Wędkarz87 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Gdzie w PL jest sklep z sensowną ofertą tych okularów dla wędkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Temat już był wałkowany w Okularach Polaryzacyjnych.Przejrzałem jeszcze raz oferty sklepowe i chyba najlepszy wybór okularów dla wędkarzy jest w sklepiehttps://bogdangawlik.pl/pol_m_Okulary-polaryzacyjne_Okulary-Polaryzacyjne-Smith-Optics-569.htmlCeny powalają z nóg, ale cóż.Można poszukać w innych sklepach, ale wybór modeli dla wędkarzy minimalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Odwiedzilem dzisiaj sobie strone Smith Optics aby sprawdzic czy cos przypadkiem nowego nie podrzucili bo mam informacje, ze szykuja sie zmiany. Wiec, znikly wszystkie soczewki Techlite z korekcja. Sa nadal dostepne bez korekcji ale to ostatki. Dla tych co sie zastanawiaja nad kupnem tych soczewek, trzeba sie sprezac. Nie zostalo wiele czasu. Nie wiadomo jakie beda opcje kolorystyczne jak ChromaPop Glass sie pojawi. Narazie chyba sa tylko dwie (blue mirror oraz brown) Doszlo kilka nowych opcji z oprawkami oraz kilka nowych kolorow w oprawkach juz wczesniej sprzedawanych (caly czas mowa o okularach RX). Nic takiego co by z nog powalalo, ale na przyklad pojawily sie oprawki Outback RX. Fajna opcja dla mnie jesli Guide's Choice nie zaczna sprzedawac ze szklanymi ChromaPop RX. No ale ponoc maja byc dostepne. Kiedy? Nie wiadomo. Zobaczymy... No i jakies nowe soczewki sa od dluzszego czasu - ChromaPop Sun Red Mirror i ChromaPop Sun Black. Nie mam pojecia jakie beda mialy zastosowanie w wedkarstwie ale wiem, ze wczesniej byly te kolory dostepne w goggles narciarskich. Edytowane 6 Czerwca 2018 przez Kwinto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Panowie podpytam co by gafy nie strzelic. Jaki jest najlepszy kolor szkla na pochmurne dni i wieczory - brazowy ? Nie wiem czy uda mi sie cos znalezc ze Smitha (bo leb mam wielki) a oni chyba najwieksze szklo 64 mm maja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Lipca 2018 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Panowie podpytam co by gafy nie strzelic.Jaki jest najlepszy kolor szkla na pochmurne dni i wieczory - brazowy ? Nie wiem czy uda mi sie cos znalezc ze Smitha (bo leb mam wielki) a oni chyba najwieksze szklo 64 mm maja Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPoczytaj kolego o różnych kolorach szkieł, bo inaczej jednak strzelisz gafę z tymi brązowymi szkłami na te warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Ja używam smithów z soczewkami w kolorze bursztynowym "Amber" i uważam, że we wskazanych warunkach sprawdzają się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Jaki jest najlepszy kolor szkla na pochmurne dni i wieczory - brazowy ? Szukaj okularów ze szkłami Low Light Ignitor, nie ma w chwili obecnej lepszych polaroidów na słabe światło. Wydaje mi się, że firmy ich nie robią, bo trudno jest wyprodukować filtr PL o dużej transmisji światła a rynek zbytu dość niszowy (w zasadzie tylko wędkarze, i to głównie jako uzupełnienie drugiej pary okularów przeznaczonych na dobre światło). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Poczytaj kolego o różnych kolorach szkieł, bo inaczej jednak strzelisz gafę z tymi brązowymi szkłami na te warunki.Ktos tu kiedys wstawil taki obrazek Smitha z kolorami szkiel, z ktorego wynikalo, ze wlasnie Brown techlite jest na zachmurzone niebo - tez mnie zdziwil ten brąz ale ... wole pytac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Lipca 2018 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Na początku i na końcu dnia używam Low light ignitor.A jak dzień jest pochmurny, to cały dzień w nich śmigam.Nie mam porównania odnośnie innych marek, ale w porównaniu z riverside chroma pop wypadają zdecydowanie na korzyść w warunkach słabszego oświetlenia. Nie twierdzę, że są najlepsze, ale jestem z nich zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Zaprzyjaźniłem się z Low Lightami Ignitor w tym roku, a w zasadzie to miłość od pierwszego założenia. Na zacienione, leśne rzeczki są doskonałe niezależnie od tego, czy dzień jest słoneczny, czy też nie. Ale prawdą jest, to to raczej niszowy produkt i sprawdzą się najlepiej, jako uzupełnienie klasycznych szkieł o mniejszym VLT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Pytanie do obeznanych w temacie.Czy ten model to względna nowość, a może był już dłuższy czas na rynku, a mi to umknęło.https://www.smithoptics.com/us/Root/Men%27s/Sunglasses/New/Highwater/p/20127580764SNZ opisu wynika, że chyba największe szkła ( okular) w ofercie. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Chyba nowe bo ja rowniez tego modelu jakos nie kojarze ale na sto procent nie jestem pewien. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Model ukazał się wiosną i jest faktycznie spory i w łapkach wydaje się większy od Guidesow ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 A jak ktos nie lubi czarnego lub szarego koloru szkiel to jaki inny wybrac na sloneczne dni? Ciemno zielony? Ps Zakupilem Frontman Chromapop Bronze. Jeszcze nie bylem w nich nad woda ale pierwsze testy nad pstragowa rzeka juz tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Mysle, ze ten co masz w zupelnosci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Czarnych nie masz(wróć są czarne ????), a szare masz platinium, a tak niebieskie,zielonkawe, różowawe ????Gdzieś mam nawet katalog ze wszystkimi szybkami tylko muszę poszukać ???? Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez radek_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Tak, teraz czarne juz tez sa. Sa tez jakies takie czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Tak, teraz czarne juz tez sa. Sa tez jakies takie czerwone.Copper, bardzo przyjemne soczewki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Mowisz o tych "Red Mirror"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie. Te o których myślisz występują tylko w chromapopie bez polaryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Na początku i na końcu dnia używam Low light ignitor.A jak dzień jest pochmurny, to cały dzień w nich śmigam.Nie mam porównania odnośnie innych marek, ale w porównaniu z riverside chroma pop wypadają zdecydowanie na korzyść w warunkach słabszego oświetlenia. Nie twierdzę, że są najlepsze, ale jestem z nich zadowolony Zaprzyjaźniłem się z Low Lightami Ignitor w tym roku, a w zasadzie to miłość od pierwszego założenia. Na zacienione, leśne rzeczki są doskonałe niezależnie od tego, czy dzień jest słoneczny, czy też nie. Ale prawdą jest, to to raczej niszowy produkt i sprawdzą się najlepiej, jako uzupełnienie klasycznych szkieł o mniejszym VLTJaki kolor najlepiej się sprawdzi w pochmurne dni i jaki model na duża głowę tych Low Light kupić ? Zakup w USA najprawdopodobniej.100 USD a w Polsce pewnie pod 1000 zł. https://www.sierratradingpost.com/smith-optics-redmond-sunglasses-polarized-techlite-glass-lenses~p~438ah/#specsSection Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 A tu?:https://www.eyerim.pl/smith-redmond-d28-l7-polarized-81210/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 A tu?:https://www.eyerim.pl/smith-redmond-d28-l7-polarized-81210/Dzięki ale to nie są Low Light Ignitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 i jaki model na duża głowę tych Low Light kupić ?Redmondy nie są na dużą głowę Przejrzyj ten katalog co Ci podesłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie. Te o których myślisz występują tylko w chromapopie bez polaryzacji. Radku, sa tez zwykle nie ChromaPop z poloryzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi