Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem dodawać tego filmu publiczne, ale po tym wszystkim co aktualnie dzieje się na świecie i forum , pomyślałem że przyda się chwila relaksu. Niektórym na prawdę polecam wyluzować, pozdrawiam :)

Ja to akurat nic nie mam do tego :) Film spoko, klimat jest :) Zespół mi bardzo dobrze znany i lubię :)

Tylko ostrzegam, że można oberwać 

Ja to akurat nic nie mam do tego :) Film spoko, klimat jest :) Zespół mi bardzo dobrze znany i lubię :)

Tylko ostrzegam, że można oberwać 

A za co można oberwać? Prawa autorskie spowodują że jak zarobi coś na tym filmie to kasa pójdzie na konto twórcy muzyki i tyle. A jak ktoś sobie nawet tego nie życzy to youtube to wywali. Gdyby każdy miał obrywać za prawa to by nie było 90% filmów na youtube z muzyką.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

A za co można oberwać? Prawa autorskie spowodują że jak zarobi coś na tym filmie to kasa pójdzie na konto twórcy muzyki i tyle. A jak ktoś sobie nawet tego nie życzy to youtube to wywali i tyle. Gdyby każdy miał obrywać za prawa to by nie było 90% filmów na youtube z muzyką.

W prywatnym zastowoswaniu brzmi to mniej "groźnie" :)

Jakkolwiek, żeby wrócić do tematu i nie robić off topa:

Czy koledzy mieszkający w Szwecji, mogą się wypowiedzieć czy u nich to "normalna" zima czy bardziej sroga? 

Planuję coś na maj i wybieram potencjalne łowiska. Z pewnością słabym punktem byłoby trafić nad wodę, gdzie tydzień wcześniej zszedł lód z powierzchni

• Like 2

W prywatnym zastowoswaniu brzmi to mniej "groźnie" :)

Jakkolwiek, żeby wrócić do tematu i nie robić off topa:

Czy koledzy mieszkający w Szwecji, mogą się wypowiedzieć czy u nich to "normalna" zima czy bardziej sroga? 

Planuję coś na maj i wybieram potencjalne łowiska. Z pewnością słabym punktem byłoby trafić nad wodę, gdzie tydzień wcześniej zszedł lód z powierzchni

poszukaj kamerek w okolicy dokąd chcesz jechać zwykle pokazują oprócz obrazu również temperaturę na windy.com https://www.windy.com/pl/-Kamery-internetowe/Szwecja/V%C3%A4rmland/Arjang/webcams/1609068178?59.381,10.475,8

do tego można przeglądać historyczne obrazy i zoczyć jak było np miesiąc wcześniej, czy rok

Edytowane przez wuran
  • Like 1

Dzięki za info i podpowiedzi.

Koledzy wrócili dwa dni temu z górnej części Szwecji z podlodowych połowów, to mówili że tam "u nich" sypnęło bardzo śniegiem. Skutery śnieżne ze sprzętem w niektórych miejscach miały spore problemy.

A i ryby nie dopisały - ilość złowionych siei niższa niż coroczna. Miesiąc wędkowania i jacyć tacy umęczeni :D

• Like 3

Zerkajac na ostatnie lata, zimy byly bardzo slabe albo ich nie bylo. Ostatnia taka zima jak siegam pamieci byla z 10 lat temu. Nie wiem czy zauwazyliscie,-fabryki na swiecie stanely, samoloty nie lataja, transport stanal a co za tym idzie liczba spalin wydzielanych do atmosfery, spadla.

Nagle okazuje sie ze i normalna zima jak z PRL-u wrocila. Nie dziwne to troche?

Zerkajac na ostatnie lata, zimy byly bardzo slabe albo ich nie bylo. Ostatnia taka zima jak siegam pamieci byla z 10 lat temu. Nie wiem czy zauwazyliscie,-fabryki na swiecie stanely, samoloty nie lataja, transport stanal a co za tym idzie liczba spalin wydzielanych do atmosfery, spadla.

Jasne

To by się zgadzało, lato 2020 też jakieś normalniejsze było, nie takie suche i upalne jak ostatnimi laty.

Wracajac nieco do wątku głównego :)
W chwili obecnej, dostosowując się do sytuacji można zrobić test SARS-CoV-2 na terminalu promowym w Gdańsku
Szczegóły tutaj  https://polferries.pl/faq/testy-sars-cov-2-na-terminalu-promowym-w-gdansku.html

Edytowane przez Dano.
  • Like 2

Wracajac nieco do wątku głównego :)

W chwili obecnej, dostosowując się do sytuacji można zrobić test SARS-CoV-2 na terminalu promowym w Gdańsku

Szczegóły tutaj  https://polferries.pl/faq/testy-sars-cov-2-na-terminalu-promowym-w-gdansku.html

jakieś przecieki że Stena również taki punkt badań zrobi?