Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Szkła zielone, będą odpowiednie na mocno słoneczne warunki ?

Abstrahując od tego, czy to pewny sprzedawca, czy nie kupowanie okularów tylko dlatego, że innego koloru  są tańsze mija się z celem. 

Na pewno w porównaniu do brązów zieleń będzie na minus.

Swoja droga widziałem setki wędkarzy w Smith Opticsach ( śródlądzie), ale w zielonym chyba nikogo.

Smith Optics także tego koloru nie zaleca na żadne wody jako najlepszej opcji.

https://www.smithoptics.com/us/techsunglass

https://4.bp.blogspot.com/-lFFx7WhTTwI/WbF45zSnQnI/AAAAAAAAlrI/NIuXtsDG5Lccjw7llyk-lPVtbUpg5O5jQCLcBGAs/s1600/20170907_104525.jpg

Znalazłem takie porównanie, Bronze na górze, Brown na dole. Ktoś ma naoczne porównanie i podpowie które będą lepsze na słoneczne dni? Czy to już minimalna różnica ? Brown wydają się bardziej żółte.

Niestety nie mam w okolicy sklepu z tego typu okularami i pozostaje wnikliwe zbadanie tematu i wybór po opiniach...

Edytowane przez ryba7

Może ktoś używa tych okularów?

Smith Optics Guides Choice Matte Black / Polarchromic Ignitorattachicon.gif pol_pl_Smith-Optics-Okulary-Guides-Choice-Matte-Black-Polarchromic-Ignitor-14728_2.jpg

Mam te szkła i podobne oprawki tylko bez plastikowej ramki czyli Captains Choice. 

Szkła genialne tylko mogłyby delikatnie mocniej się przyciemniać przy ostrej żarówie.

Dani83 w dziale sprzedaży oferuje okulary Smith Optics. Abstrahując od tego, że chyba nie bardzo orientuje się, co sprzedaje, to mam jeszcze pytanie do "znawców tematu".

Czy spotkaliście się w sprzedaży  sklepowej ofertę okularów bez kartonowych pudełek?

Czy do Europy przesyłane są okulary bez pudełek?

Może ktoś ma na to wiarygodne informacje, aby nie było wątpliwości teraz i w przyszłości przy ewentualnych zakupach.

Edytowane przez Alek.

Jak by ktoś chciał to jest promo w outlecie na okulary smith...

Sklep niby duży i ma pozytywne opinie... Jest kilka modeli... A i zwroty akceptują 30 dniowe więc można sprawdzić co i jak... Dostałem info o promce od pewnego jegomościa z forum za co bardzo mu dziękuję

https://www.limango-outlet.pl/smith/okulary-unisex-drake-w-kolorze-czarno-szarym-2-6620611

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 6

Dzięki, zamówiłem guides choice i drake. Zobaczymy co to będzie i które sobie zostawię.

Będziesz miał jak sprawdzić ich oryginalność? Bo u mnie we wsi pewnie ciężko będzie... Mamy 30 dni na zwrot... Więc warto dobrze sprawdzić

Nie, już ich nie było. Ale nie potrzebuję takich ciemnych - nie lubię. Drake wziąłem czarne z zielonymi szkłami.

A Guides Choice jest tylko jeden typ dostępny, trochę martwi brak wzmianki przy nich o polaryzacji. Mam nadzieję, że jednak będzie.

A Ty się na któreś zdecydowałeś?

Na limango już coś kiedyś zamawiałem chyba i było spoko.

Edytowane przez coma
  • Like 1

Nie, już ich nie było. Ale nie potrzebuję takich ciemnych - nie lubię. Drake wziąłem czarne z zielonymi szkłami.

A Guides Choice jest tylko jeden typ dostępny, trochę martwi brak wzmianki przy nich o polaryzacji. Mam nadzieję, że jednak będzie.

A Ty się na któreś zdecydowałeś?

Na limango już coś kiedyś zamawiałem chyba i było spoko.

Ja wziąłem Drake green/black czyli te co Ty B)

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 3