Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Kod SPRINGSALE daje promocje jakieś 15% + 25% na powrót. Mi wyszło na czerwiec który już zarezerwowałem ;( -450 taniej przy 5 osobach mini van + przyczepa 2x6. No cóż ale zapłacone, zaklepane i nie ma co płakać. Kod mam nadzieję się przyda.. 

Edytowane przez BartiX_77

Ten kod springsale sam wskakuje przy rezerwacji. Z ciekawości sprawdziłem, to z tym kodem, moje parametry rezerwacji, wychodzą tyle samo co płaciłem w styczniu z kodem ryby.

Też sprawdziłem, bez żadnej promocji jest podobnie jak w tej promocji,ale tu chodzi o ceny kabin, teraz są dostępne, na wybrany przez nas rejs, tylko te dużo droższe.

Wydaje mi się że nie zawsze tak jest . Cena zależy pewnie od zainteresowania danym kursem . Im mniej ludzi kupi bilet na dany dzień to cena leci w dół tak na zachęte. Wiadomo odwortnie, jak popyt jest większy. Wiem że tak robią linie lotnicze np. ryanair , sam się przekonałem kupując bilet ostatnio . 4. tyg przed data odlotu bilet 550zł , 2 tyg. przed 315zł ( wtedy kupilem ) a 4 dni później 72zł.... a 3 dni przed odlotem 650zł. Myślę ze w stena line jest podobnie.

Ktoś wie może, ile może wynieść w Szwecji mandat za pływanie bez żadnego patentu i od ilu km taki papier trzeba posiadać ?

Znajomi jadą w czerwcu i chcą radośnie pływać na 20km nie mająć nawet polskiego patentu. W sumie, to nawet nie wiem, czy polski patent jest w ogóle honorowany...

Ktoś wie może, ile może wynieść w Szwecji mandat za pływanie bez żadnego patentu i od ilu km taki papier trzeba posiadać ?

Znajomi jadą w czerwcu i chcą radośnie pływać na 20km nie mająć nawet polskiego patentu. W sumie, to nawet nie wiem, czy polski patent jest w ogóle honorowany...

a tam jest jakis patent wymagany ?

bo mnie sie wydaje że tylko kamizelki sprawdzają  i za ich brak  JEST 1000koron od osoby

• Like 1

Byłem w Szwecji pewnie już z 50 razy, kilka razy byliśmy kontrolowani i nigdy nie wymagano od nas pokazania patentu. 

Natomiast zawsze trzeba było dmuchnąć w alkomat 

• Like 2

Byłem w Szwecji pewnie już z 50 razy, kilka razy byliśmy kontrolowani i nigdy nie wymagano od nas pokazania patentu.

Natomiast zawsze trzeba było dmuchnąć w alkomat

A kamizelek nie chcieli ? Bo nas kiedyś kontrolowali i tylko kamizelki kazali pokazać.jedna osoba nie miała więc było że albo płynie na brzeg i przywozi albo mandat

Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka

A kamizelek nie chcieli ? Bo nas kiedyś kontrolowali i tylko kamizelki kazali pokazać.jedna osoba nie miała więc było że albo płynie na brzeg i przywozi albo mandat

Wysłane z Atari XL przy użyciu Tapatalka

Nie pytali, ale zawsze je mamy na lodzi i to na wierzchu.

Za kazdym razem kiedy bylismy kontrolowani a mysle, ze to bylo z 5-6 razy, raczej chodzilo o sprawdzenie czy nie plywamy „podchmieleni”

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szwedzi nie wymagają patentu, tylko na wodach morskich niezbędne są uprawnienia. Także koledzy mogą "radośnie" pływać jednostką z 20-konnym silnikiem  :)

Normalny kraj pod tym względem  - w Danii podobnie, u nas wszędzie egzaminy i patenty. Ludzie rozsądniejsi ?

Edytowane przez godski
  • Like 1

Normalny kraj pod tym względem  - w Danii podobnie, u nas wszędzie egzaminy i patenty. Ludzie rozsądniejsi ?

Już przestańcie z tą nienormalnością. Wpuść świeżaka na szybkiej motorówce na Szlak Wielkich Jezior, a na jakąś szwedzką wodę. Tu po prostu kłania się kwestia powierzchni wody przypadająca na jednego obywatela.

• Like 1

Już przestańcie z tą nienormalnością. Wpuść świeżaka na szybkiej motorówce na Szlak Wielkich Jezior, a na jakąś szwedzką wodę. Tu po prostu kłania się kwestia powierzchni wody przypadająca na jednego obywatela.

Tak ale szwedzi Ci rodowici też jednak spokojniejsi od przeciętnego mieszkańca Polski. U nas to by się zaraz pozabijali

• Like 1

A to myślisz że w Szwecji nie ma zakazów i nakazów ? mnie na przykład strasznie denerwuje " szlabanowanie " dróg , wiele razy natknąłem się szukając nowej wody że po przejechaniu x kilometrów natrafiasz na szlaban , droga się robi " privat" i połowione... A co do patentu na pływanie to chyba chodzi o to że oni dorastają przy jeziorach , dla nich posiadać łódke to jak dla nas mieć rower. Od małego są uczeni jak to się robi , więc po co jakieś dodatkowe kursy/patenty.