Sailfish Opublikowano 30 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Poszukuję kompana do współdzielenia łódki i domku w południowej Szwecji w okresie od 30 sierpnia do 6 września (7 dni). Główny poławiany gatunek to sandacz. Jestem tam od 11 sierpnia do 15 września. Jezioro jest mi bardzo dobrze znane ( to mój 21 wyjazd). Dojazd własnym samochodem lub odbieram z pobliskiego lotniska ( 43km ) na które przylatują samoloty z Gdańska.Oczywiście w ostatni dzień odwożę na lotnisko. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.Ciągle aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Poszukuję kompana do współdzielenia łódki i domku w południowej Szwecji w okresie od 30 sierpnia do 6 września (7 dni). Główny poławiany gatunek to sandacz. Jestem tam od 11 sierpnia do 15 września. Jezioro jest mi bardzo dobrze znane ( to mój 21 wyjazd). Dojazd własnym samochodem lub odbieram z pobliskiego lotniska ( 43km ) na które przylatują samoloty z Gdańska.Oczywiście w ostatni dzień odwożę na lotnisko. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.Już nieaktualne. Dziękuję wszystkim zainteresowanym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docent1985 Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Witam ,pytanko czy ktoś ostatnio bywał na Blekinge okolice Jordo /Hasslo . Z góry dziękuję za odp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Środek lipca ponad 800km na pln. od Zatoki Botnickiej. Tydzień na łodzi. Temperatura codziennie powyżej 30 stopni. Okonie 30-35 cm w ilościach hurtowych. Szczupaki rano i wieczorem na gumy, poppery, twitche. Wszystko 70cm-1m. Wyłowiłem sie za cały rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk74 Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Cześć,Jezioro Lelang - zachodnia Szwecja - ktoś coś jest w stanie podpowiedzieć?pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Środek lipca ponad 800km na pln. od Zatoki Botnickiej. Tydzień na łodzi. Temperatura codziennie powyżej 30 stopni. Okonie 30-35 cm w ilościach hurtowych. Szczupaki rano i wieczorem na gumy, poppery, twitche. Wszystko 70cm-1m. Wyłowiłem sie za cały rok. Aż sprawdziłem na mapie dla pewności: niecałe 800 km na północ od Zatoki Botnickiej jest Nordkapp Czuwaj! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Walczymy na Gamleby już drugi dzień. Pierwszy gdy wiatr głowy nie urywa. Wielkościowo i ilościowo średnio ale i tak cieszy uśmiech tego młodzieńca. Jerkabitowy BUFF dodaje skrzydeł ???? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Walczymy na Gamleby już drugi dzień. Pierwszy gdy wiatr głowy nie urywa. Wielkościowo i ilościowo średnio ale i tak cieszy uśmiech tego młodzieńca. Jerkabitowy BUFF dodaje skrzydeł Mapki z miejscami masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Mapki z miejscami masz ?Sprawdzamy miejsca wskazane przez forumowiczów. Do najlepszej zatoki mamy jednak za daleko bo dysponujemy tylko 6 konnym silnikiem na ponad 4 m łodzi. Narazie najwięcej ryb złowiliśmy na łące na przeciwko elewatora. Chętnie bym trolował ale chyba to tutaj zakazane. Edytowane 27 Sierpnia przez Pawgas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Pawgas, połamania życzę! Daj znać koniecznie po wyjeździe, jak poszło całościowo. Ciekaw jestem, na ile te szkiery na południu jeszcze "żyją". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Panowie jezioro Mjorn, końcówka września początek października. Doradzi ktoś jak się przygotować? To moja pierwsza Szwecja. Będę wdzięczny za każdą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Opróżnij pocztę lub napisz numer na priv bo nie mogę wysłać wiadomości odnośnie mjorn Edytowane 28 Sierpnia przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Opróżnij pocztę lub napisz numer na priv bo nie mogę wysłać wiadomości odnośnie mjornOpróżniłem skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Czy ktoś na wyjazd do Szwecji kupował jakieś ubezpieczenie OC na wypożyczoną z bazy wędkarskiej łódź, lub ubezpieczenie podróżne na czas pobytu z OC (np PZU Vojażer)? Coś sprawdzonego co zadziała jeśli nieopatrznie uszkodzi się poszycie lub silnik. Wiadomo, właściciel bazy bierze kaucję i w razie takiego zdarzenia zapewne ją zatrzyma bo przy pobycie kilkudniowym raczej nie uda się załatwić wypłaty odszkodowania z ubezpieczenia, ale żeby była możliwość odzyskać poniesione wydatki (kaucja plus ewentualne dodatkowe koszty) od ubezpieczyciela - na podstawie zgłoszenia i oświadczenia właściciela o wysokości szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Nie wiem jak z ubezpieczeniem ale kiedyś wzięli od nas 200 koron za 3 ryski na śrubie ????♂️Bez szarpaniny z naszej strony ale śruby wcześniej nie pokazali. Pokrzywiona nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Pawgas, połamania życzę! Daj znać koniecznie po wyjeździe, jak poszło całościowo. Ciekaw jestem, na ile te szkiery na południu jeszcze "żyją". Nie jestem jakimś specem od szczupaków ale coś tam ich złowiłem. Wyjazd był moim zdaniem słaby. Nie do końca trafiliśmy z pogodą. Łowiliśmy 4 dniówki i w zasadzie prawie przez 2 dni wiało tak, że na kotwicy 12 kg łódkę w trzciny przesuwało. Największe ryby 88 i 86 cm. Kilka 70 plus i trochę mniejszych. Mój syn nie pobił niestety życiówki. Tłukliśmy wodę całym arsenałem przynęt. Najwięcej łowiliśmy na podwodnych łąkach do 3 m głębokości. Największe ryby na burbota i na 5 cm gumkę w opadzie podczas łowienia okoni. Na jerki tylko 1 ryba. Okonie namierzyliśmy dopiero w ostatni dzień. Postanowiłem popłynąć łajbą na polecaną zatokę przed Vastervik. Na naszym 6 konnym silniczku ponad godzina w jedną stronę. Dobrze, że miałem triala Navionics bo faktycznie skał podwodnych trochęjest. Niestety na zero mimo przedryfowania kilkakrotnie zatoki. Generalnie udany czas razem ale zaskakuje mała ilość mniejszych ryb. Szkiery ładne miejsce ale następna będzie Laponią albo jakieś jeziora. Dziękuję wszystkim którzy odezwali się z pomocą. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Szukam namiarów w Szwecji na jakąś miejscówkę gdzie mógłbym połowić okoni. Najlepiej jakieś mniejsze jezioro - grupa jezior ewentualnie nizinna rzeka lub nawet kanał ze sporą populacją większych okoni. Nie muszą być giganty po 50cm, ale jakby co jakiś czas na kiju zameldował się czterdziestak to byłbym bardzo zadowolony. No i możliwość wypożyczenia łódki z mniejszym silnikiem. Za wskazówki nawet na priv byłbym wdzięczny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Jak chcesz wysłać priva, to chyba nie musisz wszystkich o tym informować? Chyba że Łukasz miał dobre wyczucie...: https://jerkbait.pl/topic/202439-pomoc-w-opini-dotycz%C4%85cej-biura-eventur/#entry3298918 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Planuje na początku października weekendowy wypad do Szwecji, a konkretnie do Malmö i tam chciałbym pochodzić za okoniem. Czy jest ktoś kto był tam i mógłby podpowiedzieć co nieco? Jak wygląda temat zezwoleń, jakieś miejscówki, przynęty jakie się sprawdzały etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Czy ktoś z forumowiczów korzystał z oferty Fiske Tur i może coś o nich więcej powiedzieć?Ewentualnie czy może ktoś polecić jakąś miejscówkę na szczupaka żeby pojechać w około 6 osób(Niestety nie dysponujemy sprzętem pływającym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września (edytowane) Czy ktoś z forumowiczów korzystał z oferty Fiske Tur i może coś o nich więcej powiedzieć?Ewentualnie czy może ktoś polecić jakąś miejscówkę na szczupaka żeby pojechać w około 6 osób(Niestety nie dysponujemy sprzętem pływającym) Często mi ta babeczka z Fisketur na tiktoku wyskakuje. Nie mówią wprost nad jakim jeziorem mają bazy (mają 2) ale dość łatwo rejon mozna określić - jeden rejon jest bardzo dobry. Z tego co widać na tiktoku to domek nad samą wodą, łódki całkiem spoko. Fajnymi rybami na tiktoku się chwalą. Mąż tej Pani robi za przewodnika. Myślę że paczka wyjazdowa, dla mniej doświadczonych obieżyświatów w sam raz. Ja bym brał. Edytowane 17 Września przez rower26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Często mi ta babeczka z Fisketur na tiktoku wyskakuje. Nie mówią wprost nad jakim jeziorem mają bazy (mają 2) ale dość łatwo rejon mozna określić - jeden rejon jest bardzo dobry. Z tego co widać na tiktoku to domek nad samą wodą, łódki całkiem spoko. Fajnymi rybami na tiktoku się chwalą. Mąż tej Pani robi za przewodnika. Myślę że paczka wyjazdowa, dla mniej doświadczonych obieżyświatów w sam raz. Ja bym brał.Jezioro Lelang. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Często mi ta babeczka z Fisketur na tiktoku wyskakuje. Nie mówią wprost nad jakim jeziorem mają bazy (mają 2) ale dość łatwo rejon mozna określić - jeden rejon jest bardzo dobry. Z tego co widać na tiktoku to domek nad samą wodą, łódki całkiem spoko. Fajnymi rybami na tiktoku się chwalą. Mąż tej Pani robi za przewodnika. Myślę że paczka wyjazdowa, dla mniej doświadczonych obieżyświatów w sam raz. Ja bym brał.Rozmawiałem dziś z jedną sobą, to nigdy tak słabego wyjazdu nie miała jak na te jezioro. Ale to mozna trafić na słabszy okres i nie musi świadczyć o braku ryb.Ale jak poprosiłem o nazwy jezior nad którymi sa bazy i numer zeby przedzwonić i wypytać sie a nie mailowo to kontakt się urwał ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Czy ktoś z forumowiczów korzystał z oferty Fiske Tur i może coś o nich więcej powiedzieć?Ewentualnie czy może ktoś polecić jakąś miejscówkę na szczupaka żeby pojechać w około 6 osób(Niestety nie dysponujemy sprzętem pływającym) A z angielskim u was jak? Jeśli dobrze, to poszukajcie w sieci jakiegos fiskecampu z lodziami i silnikami, i tam walcie. Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi