Robert Dorado Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 Poniosło mnie trochę , powinienem napisać że codziennie była ryba około 100 cm, bo to były ryby w przedziale 97-102 a to już dla mnie nie jest tak istotne. To był udany wyjazd. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 No i z takim podejściem i wiedza wyniki trollingowe też będą marne. Trolling nie polega na zarzuceniu byle czego do wody i ciągania kilometrami.Napisz coś więcej bo to pierwszy troll w życiu ale kilka filmów z YT w temacie trolla, przed wyprawą, obejrzałem i nie wiem o co ci chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 Napisz coś więcej bo to pierwszy troll w życiu ale kilka filmów z YT w temacie trolla, przed wyprawą, obejrzałem i nie wiem o co ci chodzi?O to że to nie jest prosta metoda i potrzeba dużo wiedzy zeby mieć dobre efekty. W dziale ogólne masz temat o trollingu polecam poczytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 A co jest w trollingu takiego skomplikowanego? Trollowalem wiele lat i nie widze nic trudnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 (edytowane) A co jest w trollingu takiego skomplikowanego? Trollowalem wiele lat i nie widze nic trudnego .Żeby zarzucić wobler i go ciągnąć to dokładnie nic skomplikowanego. To jakie ryby polowiles przez te lata pochwal się Edytowane 20 Października 2024 przez highvoltage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Żeby zarzucić wobler i go ciągnąć to dokładnie nic skomplikowanego.To jakie ryby polowiles przez te lata pochwal sięnigdy zdjec nie robilem a wiec trudno mi udowodnic ile i jakie ryby lowilem ale uwierz ze bylo tego bardzo duzo .obecnie tylko spininguje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 nigdy zdjec nie robilem a wiec trudno mi udowodnic ile i jakie ryby lowilem ale uwierz ze bylo tego bardzo duzo .obecnie tylko spininguje .Nie jest sztuką nalowic dużo średniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 Nie jest sztuką nalowic dużo średniaków Jakby tak każda ekipa zaczęła pisać, jak faktycznie połowiła, to niektórzy by się mocno zdziwili. Sam nigdy nie połowiłem w Szwecji jakoś wybitnie (5 wyjazdów) a przy każdym powrocie na promie jest przynajmniej kilka ekip, które dostały w ryja tak, jakby wracały z tygodniowej Turawy. Wyniki typu 10 szczupaków na 5 typów w 6 dni nie są wcale tak rzadkie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2024 (edytowane) Racja. W tym roku byłem dwa razy. Na sandaczach w czerwcu było dużo fajnych ryb, a na szczupakach we wrześniu slabo bardzo. Dodam, że na obu tych samych jeziorach w tamtym roku połowiłem na odwrót. Loteria. Edytowane 21 Października 2024 przez hardy50 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2024 Jakby tak każda ekipa zaczęła pisać, jak faktycznie połowiła, to niektórzy by się mocno zdziwili. Sam nigdy nie połowiłem w Szwecji jakoś wybitnie (5 wyjazdów) a przy każdym powrocie na promie jest przynajmniej kilka ekip, które dostały w ryja tak, jakby wracały z tygodniowej Turawy. Wyniki typu 10 szczupaków na 5 typów w 6 dni nie są wcale tak rzadkie. Rzadkie nie są - pytanie jakie ekipy, ile czasu spędzili na wodzie a ile przy stole.Generalnie wp...le się zdarzają, sam przez ponad 20 lat jeżdżenia do SE wiele razu nie byłem zadowolony z wyjazdu i wyników ale sprawna ekipa powinna potrafić się jakoś poratować.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 (edytowane) Jakby tak każda ekipa zaczęła pisać, jak faktycznie połowiła, to niektórzy by się mocno zdziwili. Sam nigdy nie połowiłem w Szwecji jakoś wybitnie (5 wyjazdów) a przy każdym powrocie na promie jest przynajmniej kilka ekip, które dostały w ryja tak, jakby wracały z tygodniowej Turawy. Wyniki typu 10 szczupaków na 5 typów w 6 dni nie są wcale tak rzadkie. Właśnie jestem w Szwecji. Tak prawdę mówiąc większe ryby łowię w Polsce. Dla mnie wyjazd na północ to wczasy od obowiązków. Odpoczywam, łowię, poznaję nowe miejsca, a czasami leżę wentylem do góry. Mogę i nic nie muszę. A ryby raz są, a raz ich nie ma ????. Edytowane 26 Października 2024 przez Mysha 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ro72 Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Właśnie dzisiaj wróciłem z Mjorn. Było nieźle, choć po czerwcowym wypadzie gdzie było naprawdę dobrze miałem większe oczekiwania. Wypad za sandaczem. We dwóch na łódce przez tydzień mieliśmy 5 ryb w przedziale 74-78, 7 w granicach 62-66 cm kilkanaście 50 parę i drugie tyle samo drobnego. Szczupak 99,82,77 ,75 i parę mniejszych. Kilkanaście okoni nie większych niż 30 cm jako przyłowy Dwa dni były bardzo dobre i wtedy to złowiliśmy wszystkie 70. Dwa dni strasznie wiało ale byliśmy na wodzie, ładne zapisy ale ryby nie aktywne, brania bardzo słabe. Łowiliśmy z ręki w godzinach od ok. 7.00 do 18.30. W nocy nie próbowaliśmy. Łowiliśmy na rozległych blatach 7/9 metrów przy brzegu graniczących ze spadami nawet do 30 metrów . Na blatach po środku jeziora nie było ryb, Ryby brały na przynęty 6/9 cm. i na takiej stynce żerowały bo wzięliśmy ryby na kolację. Na promie byliśmy z ekipą która była na rzece Glomma i oni połowili bardzo grubo szczupaków . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Panowie na Szkiery Św.An. 20maj czy 20 czerwiec, mam dwa terminy w które mogę jechać, który byście wybrali? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Lepiej nie trafić na tarło śledzia w szkierze. Maj pod tym względem bezpieczniejszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Na Św. Annie są jeszcze szczupaki? Są jakieś dobre odsłuchy z tych miejscówek? Miałem okazję kiedyś nieźle połowić w tym archipelagu (m.in. na Kallso). W ostatnich latach jakby mniej bo słychać o wyprawach w te rejony, a to co do mnie docierało, nie napawało optymizmem (znajoma ekipa w znajomych miejscach zaliczyła 2 lata temu bardzo slaby tydzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Na Św. Annie są jeszcze szczupaki? Są jakieś dobre odsłuchy z tych miejscówek? Miałem okazję kiedyś nieźle połowić w tym archipelagu (m.in. na Kallso). W ostatnich latach jakby mniej bo słychać o wyprawach w te rejony, a to co do mnie docierało, nie napawało optymizmem (znajoma ekipa w znajomych miejscach zaliczyła 2 lata temu bardzo slaby tydzień).na Szkierach generalnie sa Fokimożesz posłuchac w nocy jak śpiewaja zamiast łapac Pajki bo te Pajki to foki już zjadły a wszystko na rzecz ekologicznej odbudowyc fauny wybrzeży Szwecji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Dzięki za informacje, to wstępne przymiarki,na spokojnie poszukam coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Lepiej jechać na jezioro lub rzekę powyżej Sztokholmu. Kolega był w ubiegłym roku na SW. Annie po wyjeździe sprzedał ze złości wędki. Wcześniej był tam w 2010 roku i ładnie połowił. 11 lat później woda pusta... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Ja byłem tam bodajże w 2014 i fajnie połowiliśmy, szczupaków opór, powyżej metra nie za wiele, ale takie 80-90+ dużo. Później już tam nie jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Jeśli chodzi o same szkiery, to jeszcze dość fajnie połowiliśmy w okolicach Karlskrony jesienią 2020. Chociaż i stamtąd odsłuchy w ostatnich latach były już raczej coraz gorsze. Jest na forum kilku kolegów, którzy chyba wciąż tam jeżdżą regularnie. Może rzucą więcej światła na sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Ja byłem 2 lata temu i inna ekipa jeździ od 12 lat co wrzesień. Spadek wyników jest jak opisywany wyżej 2014rok do absolutnej bryndzy od 2-3lat (kilkanaście małych ryb na wyjazd na ekipę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Dziwi mnie jedno że biuro podróży wedkarskiej (nie bede pisał jakie, bo z jednego i drugiego jestem ogolnie zadowolony) ma nadal takie miejsca w ofercie lub nawet poleca te miejsca. Bo takim wyjeździe tracą klientów na zawsze, osobiście znam 2 takie grupy. Obie przejechały się na szkierach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Dziwi mnie jedno że biuro podróży wedkarskiej (nie bede pisał jakie, bo z jednego i drugiego jestem ogolnie zadowolony) ma nadal takie miejsca w ofercie lub nawet poleca te miejsca. Bo takim wyjeździe tracą klientów na zawsze, osobiście znam 2 takie grupy. Obie przejechały się na szkierach.Ustanawiają w ofertach limity ryb do zabrania w celach konsumpcyjnych i być może myśłą, że te limity są przestrzegane przez ich klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Czyli że w Szwecji też już koniec łowienia? Czytam wpisy i rzadko kiedy optymistyczne. Chyba że wszyscy tacy skryci i tajemniczy :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Nikt Ci nie poda teraz namiarów na fajne łowiska. A takich jest jeszcze mnóstwo. Z życia wzięte. Ekipa która w zeszłym roku nam towarzyszyła, wyglądali na całkiem ok, w tym roku znów się wybrali, tylko prywatnie, nie przez biuro. Trafiliśmy na nich a oni z livea beretowali wszystko co popadnie. Nawet szczupaki 90+. Także nie licz że ktoś Ci teraz poleci fajne łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi