Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

bylismy 250km od Karlskrony

12-20.09 - poierwsze 3 dni lało i temperratura wody spadała z 18 do 15 stopni jakies  2-3 brania na 6 osób były i to takie 50tki szczupaki 

jezioro jedno do 20m głebokie  słabe wyniki, ryba przyklejona do dna , drobnica naśrodku jeziora 

przenieślismy sie na inne jezioro kawałek dalej  i tego 4tego dnia jak sie pogoda nieco uspokoiła to szczupaki i okonie odpaliły  - po 10-12 dziennie brań na głowe , okonie tak samo 

Witam - czy zna ktoś miejscówkę spełniającą nastepujące kryteria.

1) do 350km od Kalskrony,

2) wynajem łódki na 3 osoby,

3) KONIECZNIE silnik dziobowy z kotwicą,

4) koniecznie jezioro,

5)  koniecznie relingi na łodzi. 
Może być biuro - może być novasol itp

Duża łódka na 3 osoby. 

Cześć, planuję wyjazd do Szwecji po raz pierwszy. Temat jest taki, że łowię sam, a wszelkie biura wyprawowe generalnie biorą grupy. Na początek myślę o krótkim wypadzie - 3-4 dni w ciągu tygodnia. Podpowiedzcie pls jakie wody warto ogarnąć na sam początek? Myślałem żeby było gdzieś blisko promu. Czy warto jeszcze kombinować w tym roku czy raczej już na wiosnę? I zakładając, że jechałbym bez łódki, gdzie najlepiej szukać noclegów z łódką właśnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cześć, planuję wyjazd do Szwecji po raz pierwszy. Temat jest taki, że łowię sam, a wszelkie biura wyprawowe generalnie biorą grupy. Na początek myślę o krótkim wypadzie - 3-4 dni w ciągu tygodnia. Podpowiedzcie pls jakie wody warto ogarnąć na sam początek? Myślałem żeby było gdzieś blisko promu. Czy warto jeszcze kombinować w tym roku czy raczej już na wiosnę? I zakładając, że jechałbym bez łódki, gdzie najlepiej szukać noclegów z łódką właśnie?

Właśnie wróciliśmy z takiego wyjazdu z kolegą . Na taki krótki wyjazd polecam zdecydowanie samolot. Tydzień temu bilety do Sztokholmu Arlanda z Gdańska były po 69 PLN w jedną stronę. Dodajesz jeden rejestrowany 20 kg i jeden sportowy ( chyba że zmieścisz się w sportowy plus darmowy podręczny ) . Samochód na 4 dni 400 PLN . Rayan leci o 7:40 . Na wodzie byliśmy około 13 (Hedesunda ) . Powrót poniedziałek rano 7 w Gdańsku . Rozważaliśmy loty z Wawy , ale logistycznie lepiej pasował Gdańsk. Możesz rozważyć taką opcję na krótki wyjazd :)

Marcin

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 4

Przy takich założenuach osobiście celowałbym w odwiedziny u Adama Snarskiego. Ma swoją bazę - Abyrex. Łowi na Helgasjon. Na yt znajdziesz pod hasłem anabolicfishing. Możesz polecieć samolotem do Vaxjo i tam Cie odbierze. Szczegóły do dogadania. W sumie od promu, to też niedaleko.

Edytowane przez Bartek_C

Byliśmy na Runn od 20 września do 3 października. Sandacze od 50cm do 78, szczupaków dużych nie stwierdzono, dwa największe okonie 47 i 45cm. Trzeba było łowić głęboko a w nocy patrzeć w niebo... chłopaki zadowolone więc wyjazd udany.

post-49749-0-09802800-1760294645_thumb.jpeg

post-49749-0-19255500-1760294656_thumb.jpeg

• Like 11

Przy takich założenuach osobiście celowałbym w odwiedziny u Adama Snarskiego. Ma swoją bazę - Abyrex. Łowi na Helgasjon. Na yt znajdziesz pod hasłem anabolicfishing. Możesz polecieć samolotem do Vaxjo i tam Cie odbierze. Szczegóły do dogadania. W sumie od promu, to też niedaleko.

mam takie pytanie czy ktoś łowił na tym jeziorze Helgasjon? jest to chyba duże jezioro ale w pobliżu dużego miasta a z tego forum wnioskuję że to nie najlepsza kombinacja :) warto to brać pod uwagę? ma ktoś jeszcze jakieś opinie na temat tego jeziora?