Bujo Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Moze bardzo ogolna rada ale jedz od Nynasham tak z 8-10 godzin na polnoc. Poszukaj jezior z wystepujaca populacja sieji. One sa kluczem do duzych szczupakow w duzych ilosciach tak jak wprowadzona do Irlandi ploc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarypioro Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Witam serdecznie.Na przelomie maja/czerwca planujemy spinningowy 2-3 osobowy wyjazd w poszukiwaniu szczupaka/okonka. Dosponujemy własna łodzią, itp.Z racji, ze chce pomału klepać prom to prosiłbym Was o opinie dotycząca jezior Boren i Storsjon? Czy ktoś bywał na tych wodach i jest w stanie opisać swoje odczucia? A może polecicie jakaś inna wodę max. 4-5h od Karlskrony? PS Będzie to Nasz 1 wyjazd, wiec raczej duże jeziora typu Vattern odpadają. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zobacz czy będziesz miał co „klepać” ja klepałem w ubiegłym tygodniu na czerwiec i na powrót już nie było kabin. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Witam serdecznie.Na przelomie maja/czerwca planujemy spinningowy 2-3 osobowy wyjazd w poszukiwaniu szczupaka/okonka. Dosponujemy własna łodzią, itp.Z racji, ze chce pomału klepać prom to prosiłbym Was o opinie dotycząca jezior Boren i Storsjon? Czy ktoś bywał na tych wodach i jest w stanie opisać swoje odczucia? A może polecicie jakaś inna wodę max. 4-5h od Karlskrony?PS Będzie to Nasz 1 wyjazd, wiec raczej duże jeziora typu Vattern odpadają. Pozdrawiam! Szkoda że się wcześniej nie zgłosiłeś. Szukaliśmy chętnych na wyjazd nad nowe wody. Imho Boren i Storsjon to dość mocno eksploatowane jeziora nie tylko przez Polaków. Jak macie łódkę, to poszukać na Airbnb jakiegoś domku w bliskiej odległości od jeziorka a potem szukać danych nt jeziora w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarypioro Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Szkoda że się wcześniej nie zgłosiłeś. Szukaliśmy chętnych na wyjazd nad nowe wody. Imho Boren i Storsjon to dość mocno eksploatowane jeziora nie tylko przez Polaków. Jak macie łódkę, to poszukać na Airbnb jakiegoś domku w bliskiej odległości od jeziorka a potem szukać danych nt jeziora w sieci. Jakis czas temu pisałem post w tym wątku, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. Dzięki za rady, tak czułem, ze może być już trochę późno na planowanie tego typu wyjazdu, aczkolwiek nie składam szabli, na pewno coś się uda wymyślić A Wy w jaki rejon smigacie jeśli można wiedzieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Jakis czas temu pisałem post w tym wątku, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. Dzięki za rady, tak czułem, ze może być już trochę późno na planowanie tego typu wyjazdu, aczkolwiek nie składam szabli, na pewno coś się uda wymyślić A Wy w jaki rejon smigacie jeśli można wiedzieć?http://jerkbait.pl/topic/171645-na-ryby-tu-umawiamy-się-na-wyprawy-wędkarskie/?p=3073313 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granturismo Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (...) ja klepałem w ubiegłym tygodniu na czerwiec i na powrót już nie było kabin. Ja tego pojąć nie mogę... Rokrocznie pływam do Szwecji 1-2 razy. Bilety kupuję w dniu wyjazdu, bo wyjazd determinuje pogoda. Ze Świnoujścia pływają dwie linie i kiedy bym nie płynął, zawsze są wolne miejsca na promie, tak w jedną, jak i w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Niektórzy mają daleko do Świnoujścia i dochodzi koszt autostrady. Do tego jeśli ktoś jedzie ponad Sztokholm to zostaje tylko jedna linia promowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ja tego pojąć nie mogę... Rokrocznie pływam do Szwecji 1-2 razy. Bilety kupuję w dniu wyjazdu, bo wyjazd determinuje pogoda. Ze Świnoujścia pływają dwie linie i kiedy bym nie płynął, zawsze są wolne miejsca na promie, tak w jedną, jak i w drugą stronę. Rezerwuję późno, pływam regularnie z Gdańska do Nynas i nie jest tak różowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Na Stenę zawsze na początku stycznia była wyprzedaż biletów a w tym roku d... nie było. Coś tam zrobili małego ale na wypłynięcia tylko do końca maja. Jeszcze raz przypomnę o kodzie promocyjnym "GDYNIA" przy rezerwacji Steny. Zniżka dla partnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granturismo Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (...) jeśli ktoś jedzie ponad Sztokholm to zostaje tylko jedna linia promowaTo jest takie stereotypowe myślenie. I tak większość ludzi jeździ ponad Stockholm. Czy to wędkarze, czy turyści, czy jakiekolwiek inne grupy. Ja od 23 lat jeżdżę do Szwecji i tylko raz płynąłem tym promem do Nynashamn. Doba spędzona na promie to istny horror! Wolę 7 godzin nocnym promem do Ystad, a potem epicki przejazd zachodnią autostradą E06 i inlandsvagen E45. No ale oczywiście każdy ma prawo do własnego wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Wolę jechać wypoczęty z Nynas przez 15 godzin, niż 22 z Ystad po krótkiej nocy. Jeździłem wybrzeżem, jeździłem przez interior, bezpośrednio, z międzylądowaniem w bliskiej Laponii. Co kto lubi. Jeździłem również przez Tallin i Helsinki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Dobrze czasowo wyszukane połącznie z Okęcia i w Luleå Airport... w 5 godzin z przesiadka na Arlandzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Ile liczą za transport łodzi 5m z przyczepą? Ale jak chcesz np. połowić z buta na rzece, to dobra opcja. Są i lotniska dalej na północ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Tak trochę prowokacyjnie napisałem, w moich wyjazdach do SE sprawdziłem opcje promowe i samolotowe, każda ma swoje zalety i wady... lodzie są na miejscu z adekwatnymi silnikami, choć już utykasz na jednej wodzie przy gospodarzu.Po prostu nie narzekam ze jestem w podróży dwie doby i nie narzekam ze nie mam swojej łodzi po 5 godzinnym locie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Też zastanawiam sie, czy kupować już bilety na prom )przelom maja i kwietnia) i mam naprawde duży zgryz bo drogie, a zapowiadają konflikt zbrojny. Czy ktoś wie coś pewnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Czy ktoś wie coś pewnego?Tak, taniej nie będzie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Tak, taniej nie będzie Witamto jest jeszcze opcja z Niemiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 hej, Na przełomie lipca i sierpnia będę turystycznie w okolicach Sundsvall a dokładnie niedaleko Marna. Czy zna ktoś tą okolice wędkarsko i może coś polecić, na co jest sens się nastawić ? Dodam że nie łowię na muchę, tylko spinning. wiem że w rzece Ljungen łowi się łososiowate ale się zastanawiam czy brać kij na ta chyba sławną rzekę, czy może poszukać szczęścia w okolicznych jeziorkach, co by się wiązało z wzięciem kajaka... no i morze ale te otwarte wody jakoś mnie nie przekonują.... Ktoś może coś doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 hej, Na przełomie lipca i sierpnia będę turystycznie w okolicach Sundsvall a dokładnie niedaleko Marna. Czy zna ktoś tą okolice wędkarsko i może coś polecić, na co jest sens się nastawić ? Dodam że nie łowię na muchę, tylko spinning. wiem że w rzece Ljungen łowi się łososiowate ale się zastanawiam czy brać kij na ta chyba sławną rzekę, czy może poszukać szczęścia w okolicznych jeziorkach, co by się wiązało z wzięciem kajaka... no i morze ale te otwarte wody jakoś mnie nie przekonują.... Ktoś może coś doradzić ? Jak jedziesz z dziećmi koniecznie Kolmarden, a jak nie problem z odległością to Astrid Lingren Varld w Vimmmerby, to drugie bardzo nam się spodobało, oprócz ceny oczywiście Odradzam łykendy, bo jest wtedy bardzo dużo ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Jak jedziesz z dziećmi koniecznie Kolmarden, a jak nie problem z odległością to Astrid Lingren Varld w Vimmmerby, to drugie bardzo nam się spodobało, oprócz ceny oczywiście Odradzam łykendy, bo jest wtedy bardzo dużo ludzi.dzięki za rade ale jeżeli dobrze kojarzę to te miejsca o których wspominasz są położone niedaleko norkoping, vastervik czyli ok 6h drogi od sundsvall - trochę kawał drogi tym bardziej w szwecji gdzie po 1 h drogi jestem zmęczony (znudzony, uśpiony, nie to co u nas...), ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 kochani polecicie kogoś kto organizuje wypady do Szwecji lub Laponii na szczupaki? Mamy ochotę z kumplem pojechać ale nie mamy pojęcia z kim i gdzie.....? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 kochani polecicie kogoś kto organizuje wypady do Szwecji lub Laponii na szczupaki? Mamy ochotę z kumplem pojechać ale nie mamy pojęcia z kim i gdzie.....? Dzięki wyprawynaryby.plzewprzygody.pl obydwa biura godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Jeszcze przewodnicywedkarscy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 http://fishingadventures.com.pl/ Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi