Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteśmy za tydzień na asnen. Dam znać.

umieram z ciekawości jak Wam pójdzie. Asnen to pierwsze jezioro na jakim byłem w Szwecji 15 lat temu i delikatnie rzecz ujmując rozczarowało. Gdzieś jednak czytałem (chyba tu) że się jednak odrodziło.

Koniecznie daj znać jak poszło.

Połamania kija!!!

• Like 2

Nasza mała ekipa też niedługo wybiera się na południe SE na tygodniową wyprawę. Będziemy nad

Vidostern - jeśli ktokolwiek był tam w ostatnich kilku latach to chętnie porozmawiam na priv; póki

co widziałem kilka starszych wpisów na forum

.

Cześć

Byłem w 2012 przypomnij się wieczorem na priv

Edytowane przez Pescador
  • Like 1

Co do temperatur to np na Vanern byla w zeszlym tygodniu od 8 do 15 stopni w części zachodniej. Vidostern w tym tygodniu ma miejscami 15 stopni. Od dwóch tygodniu zaobserwowalem jedn dzień gdy lekko pokropiło wieczorem a tak głównie słoneczna pogoda. W nocy temperatury od 5 do kilkunastu stopni a w dzien od 16 do dwudziestu kilku. Wszystko poniżej Sztokholmu

Co do temperatur to np na Vanern byla w zeszlym tygodniu od 8 do 15 stopni w części zachodniej. Vidostern w tym tygodniu ma miejscami 15 stopni. Od dwóch tygodniu zaobserwowalem jedn dzień gdy lekko pokropiło wieczorem a tak głównie słoneczna pogoda. W nocy temperatury od 5 do kilkunastu stopni a w dzien od 16 do dwudziestu kilku. Wszystko poniżej Sztokholmu

Marcin pytanie bylo na temat temperatury wody

Obawiam się, że nie będzie tak dobrze 700 km od Sztokholmu, gdzie ruszam za ok tydzień ;)

Nie obawiaj się, byłem 420 KM od Nynashamn w okresie 20-27.05.2023 było BARDZO DOBRZE.

Szczupak wytarty i żerował na płytkiej wodzie <1m uganiając się za trącą się drobnicą.

Średnia temperatura wody powierzchniowej była 12-14C w słoneczny dzień (chociaż trafiliśmy też zatokę z wodą 18C). Ostatniego dnia bo huraganie, który wszystko zmieszał woda o godzinie 23 miała 7C Tego dnia w nocy było 2C. 

Edytowane przez tomaszGD
  • Like 2

W Szwecji lampa taka jak w tropikach. Dzisiaj pokazało 27 bez chmurki. Jak można się domyślić nie wpłynęło to dobrze na żerowanie ryb choć i tak do 14 kilka ryb wydłubaliśmy. Gorzej z rozmiarówką.

I tak jeszcze 10 dni. Oby sie coś zmieniło.

Edytowane przez hardy50