roobek Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Ma ktoś może namiary na fajną kwaterę w Szwecji z dostępem do wody i sprzętem pływającym dla 4 - 6 osób ? Myślimy o wyjeździe na jesień. Może jakieś sugestie w którym miesiącu najlepiej się wybrać ? Myślimy o drugiej połowie września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Ma ktoś może namiary na fajną kwaterę w Szwecji z dostępem do wody i sprzętem pływającym dla 4 - 6 osób ? Myślimy o wyjeździe na jesień. Może jakieś sugestie w którym miesiącu najlepiej się wybrać ?Myślimy o drugiej połowie września.A mógłbys doprecyzować hasło "fajną"? Każdy ma nieco inne odczucie, kiedy i czy coś jest fajne.Dla mnie fajna jest wtedy gdy mam blisko do wody, ale wymagam by domek był wyposażony znacznie powyżej średniego standardu jaki znamy z budżetowych wyjazdów.Ale takie domki kosztują. A dla kogoś innego fajny domek jest wtedy gdy jest blisko wody, jest w bardzo niskim budżecie, ale niekoniecznie zapewnia "luksusy"Sprzęt pływający bardzo podobnie - możesz wynająć szwedzkie łodzie z laminatu z cztero konnymi silnikami za 1500-1700 zł za tydzień albo coś z klasy premium, w kwocie 5 tys zł za tydzień. Jeśli szukasz nie tanich rozwiązań, mogę pomóc. Jeśli tanich, to nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Chyba raczej 1500-1700 SEK za tydzień Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 (edytowane) Chyba raczej 1500-1700 SEK za tydzień Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaZależy od miejsca, ale tak - takie też. Wypadłem nieco z obiegu laminatu 390-420 +4hp. Męczące, choć da się żyć.Ktoś ładnie kiedyś powiedział - łódka nie łowi. No nie, ale Mercedes S-Class też sam wszędzie nie pojedzie, tylko komfort jakby inny.Wszystko zależy od tego, kto czego szuka i od tego jaki ma portfel. Tu nie ma filozofii.Mam za sobą wyprawy busem, w 8 osób, z namiotami i pontonami ale mam też takie, gdzie noclegi w wypasionym hotelu były grane, gdzie dowiózł nas pryatwny bus po zebraniu z lotniska.. Nie zawsze człowiek ma kasę i jak mawia stare porzekadło - jest 7 lat tłustych, a potem siedem chudych.Życze każdemu tych siedmiu tłustych na okrętkę Edytowane 11 Czerwca 2022 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Koszt na poziomie 7000 zł nie przeraża plus oczywiście łodzie w rym roku 600 Euro też jest spoko mieliśmy w tej cenie 2 łodzie Linder 440 z 5 hp i jedna 440 z 20hp. Dla nas istotne żeby można było się przyzwoicie wyspać i wykąpać ale najistotniejsze porządne pływadełka i bliskość wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Koszt na poziomie 7000 zł nie przeraża plus oczywiście łodzie w rym roku 600 Euro też jest spoko mieliśmy w tej cenie 2 łodzie Linder 440 z 5 hp i jedna 440 z 20hp. Dla nas istotne żeby można było się przyzwoicie wyspać i wykąpać ale najistotniejsze porządne pływadełka i bliskość wody.Coś Ci na prv podrzucę jutro do końca dnia zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Extra dziękuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Siema, ktoś płynie w piątek do Karlskrony o 19:3?0???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Plynie [emoji16] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 (edytowane) I odplywamy z nowego terminala od 17 czerwca [emoji16]https://www.stenaline.pl/linie-promowe/gdynia-karlskrona/port-w-gdyni?fbclid=IwAR1eF3okd_I6IqILfoRFLBedeuGt276IxlxLhbzY55sdpC0r7c5maeF3GH0Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Czerwca 2022 przez slawito 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 A z Gdańska do Nynäshamn o 18tej 17go czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Też bym się napił na promie, ale płynę dopiero we wrześniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 ...no cóż przyjdzie samodzielnie. A potem w październiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1928 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Hej, Kallso - łowić bardziej na północy koło Riso ? Wędkowanie,,byle coś złapać". 2 ostatnie dni słabe a dziś ostatni dzień. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal85 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 hejmam pytanie, czy biorą na szwecje auto zony powinienem mieć jakieś upoważnienie od niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 hejmam pytanie, czy biorą na szwecje auto zony powinienem mieć jakieś upoważnienie od niej ? Nic nie musisz mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Uważajcie bo badają alkomatem np. W Karlskrona po zjeździe z promu. 4 osoby były na policji na dodatkowych badaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 (edytowane) To zależy chyba od promu bo u mnie nic nie było, ale lepiej na jednym browarze poprzestac bo można mieć po urlopie. Kolegów dzień wcześniej trzepali. Edytowane 22 Czerwca 2022 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Albo nie spożywać wcale mając przed sobą trasę do przejechania. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Uważajcie bo badają alkomatem np. W Karlskrona po zjeździe z promu. 4 osoby były na policji na dodatkowych badaniach. Mądry przed trasą nie pije a głupich trzeba eliminować i nie żal mi że ich łapią.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Wszystko jest dla ludzi, trzeba to tylko robić z głową ale jak ktoś wyjazd na ryby traktuje jako urwanie się z łańcucha to takich kontroli jest za mało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 (edytowane) Wszystko jest dla ludzi, trzeba to tylko robić z głową ale jak ktoś wyjazd na ryby traktuje jako urwanie się z łańcucha to takich kontroli jest za mało.Rekordziści jakich widziałem: wynajęli łódki od Szweda - dwie sztuki, po 5k PLN za tydzień za każdą.Jedna nie wyruszyła nigdy na wodę, a druga była przez dwie godziny i z jednym zawodnikiem.Mogli sobie domek wynająć, zamiat domku z łódkami BTW - w sumie widziałem z tej czwórki tylko tego jednego gościa, pozostali nie wychodzili z domku w czasie, gdy my byliśmy po rybach lub przed. Może w ciągu dnia im się zdarzało...Jedno trzeba im oddać - ani razu nie dali znać, że istnieją w klasyczny dla Polaków sposób czyli drąc ryja na potęgę. PS.Było to nad jeziorem, nad którym od tego roku już nie sprzedają pozwoleń na wędkowanie obcokrajowcom Edytowane 23 Czerwca 2022 przez Dano. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Szwedzki wątek ruszył w ciekawym kierunku. Piszę to bez cienia ironii. Danielu, pisałeś, że owi delikwenci mogli wynająć domek bez łódki. Myślę, że mogli wynająć domek nad Zegrzem. Nie rozumiem idei tłuczenia się taki kawał, by przez cały wyjazd chodzić (albo leżeć) przyssanym do butelki. Wielu już na promie, staje w blokach, jak do biegu na sto metrów. I te smutne miny kierowców, bo mogą ociupinkę mniej. Niby każdy ma wolny wybór, picie jest naszym sportem narodowym, myślenie nie zawsze, więc spina się to w logiczną całość. Mój znajomy, rekordzista, zaliczył safari w Kenii. Wszedł z butelką czystej wódki do samolotu na Okęciu i po dwóch tygodniach został w tym samym miejscu wyniesiony do hali przylotów. Zamiast zdjęcia z żyrafą, dziura w życiorysie. Zachodzę od lat w głowę, na cholerę mu była ta Kenia? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Bo go stać, jak kogoś nie stać pije w domu, w bramie, na działce. Innych stać aby pić na drogich wycieczkach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Marcinie, myślę że realizowaniu tego akurat "hobby" sprzyja zachowanie anonimowości. Stąd, być może, przeświadczenie, że uwolniwszy się od krępującego domu, rodziny, znajomych, można dać upust swojemu upodobaniu. Dziwi mnie trochę, że wędkarstwo, które jest świetną odskocznią od codziennych problemów, stresu i sposobem na fizyczne, pozytywne przepalenie organizmu, niektórym nie wystarcza. Ale ja jestem odmieńcem, któremu zdarzało się wracać ze Szwecji z pełną butelką. Wyniki były mizerne, to i nie było powodów do świętowania. Osobnicy, którzy zastanawiali się po śniadaniu, czy płynąć na ryby, czy pić cały dzień, budzili moje zdumienie. Być może to już był problem, a nie upodobanie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi