Dano-G Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Relacja z wyprawy do Laponii 16-30.06.2023r. Dobry wieczórWidzę koledzy się dobrze bawili na "moich rewirach" Akuratnie byłem gdzie indziej, ale jakbyście jeszcze byli na tej wodzie lub w okolicy - zapraszam do kontaktu. Tylko dajcie znac wcześniejPrzybijemy piątkę, wypijemy piwko i pogadamy przy grillu o rybach, o życiu. O czymkolwiek Jeśli będziecie mieli ochotę oczywiście pozdrawiamDano 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Szwecja, jeziora, rzeki i szkiery. A jak szkiery to wschodnie wybrzeże. A czy ktoś z kolegów ma doświadczenie, wiedzę o wędkowaniu na zachodnim wybrzeżu? Czy warto? Czy trochę podobie do norweskich fiordów? Cz ryby tylko słonowodne, czy też jest szansa na szczupaka i okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Petryka Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Panowie czy jest ktoś z okolic Szczecina kto mógłby pomóc w organizacji pierwszej wyprawy do Szwecji?Interesują mnie jakieś cenne rady co gdzie i kiedy zacząć rezerwować, czy osoby organizujące takie wyjazdy dzwonią czy w jakiś inny sposób kontaktują się z właścicielami?Z racji, że planuję wyjazd rodzinny raczej interesuje mnie nocleg w domkach, pola namiotowe odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Z czystym sumieniem mogę polecić fishingtour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Panowie czy jest ktoś z okolic Szczecina kto mógłby pomóc w organizacji pierwszej wyprawy do Szwecji?Interesują mnie jakieś cenne rady co gdzie i kiedy zacząć rezerwować, czy osoby organizujące takie wyjazdy dzwonią czy w jakiś inny sposób kontaktują się z właścicielami?Z racji, że planuję wyjazd rodzinny raczej interesuje mnie nocleg w domkach, pola namiotowe odpadają.Zdecydowanie, na pierwszy raz skorzystaj sobie z pośrednika. Wcale dużo więcej nie zapłacisz a bilety na prom będziesz miał ze sporą zniżką biura. Czy to będzie eventur, zew przygody, czy fishingtour to już twój wybór. Wszyscy są bardzo ok i dobiorą ci odpowiednią wodę. Jeśli nie masz swojej łodzi, wynajem domku "od Szweda" z jako taką łodzią nie jest wcale takie łatwe. Z rodzinką ma być fun na wodzie a nie mordęga. Edytowane 22 Grudnia 2023 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrek68 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Sebastian Petryka, Najlepiej napisać maila do któregoś z wymienionych biur (lub wszystkich) przedstawić swoje wymagania i oczekiwania ( czy z dziećmi z żoną czy specjalne wymagania) - na pewno dostaniesz po kilka propozycji i coś wybierzesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Ja bym jednak zadzwonił do jednego lub więcej biur i porozmawiał. Tam generalnie pracują fajni ludzie , wędkarze i tak jest bardziej elastycznie. To nie jest przetarg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Tak apropos, że w Rusken nic nie pływa. Znalezione w necieTomekNo tu wstawiłeś fotki prawie autochtona. On zawsze łowi, nawet jak nie bierze. Łowi metodą, której nie stosują przyjezdni wędkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Cześć, podobny komentarz już był. Wniosek jeden ryby są, tylko trzeba je umieć złapać. Oczywiście do tego muszą chcieć brać i trzeba się z nimi spotkać. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Szwecja, jeziora, rzeki i szkiery. A jak szkiery to wschodnie wybrzeże. A czy ktoś z kolegów ma doświadczenie, wiedzę o wędkowaniu na zachodnim wybrzeżu? Czy warto? Czy trochę podobie do norweskich fiordów? Cz ryby tylko słonowodne, czy też jest szansa na szczupaka i okonia?Sorki, że po takim czasie, ale dopiero zauważyłem Twojego posta. Ten teren dość dobrze znam, jeżdżę delikatnie wyżej do Stromstad. To niestety już morze Północne i zasolenie ponad 3 krotnie większe niż w Bałtyku. Nie spotkałem w tych regionach słodkowodnych drapieżników. Natomiast polecam tam wędkowanie, jest makreli i dorszowatych bez liku, a wiosną i jesienią złowić łososiowatego, nawet z brzegu nie jest problemem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoo Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Witam ,czy ktos z Was zamawiał juz bilety do Karlskrony na ten rok,czy jest jakis kod promocyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Kod który działał jeszcze 2 tygodnie temu to RYBYTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Kod który działał jeszcze 2 tygodnie temu to RYBYTomekA kod na prom z powrotem zapewne - BEZRYBIE. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Nadal działa. -50% na rejs powrotny. Czy z Waszego doświadczenia bywają lepsze oferty niż właśnie taka? Mam małe doswiadczenie bo tylko jedna podróż za mną. Rok temu pamiętam, że z -50% przeszło na -25% i potem już nic lepszego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) W większości przypadków wraz z czasem ceny biletów nie spadają a jeśli prom jest coraz bardziej wypełniony ceny rosną. Ja kupuję jak pojawia się cennika na nowy rok i potem nie patrzę czy jest taniej ... po co się ewentualnie denerwować? Edytowane 6 Stycznia 2024 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Sorki, że po takim czasie, ale dopiero zauważyłem Twojego posta. Ten teren dość dobrze znam, jeżdżę delikatnie wyżej do Stromstad. To niestety już morze Północne i zasolenie ponad 3 krotnie większe niż w Bałtyku. Nie spotkałem w tych regionach słodkowodnych drapieżników. Natomiast polecam tam wędkowanie, jest makreli i dorszowatych bez liku, a wiosną i jesienią złowić łososiowatego, nawet z brzegu nie jest problemem.Dzięki Matteoo za odpowiedź. Faktycznie troszkę późno, bo już zarezerwowałem "standardowo" domek nad jeziorem Natomiast, po Twojej odpowiedzi na pewno będę rozważał plany na 2025 rok. Wygląda tam ładnie, a dorszowate lubię Czy czarniaki, molwy tez się trafiają? P.S. A korzystając z okazji: słyszał ktoś o jeziorze Hastsjon (Hästsjön)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) Doeszy praktycznie tam nie łapię, nie wypuszczam się daleko za linię wysp. Łowię na głebokościach max 18m i tu słyszałem o dorszach. Najwięcej łapię makreli, wręcz hurtowo, dodatkowo witlinki przy wysapach i wiosną i jesienią łososiowate. Dodatkowo stawiam pułapki na kraby i zbieram z hodowli znajomego ostrygi. To taka moja odskocznia od ryb słodkowodnych. Po tej części morza pływam łodzią wielkości 4.2m z 20km silnikiem. Woda w tym regionie jest mega czysta, przywieszki makrelowe znikają z oczu na jakiś 8 metrach. Od sierpnia w Stromstad organizowanych jest wiele zawodów wędkarskich i ludzie łapią piękne dorsze również. Ja z głebokiej wody łapię tylko makrele, przy wyspach na przynęty okoniowe witlinki no i w zatokach łososiowate. Edytowane 6 Stycznia 2024 przez Matteoo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 W większości przypadków wraz z czasem ceny biletów nie spadają a jeśli prom jest coraz bardziej wypełniony ceny rosną. Ja kupuję jak pojawia się cennika na nowy rok i potem nie patrzę czy jest taniej ... po co się ewentualnie denerwować? A ja sprawdzam i już potem nigdy nie było taniej. Mimo jakiejś super oferty w lutym czy marcu. Od ok 5 lat kupuję w grudniu. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 A ja sprawdzam i już potem nigdy nie było taniej. Mimo jakiejś super oferty w lutym czy marcu. Od ok 5 lat kupuję w grudniu.Tomek Planuję dwa wyjazdy w tym roku: sierpień i wrzesień.Najlepiej pasuje mi wypłynięcie ze Świnoujścia do Ystad, lub Trelleborga.Niestety, sprawdziłem wszystkie 3 linie: Unity Line, TT-Line i Polferries. Żadna nie oferuje jeszcze biletów "Najodleglejszy" możliwy termin to luty/marzec. P.S. A korzystacie z biur podróży?W zeszłym roku u Kamila z Grubej Ryby kupiłem o 400 zł taniej niż bezpośrednio ze strony promu, słyszałem tez o dobrych ofertach z np. Zew Przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 P.S. A korzystacie z biur podróży? Tak, Eventur jest pomocny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Dzięki Matteoo za odpowiedź. Faktycznie troszkę późno, bo już zarezerwowałem "standardowo" domek nad jeziorem Natomiast, po Twojej odpowiedzi na pewno będę rozważał plany na 2025 rok. Wygląda tam ładnie, a dorszowate lubię Czy czarniaki, molwy tez się trafiają? P.S. A korzystając z okazji: słyszał ktoś o jeziorze Hastsjon (Hästsjön)??? Sam nie słyszałem, ale czytałem, jeśli to to, to proszę:Łowienie ryb w Hästsjön (ifiske.se) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 A jakieś informacje o wodach w rejonie Skåne (Skania)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 jeżeli ktoś chce jechać ze Świnoujscia to będzie prawie o połowę taniej jechać z Rostoku do Treleborga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 jeżeli ktoś chce jechać ze Świnoujscia to będzie prawie o połowę taniej jechać z Rostoku do Treleborga.Druga osoba to mi mówi/pisze, ale po sprawdzeniu wcale tak nie jest Zrobiłem porównanie: 2 osoby, samochód, najtańsza kabina w obie strony. Czas: końcówka lutego.TTLine Świnoujście-Trelleborg: 2020 zł, Stena Line Rostok-Trellebrog (wchodziłem przez niemiecką stronę): 668 eur, czyli około 2880 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Druga osoba to mi mówi/pisze, ale po sprawdzeniu wcale tak nie jest Zrobiłem porównanie: 2 osoby, samochód, najtańsza kabina w obie strony. Czas: końcówka lutego.TTLine Świnoujście-Trelleborg: 2020 zł, Stena Line Rostok-Trellebrog (wchodziłem przez niemiecką stronę): 668 eur, czyli około 2880 zł.Dziwne, bo drożej niż z Gdyni, może Krzysztof ma jakieś duże rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi