Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Bartsiedlce milo bylo pogawedzic i mam nadzieje ze wskazowki sie przydadza a 50cm okon na tej wodzie bedzie realny i sandaczy nie zabraknie.

Pettrus33 swieta racja

Moze jakas fotka tych przynet?

Rafał, dziękuję serdecznie za podpowiedzi i wskazówki, mam nadzieję, że ryby nie będą nas omijały, dam znać

Pettrus33 swieta racja

Moze jakas fotka tych przynet?

Zdrowiej Rafale, szkoda życia (jedynego) na choróbska !

Jest przecież jeszcze tyle ryb do złowienia.

Ja to kupiłem w sklepie w Urshult nad pięknym sjön Åsnen.

Wabiki Mullvad to kilka modeli i zazwyczaj trzy kolory.

W polskich wodach skuteczność bardzo niewielka (bo i ryb dużo mniej)

Nie wiem, czy o tym myślisz Rafale (

http://www.nysztal.com/?456,blystka-podlodowa&PHPSESSID=ehg1tq224u1g4ue3a07bk2h0g1

A tak dla dociekliwych....słowo mullvad znaczy kret :)))

Ja mam swoje patenty na okonia na polskich i szwedzkich wodach.

Patenty ocierające się mocno o muszkarstwo niż spinning.

Edytowane przez petrus33

Już tego sklepu nie ma. W zeszłym roku instalował się tam we wrześniu monopolowy.

Ja mówię o sklepie typu hala, gdzie po jednej stronie była sekcja wędkarska, a po drugiej urządzenia typu wiertarki, piły etc.Myślę o tym dużym sklepie, a nie o malutkim, do którego wchodziło się po schodkach. 

W 2013 - 2014r sklep miał się dobrze i koledzy kupili sporo przynęt.

Edytowane przez petrus33

Ja mówię o sklepie typu hala, gdzie po jednej stronie była sekcja wędkarska, a po drugiej urządzenia typu wiertarki, piły etc.Myślę o tym dużym sklepie, a nie o malutkim, do którego wchodziło się po schodkach.

W 2013 - 2014r sklep miał się dobrze i koledzy kupili sporo przynęt.

OK. Tam gdzie można łódkę Lindera kupić.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

OK. Tam gdzie można łódkę Lindera kupić.

Nie widziałem tam łodzi, ale osprzęt żeglarski tak. Zapewne to ten sklep. On jest po tej samej stronie ulicy co stacja benzynowa.

Jakbyście trafili mocno wietrzny dzień na wodzie, to warto się przejechać do fabryki Abu-Garcia, która jest niedaleko j.Asnen. Spory sklep maja na miejscu i mnóstwo wobków etc. w całkiem znośnych cenach. Do dnia dzisiejszego produkowane są tam multiki z najwyższej półki. Cały park maszynowy CNC tam mają. Można zwiedzić część fabryki, ale jest zakaz fotografowania.

post-45687-0-68027700-1599931340_thumb.jpg

Edytowane przez petrus33
  • Like 2

Ale lampa! Karaiby!! Tym szczersze gratulacje :good:

Jaka temp. wody? Z jakiej głębokości branie?

Dzisiaj pierwszy dzień lampy. Niestety wraz z poprawą pogody ustały brania sandacza. Dzisiaj wymęczyłem biedne 4 sztuki, dlatego z opadu, przełączyłem się na vertical. Szczupak wystartował z dna na głębokości 7m. Temperatura wody 16,4.

• Like 2