kubaS 1 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Witam.Czy macie jakieś doświadczenie z tymi wobkami?Jak wam się sprawdzają.Proszę o opinię. Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Na podkrakowskich rzeczkach pstrągowych jedne z lepszych killer?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Killery na wszystkich wodach pstrągowych, na kt?łrych łowiłem Na 4 cm złowiłem swojego największego potokowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 A czy na klonkach się sprawdzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 A czy na klonkach się sprawdzą ? Klenie te?ź je chętnie zjadają. Skusiłem na nie kilka dobrych 50-tak?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Potwierdzam. Na mojej wodzie to ścisła czoł?łwka kleniowych wobk?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Na warszawskiej Wiśle bierze na to wszystko co ?źyje.. Najwa?źniejsze: trzymają się nurtu jak przyklejone (zasługa lekko wklęsłego steru) i chodzą dość drobniutko z lekkim lusterkowaniem (co ładnie prowokuje rybki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 To, co mam aktualnie w pudełku. Reszta w Ire... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 polecam, na klenie będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Na krakuski złowiłem swoje pierwsze Pstrągi. Dobre woblerki lecz są lepsze od nich. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Nie no masakra sie robi,zauwa?źyłem ostatnio wzrostowa tendencje do pytań typu co polecacie,co radzicie,jaki kij,wasze zdanie o kołowrotku...... <_< <_< <_< http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?SQ=9f956c2374ad4fd9a9 43230c14429aa9&t=search&srch=krakuski&btn_submit =Szukaj&field=all&forum_limiter=&search_logic=AN D&sort_order=DESC&author= Ludzie jest opcja szukaj,,wiem jak duzo wyskoczy to sie czytac nie chce,,,,.cholera złosliwy sie zrobiłem czy cuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nie no masakra sie robi,zauwa?źyłem ostatnio wzrostowa tendencje do pytań typu co polecacie,co radzicie,jaki kij,wasze zdanie o kołowrotku...... <_< <_< <_< http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?SQ=9f956c2374ad4fd9a9 43230c14429aa9&t=search&srch=krakuski&btn_submit =Szukaj&field=all&forum_limiter=&search_logic=AN D&sort_order=DESC&author= Ludzie jest opcja szukaj,,wiem jak duzo wyskoczy to sie czytac nie chce,,,,.cholera złosliwy sie zrobiłem czy cuś...Zara tam złośliwy... <_< I w pełni Pana rozumiem. Jak po raz pińcetny ktoś pyta: gdzie smarować, a gdzie oliwić albo jakiej oliwki u?źywasz, albo ile lać łoliwki do mojego shimanko, to i anioł cierpliwości m?łgłby dostać piany... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dzięki @gorgol. Kilkanaście albo i więcej miesięcy jak nie dostrzegałem tej opcji. Chyba od momentu jej zmiany a wcześniejszego niebytu.Teraz, dzięki Tobie wiem gdzie kliknąć. Serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 To panowie starość Ja te?ź tak mam ?źe jak słysze coś po raz kolejny to zaczyna być irytujące Młodość ma swoje prawa. Młodzi musz wiedzieć ju?ź teraz,zaraz. Szkoda czasu na czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Są skuteczne, przedwczoraj kompan złowił na imitację 4-5cm pstrą?źka ... pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 To panowie starość Ja te?ź tak mam ?źe jak słysze coś po raz kolejny to zaczyna być irytujące Młodość ma swoje prawa. Młodzi musz wiedzieć ju?ź teraz,zaraz. Szkoda czasu na czytanie A jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy wąż Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ja r?łwnie?ź mogę polecić Krakusy. Złowiłem na nie chyba ka?źdego drapie?źnika ?źyjącego w Wiśle - od klenia, a?ź do suma. Mam jeszcze dwa czy trzy robione z drewna, p?łźniejsze modele niestety są ju?ź z pianki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 dlaczego niestety z pianki? Gorsze są? Ryby mniej biorą czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 A czy kolega z forum krakus z Krakowa to producent Krakusk?łw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy wąż Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 dlaczego niestety z pianki? Gorsze są? Ryby mniej biorą czy jak? Cię?źko mi powiedzieć, czy są mniej skuteczne. Być mo?źe nie. Jednak przynęta wykonana własnoręcznie, w całości hand made jest niepowtarzalna. Modele z pianki, czyli z jednej, takiej samej formy nie mają ju?ź swojej niepowtarzalności. Wiele modeli wobk?łw hand made ( w tym i Krakuski ) jest testowanych i ustawianych przez swoich tw?łrc?łw. A takie osoby przewa?źnie doskonale wiedzą, jak powinna zachowywać się przynęta w wodzie, aby była skuteczna. I takie właśnie przynęty, są często prawdziwymi killerami W mojej ocenie, wobki z lipy, balsy lub innego drewna - strugane ręcznie, są cenniejsze ( w rozumieniu og?łlnym, nie finansowym ) ni?ź te robione z pianki. Chocia?ź zaznaczam, ?źe Krakuskom z pianki nie mogę nic zarzucić i polecam je ze szczerego serducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 dlaczego niestety z pianki? Gorsze są? Ryby mniej biorą czy jak?Chiba biorą tak samo... Ale to tak jak z dwiema identycznymi wędkami, przewa?źnie właściciel tej z drewnianą wstawką w uchwycie jest trzy razy szczęśliwszy ni?ź ten z gołym plastikiem... <_< A rybom, to i tak fruwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Moje pytanie było z cyklu pytań podchwytliwych .Mam podobne zdanie co zorro, rybom to lata. Je?źeli chodzi testowanie wobler?łw to znam taką jedną firmę co robi woblery z pianki czy czegoś takiego (nie wiem nie znam się, ale nie jest to drewno), ale ka?źdy wobler zanim trafi na rynek przechodzi szereg test?łw.Wadą wobler?łw robionych ręcznie jest ich niepowtarzalność . Urwiesz takiego killera i ju?ź go nie kupisz bo kolejny będzie ju?ź inny .Krakuski są jak ka?źde inne, kt?łre są dobrze wykonane* . * kt?łre nie są robione przez amator?łw, kt?łrzy w ?źyciu nad woda nie byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy wąż Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Wadą wobler?łw robionych ręcznie jest ich niepowtarzalność . Urwiesz takiego killera i ju?ź go nie kupisz bo kolejny będzie ju?ź inny .. W moim przekonaniu, jest to zaleta - a nie wada Jeśli posiadasz takiego niepowtarzalnego killera, to masz pewność ?źe nikt więcej takiej przynęty nie ma. Dlatego są tak cenne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Wadą wobler?łw robionych ręcznie jest ich niepowtarzalność . Urwiesz takiego killera i ju?ź go nie kupisz bo kolejny będzie ju?ź inny .. W moim przekonaniu, jest to zaleta - a nie wada Jeśli posiadasz takiego niepowtarzalnego killera, to masz pewność ?źe nikt więcej takiej przynęty nie ma. Dlatego są tak cenne pozdrawiam masz te?ź pewność, ?źe jak urwiesz to ju?ź NIGDY takiego samego killera mieć nie będziesz Poza tym, ka?źdy z nas tych killer?łw (ulubionych przynęt na kt?łre złowił wiele ryb) w pudełku ma po kilka , niekt?łre są seryjne, a niekt?łre nie. Wychodzi na to, ?źe killer?łw są miliony więc nie ma się co podniecać ... ja ju?ź dawno przestałem.łysy wę?źu jesteś ten sam łysy wą?ź co do gazety pisze?pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 patrząc w profil wychodzi, ?źe tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi