Og2 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Napiszcie Panowie chociaż mniej więcej na jakiej wysokości w Szwecji łowiliscie i czy w jeziorze czy szkierach żeby można było ocenić czy porównanie Waszych wyników ma ogólnie jakiś sens. Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Tinca tinca Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października My łowiliśmy 300 km na północ od Karlskrony, jezioro płytkie, maksymalna głębokość 8 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października My 500km od Karlskrony, jezioro do 30m głębokości,temp wody ok 14 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Mariusz, rozmawialiśmy przecież o tym, że jesień w Szwecji potrafi być kapryśna.MichałTak pamiętam jak ostrzegaliście Ale to nie pierwszy mój wrzesień w SE i tak uparcie przyklejonych do dna sandaczy i tak długo nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października bylismy 250km od Karlskrony12-20.09 - poierwsze 3 dni lało i temperratura wody spadała z 18 do 15 stopni jakies 2-3 brania na 6 osób były i to takie 50tki szczupaki jezioro jedno do 20m głebokie słabe wyniki, ryba przyklejona do dna , drobnica naśrodku jeziora przenieślismy sie na inne jezioro kawałek dalej i tego 4tego dnia jak sie pogoda nieco uspokoiła to szczupaki i okonie odpaliły - po 10-12 dziennie brań na głowe , okonie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Wolf Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Witam - czy zna ktoś miejscówkę spełniającą nastepujące kryteria. 1) do 350km od Kalskrony,2) wynajem łódki na 3 osoby,3) KONIECZNIE silnik dziobowy z kotwicą,4) koniecznie jezioro,5) koniecznie relingi na łodzi. Może być biuro - może być novasol itpDuża łódka na 3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikcarg Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Cześć, planuję wyjazd do Szwecji po raz pierwszy. Temat jest taki, że łowię sam, a wszelkie biura wyprawowe generalnie biorą grupy. Na początek myślę o krótkim wypadzie - 3-4 dni w ciągu tygodnia. Podpowiedzcie pls jakie wody warto ogarnąć na sam początek? Myślałem żeby było gdzieś blisko promu. Czy warto jeszcze kombinować w tym roku czy raczej już na wiosnę? I zakładając, że jechałbym bez łódki, gdzie najlepiej szukać noclegów z łódką właśnie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikcarg Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Cześć, planuję wyjazd do Szwecji po raz pierwszy. Temat jest taki, że łowię sam, a wszelkie biura wyprawowe generalnie biorą grupy. Na początek myślę o krótkim wypadzie - 3-4 dni w ciągu tygodnia. Podpowiedzcie pls jakie wody warto ogarnąć na sam początek? Myślałem żeby było gdzieś blisko promu. Czy warto jeszcze kombinować w tym roku czy raczej już na wiosnę? I zakładając, że jechałbym bez łódki, gdzie najlepiej szukać noclegów z łódką właśnie?Właśnie wróciliśmy z takiego wyjazdu z kolegą . Na taki krótki wyjazd polecam zdecydowanie samolot. Tydzień temu bilety do Sztokholmu Arlanda z Gdańska były po 69 PLN w jedną stronę. Dodajesz jeden rejestrowany 20 kg i jeden sportowy ( chyba że zmieścisz się w sportowy plus darmowy podręczny ) . Samochód na 4 dni 400 PLN . Rayan leci o 7:40 . Na wodzie byliśmy około 13 (Hedesunda ) . Powrót poniedziałek rano 7 w Gdańsku . Rozważaliśmy loty z Wawy , ale logistycznie lepiej pasował Gdańsk. Możesz rozważyć taką opcję na krótki wyjazd Marcin Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października Jest szansa na jakieś informacje o jeziorze Varpen kolo Bollnas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października (edytowane) Czy ktoś był na jeziorze takern ostatnio? Takern w okolicach vattern. Pozdr Edytowane 11 Października przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października (edytowane) Cześć, planuję wyjazd do Szwecji po raz pierwszy. Temat jest taki, że łowię sam, a wszelkie biura wyprawowe generalnie biorą grupy. Na początek myślę o krótkim wypadzie - 3-4 dni w ciągu tygodnia. Podpowiedzcie pls jakie wody warto ogarnąć na sam początek? Myślałem żeby było gdzieś blisko promu. Czy warto jeszcze kombinować w tym roku czy raczej już na wiosnę? I zakładając, że jechałbym bez łódki, gdzie najlepiej szukać noclegów z łódką właśnie?Przy takich założenuach osobiście celowałbym w odwiedziny u Adama Snarskiego. Ma swoją bazę - Abyrex. Łowi na Helgasjon. Na yt znajdziesz pod hasłem anabolicfishing. Możesz polecieć samolotem do Vaxjo i tam Cie odbierze. Szczegóły do dogadania. W sumie od promu, to też niedaleko. Edytowane 11 Października przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Byliśmy na Runn od 20 września do 3 października. Sandacze od 50cm do 78, szczupaków dużych nie stwierdzono, dwa największe okonie 47 i 45cm. Trzeba było łowić głęboko a w nocy patrzeć w niebo... chłopaki zadowolone więc wyjazd udany. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk74 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Przy takich założenuach osobiście celowałbym w odwiedziny u Adama Snarskiego. Ma swoją bazę - Abyrex. Łowi na Helgasjon. Na yt znajdziesz pod hasłem anabolicfishing. Możesz polecieć samolotem do Vaxjo i tam Cie odbierze. Szczegóły do dogadania. W sumie od promu, to też niedaleko.mam takie pytanie czy ktoś łowił na tym jeziorze Helgasjon? jest to chyba duże jezioro ale w pobliżu dużego miasta a z tego forum wnioskuję że to nie najlepsza kombinacja warto to brać pod uwagę? ma ktoś jeszcze jakieś opinie na temat tego jeziora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk74 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Jeszcze o dwa jeziorka chciałem zapytać bo widzę na forum że temat się pojawiał ale bez odzewu lub odzew był słabyJezioto Asunden i Lagenktoś jest w stanie coś więcej napisać czy warto się tam jeszcze wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi