Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

stor to bodajże "duże". Wpisz w wyszukiwarkę nazwę: jezioro- duże, małe,krzywe lub leśne. Zobaczysz ile jest jezior o takiej samej nazwie w Polsce .

Dobre Panowie, zrozumiałem. Proszę już nie "dołować"mej skromnej osoby. Jest ok. Nawet mi się podoba, ze są różne jeziora o tej samej nazwie. Zawsze mogę wkręcić że połowiłem metrowe sandacze na Storsjon, a na którym - znajdziesz

Witam,koniec czerwca wybieramy się w rejon południowej Szwecji,oczywiście chcemy wynająć domek przy wodzie,łódkę silnik wszystko mamy,teraz pytanko jest ktoś kto by mógł polecić fajną wodę?

Celujemy raczej w jakieś mniejsze akweny,żeby spokojnie samemu sobie opłynąć bez przewodnika.

Dzięki 

Olofstrom, Bromolla dużo pięknych jezior. W tym duże rybne i łowne IvoSjon.

Wpływa tam piękna nieduża rzeka, która odcinkami jest jak górska obfita w pstrągi i trocie, a w innych odcinkach przechodzi jako wolno płynąca rzeka niedużej szerokości, w której występuje dużo szczupaka, okonia i jazia.

Nad IvoSjon są do wynajęcia domki. Zezwolenia na łowienie można wykupić w każdej komunie w mieście.

Spędziłem w tych okolicach wiele wspaniałych wędkarskich lat.

Edytowane przez pablo__20
  • Like 3

Co chcesz wiedzieć o tym łowisku?

Rozgladam sie za jakas fajna rzeka pstragowa. Zarowno dla muszkarza jak i dla spiningisty. Zalezy mi zeby byla w miare latwo dostepna albo pociagiem albo autobusem.

Bylbym tez wdzieczny za jakas propozycje rzeki lososiowej. W tym wypadku tylko dla spiningistow.

Edytowane przez Luckyguliver

Moze przyda sie info. dla wybierajacym sie na polnoc.

Od srody Szwecja odposzcza wszystkie restrykcje i wraca do normalnosci, oznacza to ze nie jest juz wymagany paszport Cov. w stefie prywatneji poblicznej.

Zaraz po Dani ktora podjela jako pierwa taki krok.

Jezeli ktos planuje przyjazd Tu, prawdopodobnie bedzie to mozliwe bez zadnych ograniczen.

CDN i szczegoly pod koniec tygodnia.

Edytowane przez TERMOS
  • Like 6

To chyba najwazniejsza wiadomosc tak jak kolega wspomnial ze dla przybywajacych do SE.

----Wjazd do SE bez ograniczen,paszport Cov.nie jest wymagany. Wiecej info i szczegolow znajdziecie na.

www.folkhalsomyndigheten.se

Jako ciekawostkie podam ze muzea w stolicy zwiedzajacych sa za darmo.Oczywiscie dla wszystkich i tych po szczepieniu i tych bez.Tak wiec reasomujac - - powoli wracamy do normalnosci.

Edytowane przez TERMOS
  • Like 5

hej, planuję odwiedzić Szwecję powiedzmy turystycznie (lipiec /sierpień) i chcę zabrać ze sobą kajak w. ( :) - pytanie czy mogę wędkować z kajaka bez żadnych rejestracji ichniejszych (o ile takowe są ?) ?, Tydzień spędzę nad ivosjon, i tydzień na szkierach gamleby. z tego co wyczytałem to na ivosjon potrzebuję zezwolenie a na szkiery nie - również ze środka pływającego - prawda ? 

Wyjazd nie będzie niestety typowo wędkarski ale w każdej wolnej chwili będę chciał przechytrzyć jakieś drapieżniki :) 

pozdrawiam 

hej, planuję odwiedzić Szwecję powiedzmy turystycznie (lipiec /sierpień) i chcę zabrać ze sobą kajak w. ( :) - pytanie czy mogę wędkować z kajaka bez żadnych rejestracji ichniejszych (o ile takowe są ?) ?, Tydzień spędzę nad ivosjon, i tydzień na szkierach gamleby. z tego co wyczytałem to na ivosjon potrzebuję zezwolenie a na szkiery nie - również ze środka pływającego - prawda ? 

Wyjazd nie będzie niestety typowo wędkarski ale w każdej wolnej chwili będę chciał przechytrzyć jakieś drapieżniki :) 

pozdrawiam

Możesz wędkować bez rejestracji lodzi ,pontonu Itd.. na jezioro musisz wykupić kartę. Na szkierach za nic nie płacisz.