Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Temat już był wałkowany w Okularach Polaryzacyjnych.

Przejrzałem jeszcze raz oferty sklepowe i chyba najlepszy wybór okularów dla wędkarzy jest w sklepie

https://bogdangawlik.pl/pol_m_Okulary-polaryzacyjne_Okulary-Polaryzacyjne-Smith-Optics-569.html

Ceny powalają z nóg, ale cóż.

Można poszukać w innych sklepach, ale wybór modeli  dla wędkarzy minimalny.

• 2 tygodnie później...

Odwiedzilem dzisiaj sobie strone Smith Optics aby sprawdzic czy cos przypadkiem nowego nie podrzucili bo mam informacje, ze szykuja sie zmiany.

Wiec, znikly wszystkie soczewki Techlite z korekcja. Sa nadal dostepne bez korekcji ale to ostatki. Dla tych co sie zastanawiaja nad kupnem tych soczewek, trzeba sie sprezac. Nie zostalo wiele czasu. Nie wiadomo jakie beda opcje kolorystyczne jak ChromaPop Glass sie pojawi. Narazie chyba sa tylko dwie (blue mirror oraz brown)

Doszlo kilka nowych opcji z oprawkami oraz kilka nowych kolorow w oprawkach juz wczesniej sprzedawanych (caly czas mowa o okularach RX). Nic takiego co by z nog powalalo, ale na przyklad pojawily sie oprawki Outback RX. Fajna opcja dla mnie jesli Guide's Choice nie zaczna sprzedawac ze szklanymi ChromaPop RX. No ale ponoc maja byc dostepne. Kiedy? Nie wiadomo. Zobaczymy...

No i jakies nowe soczewki sa od dluzszego czasu - ChromaPop Sun Red Mirror i ChromaPop Sun Black. Nie mam pojecia jakie beda mialy zastosowanie w wedkarstwie ale wiem, ze wczesniej byly te kolory dostepne w goggles narciarskich.

Edytowane przez Kwinto
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

Panowie podpytam co by gafy nie strzelic.

Jaki jest najlepszy kolor szkla na pochmurne dni i wieczory - brazowy ? Nie wiem czy uda mi sie cos znalezc ze Smitha (bo leb mam wielki) a oni chyba najwieksze szklo 64 mm maja

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kruz

Panowie podpytam co by gafy nie strzelic.

Jaki jest najlepszy kolor szkla na pochmurne dni i wieczory - brazowy ? Nie wiem czy uda mi sie cos znalezc ze Smitha (bo leb mam wielki) a oni chyba najwieksze szklo 64 mm maja

Poczytaj kolego o różnych kolorach szkieł, bo inaczej jednak strzelisz gafę z tymi brązowymi szkłami na te warunki.

Jaki jest najlepszy kolor szkla na pochmurne dni i wieczory - brazowy ?

Szukaj okularów ze szkłami Low Light Ignitor, nie ma w chwili obecnej lepszych polaroidów na słabe światło. Wydaje mi się, że firmy ich nie robią, bo trudno jest wyprodukować filtr PL o dużej transmisji światła a rynek zbytu dość niszowy (w zasadzie tylko wędkarze, i to głównie jako uzupełnienie drugiej pary okularów przeznaczonych na dobre światło).

• Like 2

Poczytaj kolego o różnych kolorach szkieł, bo inaczej jednak strzelisz gafę z tymi brązowymi szkłami na te warunki.

Ktos tu kiedys wstawil taki obrazek Smitha z kolorami szkiel, z ktorego wynikalo, ze wlasnie Brown techlite jest na zachmurzone niebo - tez mnie zdziwil ten brąz ale ... wole pytac

Edytowane przez kruz

Na początku i na końcu dnia używam Low light ignitor.

A jak dzień jest pochmurny, to cały dzień w nich śmigam.

Nie mam porównania odnośnie innych marek, ale w porównaniu z riverside chroma pop wypadają zdecydowanie na korzyść w warunkach słabszego oświetlenia.

Nie twierdzę, że są najlepsze, ale jestem z nich zadowolony :)

• Like 1

Zaprzyjaźniłem się z Low Lightami Ignitor w tym roku, a w zasadzie to miłość od pierwszego założenia. Na zacienione, leśne rzeczki są doskonałe niezależnie od tego, czy dzień jest słoneczny, czy też nie. Ale prawdą jest, to to raczej niszowy produkt i sprawdzą się najlepiej, jako uzupełnienie klasycznych szkieł o mniejszym VLT

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Pytanie do obeznanych w temacie.

Czy ten model to względna nowość, a może był już dłuższy czas na rynku, a mi to umknęło.

https://www.smithoptics.com/us/Root/Men%27s/Sunglasses/New/Highwater/p/20127580764SN

Z opisu wynika, że chyba największe szkła ( okular) w ofercie.

Edytowane przez Alek.

Na początku i na końcu dnia używam Low light ignitor.

A jak dzień jest pochmurny, to cały dzień w nich śmigam.

Nie mam porównania odnośnie innych marek, ale w porównaniu z riverside chroma pop wypadają zdecydowanie na korzyść w warunkach słabszego oświetlenia.

Nie twierdzę, że są najlepsze, ale jestem z nich zadowolony :)

Zaprzyjaźniłem się z Low Lightami Ignitor w tym roku, a w zasadzie to miłość od pierwszego założenia. Na zacienione, leśne rzeczki są doskonałe niezależnie od tego, czy dzień jest słoneczny, czy też nie. Ale prawdą jest, to to raczej niszowy produkt i sprawdzą się najlepiej, jako uzupełnienie klasycznych szkieł o mniejszym VLT

Jaki kolor najlepiej się sprawdzi w pochmurne dni i jaki model na duża głowę tych Low Light kupić ?  Zakup w USA 

najprawdopodobniej.

100 USD a w Polsce pewnie pod 1000 zł.

https://www.sierratradingpost.com/smith-optics-redmond-sunglasses-polarized-techlite-glass-lenses~p~438ah/#specsSection

Edytowane przez godski