Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy sezon za pasem, wiec wrzucam link, który już pewnie niektórzy koledzy mieli okazje gdzieś przeczytać, choć może nie wszyscy. W 2023 roku komfort podróżowania z Gdyni do Karlskrony wzrośnie znacząco [emoji3577]

https://www.portalmorski.pl/wiadomosci/zegluga/52444-nowy-prom-stena-ebba-wyplynie-z-gdyni-2-stycznia-2023

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Płynąłem Estelle tydzień po uruchomieniu. Prom świetny, dodatkowo wygodne fotele. 2 salki kinowe, świetna restauracja na dziobie i tylko dyskoteki brak. Ogólnie prom chiński, co widać i miał delikatne problemy z wentylacją.

Dyskoteki brak????? Nigdy w życiu - kto raz zatańczył na szwedzkim promie to bez dyskoteki brak życia.

• Like 2

Nowy sezon za pasem, wiec wrzucam link, który już pewnie niektórzy koledzy mieli okazje gdzieś przeczytać, choć może nie wszyscy. W 2023 roku komfort podróżowania z Gdyni do Karlskrony wzrośnie znacząco [emoji3577]

https://www.portalmorski.pl/wiadomosci/zegluga/52444-nowy-prom-stena-ebba-wyplynie-z-gdyni-2-stycznia-2023

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Mam bilety na czerwiec. Kabina 4x + samochód i przyczepa 2,5m płacimy 670 pln na osobę

Cześć, czy ifiske tylko mnie odcieło dostęp do aktualnych raportów połowów?

Tomek

Jakoś samo wróciło.

A co do biletów, u mnie też flexi, bez posiłków, ale z oknem i wyborem numeru kabiny. Ale jak kupowałem to wieczorny rejs był Spirytem, a teraz w cenniku jest ten nowy Ebba. Się okaże czym popłyniemy

Edytowane przez kostom63

W połowie maja wybieram się na tygodniową wycieczkę na ryby do Szwecji. Jeziora Ivösjön i Immelm (niespełna 100km od portów Ystad i Karlskrona). Po 2-3 dni na każdym z jezior. Zabieram swój ponton (podłoga airdeck, więc da się łowić na stojąco). Na razie tylko wiosła ale niewykluczone, że do tej pory kupię też i silnik.

Parkuję i śpię na zagospodarowanych miejscach piknikowych lub na dziko w lesie (wszystko legalne i bezpłatne), jedzenie przyrządzam na miejscu we własnym zakresie, wieczory przy ognisku.

Koszty: paliwo + prom + licencje + prowiant - maksymalnie 1500zł.

Jeżeli komuś odpowiada taka forma organizacji to zapraszam.

P.S. W połowie czerwca wybieram się na kolejny wyjazd, tym razem w rejon Tännäs-Funäsdalen. Zasay takie same, tylko koszty wyższe o około 1000zł (bo dalej).

Również polecam rezerwację biletów u Pana Leszka z Zew Przygody. Trochę ponegocjowaliśmy i się dogadalismy :). Dobra oferta. 

Jakby ktoś nie chciał rezerwować przez pośrednika to działa kod promocyjny: GDYNIA

Oprócz zniżki 25% na powrót jest jeszcze parę stówek w dół. Jednak przez pośrednika i tak wychodzi taniej. 

Cześć,

Koledzy, szukam pomysłu na wodę typowo szczupakowa, środkowa Szwecja albo na północ od Sztokholmu, generalnie jestem otwarty.

Byłoby wspaniale, gdyby a okolicy płynęła jakaś rzeka pstragowa ????

Jeżeli ktoś byłby chętny coś podpowiedzieć zapraszam na priv i z góry dziękuję!

W ramach koleżeńskiej wymiany proponuję z mojej storny namiary na fajne miejsca na szkierach w północnej i południowej części :-)

Pozdrawiam serdecznie

Wojtek