wiwaldi1970 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Co do rozjaśniaczy to cudzysłów jest dosłowny, musisz wypróbować to w praktyce niestety, takie jest moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Nie wiem, czy koledzy zauważyli, ale na naszej giełdzie są do kupienia okulary Smith Optics w kolorze amber ( chyba moderatorzy nie skasują tego, bo uznają za kryptoreklamę).http://jerkbait.pl/topic/109763-s-okulary-smith-optics-touchstone/Jak komuś nie przeszkadza, że używane, to bardzo dobry wybór.A dla kolegi AdasCzeski jest propozycja na OLXhttps://www.olx.pl/oferta/okulary-polaryzacyjne-smith-optics-challis-low-light-ignitor-CID767-IDu8td5.html#611f62a658To kolor o którym tak ostatnio koledzy się rozpisywali.Nie wiem, czy inni zauważyli, że na stronie firmowejhttps://www.smithoptics.com/us/coraz mniej jest modeli stricte przeznaczonych do wędkarstwa. A szkoda. Edytowane 9 Maja 2018 przez Alek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 coraz mniej jest modeli stricte przeznaczonych do wędkarstwa. A szkoda.Zdziwiłbyś się Jest z 10 modeli i uwaga nawet weszły chromapopy szklane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 A dla kolegi AdasCzeski jest propozycja na OLXhttps://www.olx.pl/oferta/okulary-polaryzacyjne-smith-optics-challis-low-light-ignitor-CID767-IDu8td5.html#611f62a658 Będę - oby - u Sławka w przyszły piątek. Zobaczę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Zdziwiłbyś się Jest z 10 modeli i uwaga nawet weszły chromapopy szklane Który to model jest szklany z ChromaPopem ( zapodaj linka)?Zaraz go kupię i podzielę się wrażeniami, jeżeli istnieje. Edytowane 10 Maja 2018 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Może chodzi o ChromaPop+? Ale one nie są szklane tylko polimerowe.https://www.smithoptics.com/no/techsunglass Producent ocenia je jako najbardziej klarowne zgodnie ze strzałką po lewej stronie tabelki. Być może to marketing bo wg mnie ciężko pod tm względem przebić szkła Techlite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Może chodzi o ChromaPop+? Ale one nie są szklane tylko polimerowe.https://www.smithoptics.com/no/techsunglass Producent ocenia je jako najbardziej klarowne zgodnie ze strzałką po lewej stronie tabelki. Być może to marketing bo wg mnie ciężko pod tm względem przebić szkła Techlite.Nie Są na razie 3 modele. Największy w ogóle wybór soczewek(w tym chromapop glass) jest w Guidesach.Oprócz tego ChromaPop Glass(Gray, Blue, Brown) mają Redmondy, Challisy. Ale to dopieros weszło od kwietnia https://www.smithoptics.com/us/Root/Collections/Water/Guide%27s-Choice/p/20156312462QG Edytowane 10 Maja 2018 przez radek_u 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Nie Są na razie 3 modele. Największy w ogóle wybór soczewek(w tym chromapop glass) jest w Guidesach.Oprócz tego ChromaPop Glass(Gray, Blue, Brown) mają Redmondy, Challisy. Ale to dopieros weszło od kwietnia https://www.smithoptics.com/us/Root/Collections/Water/Guide%27s-Choice/p/20156312462QG Który to model jest szklany z ChromaPopem ( zapodaj linka)?Zaraz go kupię i podzielę się wrażeniami, jeżeli istnieje. Faktycznie sa! Ze takie bede mial, to pewne, pytanie tylko kiedy sie na nie skusze . Moze na nowy sezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Tylko trochę to dziwne bo w wybranych modelach okularów szkła ChromaPop Glass są rzeczywiście dostępne ale na stronie producenta nigdzie nie ma ich opisanych.A przecież chyba w pierwszym rzędzie powinni się chwalić nową technologią a nie dawać możliwość zakupu "kota w worku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) radek-u miał racje.Są szklane. Jak dobrze, że jest ten wątek, bo można skorygować swoja wiedzę.Spróbuję dowiedzieć się coś więcej i podzielę się zdobytymi wiadomościami, bo żadnych informacji o tym rodzaju szkieł także nie widzę. Szybkie przeszukanie internetu też negatywnie. Edytowane 10 Maja 2018 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Jesli mnie pamiec nie myli to byly ChromaPop ze szklanymi soczewkami dostepne juz jakis czas temu. Pozniej ich nie bylo, a teraz ponownie sa dostepne. Niestety nie ma mozliwosci zamowienia ich z korekcja. Nie ma tez mozliwosci zamowienia ramek Guide's Choice ze szklanymi soczewkami z korekcja, co mnie bardzo smuci bo sa to superowskie oprawki. Swoje wlasnie zwrocilem (ChromaPoP+). Nie dalo sie w nich patrzec. Wszystko jakos mi przed oczami plywalo. No ale zrobia nowe w innych oprawkach (za darmo). A tak ogolnie to szkoda, ze wybor szklanych soczewek z korekcja jest bardzo maly, o wiele mniejszy niz tych bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) Hej Przymierzam się do zakupu okularków. Czy ten model z linku do wędkowania z łodzi będzie OK. https://bogdangawlik.pl/product-pol-14733-Smith-Optics-Okulary-Colson-Black-Polarchromic-Copper-Mirror.html Dzięki za podpowiedzi. Edytowane 12 Maja 2018 przez francisco scaramanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Bedzie. Bardzo dobry wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Hej Przymierzam się do zakupu okularków. Czy ten model z linku do wędkowania z łodzi będzie OK. https://bogdangawlik.pl/product-pol-14733-Smith-Optics-Okulary-Colson-Black-Polarchromic-Copper-Mirror.html Dzięki za podpowiedzi.Jak to mówili starzy spinningiści "kto nie ma miedzi w domu siedzi". Kolor szkieł b. dobry, model także fajny, ale czy pasuje do twarzy, to musisz sam przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) A ja jeszcze dopytam zanim pocigne za spust...upraszczajac sprawe kazde ramki Smith ze szklami ChromaPop beda dobrym wyborem? A czy np kolor szkiel Grey Green tez sie prawdzi? Ja do tej pory uzywalem Amber i bylem bardzo zadowolony ale nie wiem jak sprawdzi sie taki kolor nad woda. Edytowane 17 Maja 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Ten kolor mam w swoich guides choice i mi sie sprawdza , ale musi być słońce . Przy zachmurzeniu nic nie przebija low light ignitor .Do jazdy samochodem używam gray . W sumie to miałem sprawdzić nad woda jak robią , czy nie lepiej jak gray green , ale jak już jestem nad rzeką to zapominam o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Problem w tym, ze trudno przewidziec jaka bedzie pogoda. Pol biedy jak wychodze na ryby lokalnie ale jak jade na dwa dni na kropki do Walii to jest zwykle w kratke. Krotko mowiac nie chce brac ze soba dwoch par okularow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Krotko mowiac nie chce brac ze soba dwoch par okularowDlaczego ? Ja noszę jedną parę na nosie , druga w kamizelce w etui . Nie zajmuje to dużo miejsca absolutnie .W takim razie , w Twoim przypadku raczej fotochromy by się sprawdziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 A ja jeszcze dopytam zanim pocigne za spust...upraszczajac sprawe kazde ramki Smith ze szklami ChromaPop beda dobrym wyborem? A czy np kolor szkiel Grey Green tez sie prawdzi? Ja do tej pory uzywalem Amber i bylem bardzo zadowolony ale nie wiem jak sprawdzi sie taki kolor nad woda.Oczywiście, ze się sprawdzi, ale rzeczywiście musi być światło. Kolega 'mat dobrze radzi. Także w sprawie drugiej pary okularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Problem w tym, ze trudno przewidziec jaka bedzie pogoda. Pol biedy jak wychodze na ryby lokalnie ale jak jade na dwa dni na kropki do Walii to jest zwykle w kratke. Krotko mowiac nie chce brac ze soba dwoch par okularow.A ja Ci zdecydowanie bardziej polecam BronzeMirror lub Brown(mimo tego, że mam ignitory to na okrągło używam BronzeMirror)Jeżeli chcesz uniwersalne, tak żeby nie bawić się w noszenie dwóch par to albo Ignitory albo Copper. Z GrayGreen nie będziesz aż tak zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Dlaczego ? Ja noszę jedną parę na nosie , druga w kamizelce w etui . Nie zajmuje to dużo miejsca absolutnie .W takim razie , w Twoim przypadku raczej fotochromy by się sprawdziły A to widze, ze bedzie jak z wedkami. Na jednej sie nie skonczy A tak na powaznie. Jako, ze wszytko musze targac na plecach bo nie mam auta lub podrozuje "gdzies daleko tam" jestem przewrazliwiony na pukncie "dodatkowych ciezarow" czy czy chocby "zajmowaczy przestrzeni". Pewnie juz bym wolal drugi kolowrotek zabrac ze soba gdyby to byla dluzsza wyprawa. Summa summarum prawdopodobnie kupie brazowe szkla bo takie beda chyba najbardziej uniwersalne. Poza tym taki kolor szkiel jest moim ulubionym. Nie znosze czarnych! Oprocz tego bede mogl sprawdzic czy wogole widze roznice pomiedzy drozszymi a tanszymi szklami. Ps Na dzien dzisiejszy uzywam ELECTRIC Tech One Polarised Bronze. Edytowane 18 Maja 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Poniżej odpowiedz jaką uzyskałem od Smith Opticsa na temat rodzaju materiału ( szkieł, "plastików") okularów, gdzie stosuje się technologię ChromaPop. Chromapop Polycarbonate lenses: Plastic standard lenses, zero polarization, with Chromapop technology applied and typically retails for around $139.00.Chromapop Polarized Polycarbonate lenses: Plastic standard lenses with polarization and Chromapop technology applied. These typically retail for around $169.00. Chromapop PLUS polarized lenses: High quality Trivix plastic material with polarization and Chromapop technology applied. Typically retails for around $229.00. Chromapop Polarized Glass lenses: Glass material with polarization and Chromapop technology applied. Typically retails for around $249.00. Ponadto już wcześniej poinformowano mnie, że All of our sunglasses (regardless of whether they are glass or not) are going to have the TLT technology as well. The description should read, "Chromapop Glass" Myślę, że ta informacja przyczyni do poszerzenia wiedzy o tych okularach. Edytowane 18 Maja 2018 przez Alek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Panowie może ktoś mi doradzi bo.chcial bym.przyinwestowac w okulary. Lowie głównie w Irlandii więc pogoda przeważa w pochmurne dni. Chociaż i psikus jest ze słońce smali cal y dzień. Jaki model warto przyinwestowac ? Chciał bym w niebieskiej optyce. Chyba że może amber uniwersalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Widzę, że padło już na Smith Optics, a pozostał wybór koloru i modelu.Niebieski kolor odradzam na Irlandię ( nie byłem, ale słyszałem, że ciągle pochmurno i pada).Amber chyba najbardziej trafny wybór, ale trzeba wiedzieć, że produkowane były tylko w wersji ze szkłami ( nie ma plastików-jak się mylę proszę mnie wyprostować) i ponieważ nie są już produkowane, praktycznie nie do dostania. Były to fotochromy i to było ich dodatkową zaletą.Low light jak pochmurno- też tylko wersja szklana.I kolor miedzi w szkle i plastiku ( ChromoPop).To moje propozycje, ale inni koledzy mogą mieć odmienne zdanie.To kolor szkieł.A model trzeba wybrać zależnie od wielkości głowy, dopasowania do nosa, samopoczucia po założeniu, itp.( uwagi kolegi Wiktora z tematu Okulary Polaryzacyjne.).Warto przeczytać ten temat od początku oraz temat Okulary Polaryzacyjne i zdobędzie kolega całkiem szeroką wiedzę na temat doboru okularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Będąc w Polsce muszę podjechać gdzieś do Wawy i znaleźć sklep i zrovic przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi