na południowym obszarze Bunn. Zapewne kilu z Was tam było. Może coś podpowiecie?

Edytowane przez BOB

Byliśmy w tym samym terminie w tym samym miejscu co kolega @Trouter. Przez pierwsze 2 dni złowiliśmy 4 ryby na 4 osoby  :D Jak się okazało ryby były skumulowane w jednej zatoce. Więc tak naprawdę dopiero zaczęliśmy konkretnie łowić od trzeciego dnia. Masa ryb w przedziale 60-80 cm, największa 94 cm (nie udało się przekroczyć magicznej 100).

Jako ciekawostkę dodam, że łowiąc kilkanaście metrów od kolegi @Trouter na dwóch z kolega mieliśmy jakieś 10 ryb w przeciągu 30 min gdzie kolega @Trouter sam w tym samym czasie miał już około 20 ryb  :ph34r:

• Like 5

Juz od jakiegos czasu zauwazyłem, że kolega @Trouter prezentuje tu niesamowite wyniki z regularnością szwajcarskiego zegarka - można być pewnym, że co jesień pojawi się taki wpis :) 

Dobrze kojarzę, że koledzy @Trouter i @grin88 łowili okolicach Karlskrony? 

• Like 3

To jeszcze migawki ze Szwecji (takie trochę z "przymrużeniem oka"):

Bywa, że jest tak pięknie, że się chce śpiewać (a jak wiadomo "śpiewać każdy może" :) ) ..

https://www.youtube.com/watch?v=iZw3l4VdnuI

.. bywa, że droga do bazy trochę się "dłuży"

https://www.youtube.com/watch?v=mZNVVZ-juAY

Edytowane przez Trouter
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Siema, wiem, że tematów i wątków było sporo na forum, może aż za dużo i nie mogę znaleźć nic ciekawego. Macie może jakieś linki do wypożyczalni łódek na szkierach? Obojętnie, które rejony, ja nie mogę znaleźć ich w ogóle. Na ten moment przeglądam tylko airbnb i novasol i patrzę czy oferta zawiera łódki (tutaj głównie szwedzkie jeziora).

• 1 miesiąc temu...

Cześć, czy ktoś z Was płacił kiedyś na Bankgiro w celu rezerwacji domku w Szwecji ?

O co dokładnie chodzi ? Napisz na pw . Coś wymyślimy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki, już udało się ogarnąć temat.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk