mario Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Lidl w Szwecji to raczej nisza.W Strömstad masz podstawowe sklepy spożywcze w Szwecji: ICA i Coop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Okolic nie znam ale polecam zakupy w Lidlu ,może po trasie .Może nie wszystko tam znajdziesz ,jednak cenowo zaoszczędzisz jakieś 20/30 % na podstawowych produktach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Coś bardziej wedkarsko o tych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Łowi ktoś jeszcze paje w Szwecji o tej porze roku? Wątek jakoś zgasł. Niedługo się wybieramy i dobrze by było jak by ryby były na chodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 O tej porze dopiero zaczyna się łowienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Jeszcze tylko 9 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Jeszcze tylko 9 dniKtóre jezioro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Nikt nie jeździe w te rejony, o których pisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 https://www.pap.pl/aktualnosci/news,1410292,pozar-na-promie-stena-line-plynacym-ze-szwecji-na-lotwe-na-pokladzie-300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Jeździłeś wcześniej z namiotem we wrześniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie Daj znać jak poszło, ja w przyszym roku planuję to samo w Szwecji lub w Finlandii.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie Odważnie - nad Ocke latem potrafi w nocy być 3 sypnie a temperatura w ciągu dnia może się zmienić o 20’C Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie Wszystko, wszystkim ale czemu nie skorzystać z opcji https://m.facebook.com/people/Zew-Przygody-Fishing-Nature/100057455709427/?Serwis i warunki gitara. Leszka można polecić a ma tam domki. Po za tym dziwi mnie, że jedną nazwę piszesz a drugą nie. W świecie gdzie ludzie usuwają okulary ze zdjęć, żeby nie pokazać miejscówki pachnie jakimś pstryczkiem w nos... My na wiosnę byliśmy na zbiorniku Ojen (Dalarna). Padła 108 a tak to nie było lekko ale były xx : 70, 80, jazie, okonie rozbite. Strasznie czarne szczupaki tam są. Gdyby kogoś interesowało pisać priv. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas. Mam dla was jedna bardzo powazna rade w okolicach Ocke i namiotach- uwazajcie na niedzwiedzie!!! Pare sie ich tam kreci, moga miec ochote na Polski bekon wybredne nie sa :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas. Jakoś tak to jest, że jak się za dużo pisze o tajnych miejscówkach, to przestają być tajne. Pamiętasz, jak pisałeś o pewnym wydarzeniu, które było z resztą szeroko komentowane na forum? Koledze, który ma doświadczenie w znajdowaniu met na podstawie szczątkowych informacji, znalezienie przedmiotowej zajęło 5 minut. Przejrzał szwedzką prasę internetową i trafił na wzmiankę w lokalnej prasie. Reszta to była bułka z masłem. To było łaaadnych parę lat temu. Takich osób na forum jest zapewne więcej. Niektóre z tego żyją. Jak kilka lat temu kolega, z którym byłem na wyjeździe, pochwalił się na insta bardzo grubą rybąa 114 z Laponii, to znany przewodnik przez dłuższy czas nie dawał mu spokoju, namolnie dochodząc "gdzie"? I nie wystarczyło po prostu odpowiedzieć "to moja sprawa"... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Odważnie - nad Ocke latem potrafi w nocy być 3 sypnie a temperatura w ciągu dnia może się zmienić o 20’C Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMam nadzieję że przygotowałem się dobrze, dokupiłem wewnętrzny namiot docieplający i markizę z dodatkowym namiotem na wieczorne posiadówki. Jak będzie ciężko to i ogrzewanie się znajdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Wszystko, wszystkim ale czemu nie skorzystać z opcji https://m.facebook.com/people/Zew-Przygody-Fishing-Nature/100057455709427/?Serwis i warunki gitara. Leszka można polecić a ma tam domki.Po za tym dziwi mnie, że jedną nazwę piszesz a drugą nie. W świecie gdzie ludzie usuwają okulary ze zdjęć, żeby nie pokazać miejscówki pachnie jakimś pstryczkiem w nos... My na wiosnę byliśmy na zbiorniku Ojen (Dalarna). Padła 108 a tak to nie było lekko ale były xx : 70, 80, jazie, okonie rozbite. Strasznie czarne szczupaki tam są. Gdyby kogoś interesowało pisać priv.Może dlatego że dzisiaj jest taki plan a na miejscu może się zmienić i pojedziemy gdzie indziej. Inna sprawa jest taka że nie po to przygotowywałem samochód na takie wyjazdy żeby teraz na północy domków szukać i dojeżdżać po 30-50kmOcke podałem bo to pierwszy pewny przystanek później się zobaczy, z namiotem jestem prawie wolny, kwestia zwodowania łodzi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas. Mam dla was jedna bardzo powazna rade w okolicach Ocke i namiotach- uwazajcie na niedzwiedzie!!! Pare sie ich tam kreci, moga miec ochote na Polski bekon wybredne nie sa :) Nie jestem pewien czy będzie reklama . Jezioro jest obstawione filmami od 2019r i nic nowego robić nie trzeba a niedźwiedzie właściciel Damman camp już przetrzebił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Mam nadzieję że przygotowałem się dobrze, dokupiłem wewnętrzny namiot docieplający i markizę z dodatkowym namiotem na wieczorne posiadówki. Jak będzie ciężko to i ogrzewanie się znajdzie. Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:- żeby było ciepło- żeby było sucho- żeby się najeść.No i oczywiście sprzęt musi działać Cała reszta (w tym częściowo jakość spania) jest pochodną. Kiedy my jeździmy jest o tyle przyjemnej i łatwiej, że całą dobę jest jasno... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:- żeby było ciepło- żeby było sucho- żeby się najeść.No i oczywiście sprzęt musi działać Cała reszta (w tym częściowo jakość spania) jest pochodną. Kiedy my jeździmy jest o tyle przyjemnej i łatwiej, że całą dobę jest jasno...Też chciałem jechać latem... ale trzeba było pracować, teraz jak zakończę kupie bilet i jadę. Samochód przygotowany, namiot dachowy + ocieplenie, markiza z pełnym namiotem żeby było można usiąść i mieć gdzie wyschnąć, ewentualne ogrzewanie ogarnięte. Jedzenie ... (jakbym schudł było by lepiej ), ogarnięte. Damy radę, ponoć Simms nie przecieka Jak zaczynaliśmy 20 lat temu, jeden namiot na 4 osoby, jedna zapasowa wędka na wszystkich, gumowe materace, śpiwory z jakieś flizeliny .... Czasami w maju człowiek się budził a wszystko białe... Teraz w porównaniu do tego co było to będzie czysty, niczym nie skażony luksus. Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez Robert Dorado 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (...), ponoć Simms nie przecieka Nie wiem, jak Simms, ale wszystko, co kiedykolwiek miałem na grzbiecie (albo na tyłku) ja i koledzy - przecieka Prędzej czy później. Wyjątkiem jest gumowany sztormiak albo plastikowa folia Zazdroszczę Wam, ja tegoroczny biwak mam już za sobą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Dorada wal wszystkie nazwy zbiorników, na których byłeś najlepiej z opisem i od teraz pod każdym postem pisz nazwę i maniary łowiska żeby lekko się uwiarygodnić. Po ilości postów chyba za bardzo przeżywasz to wszystko co Ciebie otacza. Ps. Poważnie jesteś przedstawicielem/właścicielem firmy Dorado na Polskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:- żeby było ciepło- żeby było sucho- żeby się najeść. Zapomniałeś o środku p/komarowym.W każdej kieszeni spray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Nie używam żadnego Źle znoszę.Kapelusze, siatki, rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi