MarekM Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Szkła zielone, będą odpowiednie na mocno słoneczne warunki ?Abstrahując od tego, czy to pewny sprzedawca, czy nie kupowanie okularów tylko dlatego, że innego koloru są tańsze mija się z celem. Na pewno w porównaniu do brązów zieleń będzie na minus.Swoja droga widziałem setki wędkarzy w Smith Opticsach ( śródlądzie), ale w zielonym chyba nikogo.Smith Optics także tego koloru nie zaleca na żadne wody jako najlepszej opcji.https://www.smithoptics.com/us/techsunglass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dzięki za wyjaśnienie tematu. W takim razie poszukam tego modelu z szkłami Brown. Pozdrawiam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dzięki za wyjaśnienie tematu. W takim razie poszukam tego modelu z szkłami Brown. Pozdrawiam !Koniecznie przeczytaj cały wątek aby choć teoretycznie wiedział co chcesz kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Szkła zielone, będą odpowiednie na mocno słoneczne warunki ?Jeśli chodzi Ci o soczewki Gray green chromapop to dadzą radę chociaż osobiście Brown lub bronze poleciałbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) https://4.bp.blogspot.com/-lFFx7WhTTwI/WbF45zSnQnI/AAAAAAAAlrI/NIuXtsDG5Lccjw7llyk-lPVtbUpg5O5jQCLcBGAs/s1600/20170907_104525.jpg Znalazłem takie porównanie, Bronze na górze, Brown na dole. Ktoś ma naoczne porównanie i podpowie które będą lepsze na słoneczne dni? Czy to już minimalna różnica ? Brown wydają się bardziej żółte.Niestety nie mam w okolicy sklepu z tego typu okularami i pozostaje wnikliwe zbadanie tematu i wybór po opiniach... Edytowane 25 Grudnia 2018 przez ryba7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Obie soczewki są na słoneczne warunki i mają 12-14%(z pamięci piszę więc minimalnie może być różnica)przepuszczalności światła. Bronw i Bronze mirror zdecydowanie bardziej podbijają i nasycają kolory od Gray green. Ja osobiście polecam bronze mirror. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 A ja brown do łowienia na śródlądziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Może ktoś używa tych okularów? Smith Optics Guides Choice Matte Black / Polarchromic Ignitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Na temat tych soczewek było już tu naprawdę dużo napisane i to chyba tylko pozytywnie. Oprawka jak oprawka, duża, jedna z bardziej znanych, produkcji włoskiej z zawieszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Może ktoś używa tych okularów?Smith Optics Guides Choice Matte Black / Polarchromic Ignitor pol_pl_Smith-Optics-Okulary-Guides-Choice-Matte-Black-Polarchromic-Ignitor-14728_2.jpgMam te szkła i podobne oprawki tylko bez plastikowej ramki czyli Captains Choice. Szkła genialne tylko mogłyby delikatnie mocniej się przyciemniać przy ostrej żarówie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Ja tez mam Ignitor w Redmondach. Rewelacyjne soczewki! Faktycznie, tak jak pisze Andrzej, liczyłem, ze będą sie mocniej przyciemniać w słoneczne dni. Nie mniej maja świetna optykę i bardzo je lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Dzięki za opinie. Moje Oakleye się wysłużyly i na wiosnę myślę coś kupić. Jak na razie jest trzech faworytów : Smith polachromic ignitor, polachromic copper i Mauji Jim Forest Bamboo HCL Bronze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Dani83 w dziale sprzedaży oferuje okulary Smith Optics. Abstrahując od tego, że chyba nie bardzo orientuje się, co sprzedaje, to mam jeszcze pytanie do "znawców tematu".Czy spotkaliście się w sprzedaży sklepowej ofertę okularów bez kartonowych pudełek?Czy do Europy przesyłane są okulary bez pudełek?Może ktoś ma na to wiarygodne informacje, aby nie było wątpliwości teraz i w przyszłości przy ewentualnych zakupach. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Nie. Wszystkie okulary Smith Optics sa pakowane w kartonowych pudelkach. Byc moze na rynek europejski tych pudelek nie daja...... Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Swoje Riverside’y kupowane dawno dawno temu jako nówki na ebayu dostałem w kartonowym pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Jak by ktoś chciał to jest promo w outlecie na okulary smith...Sklep niby duży i ma pozytywne opinie... Jest kilka modeli... A i zwroty akceptują 30 dniowe więc można sprawdzić co i jak... Dostałem info o promce od pewnego jegomościa z forum za co bardzo mu dziękuję https://www.limango-outlet.pl/smith/okulary-unisex-drake-w-kolorze-czarno-szarym-2-6620611 Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Tomasz eS 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Ja kupowałem od kolegi S@lmo (na forum ff) model Dover i były bez pudełka kartonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dzięki, zamówiłem guides choice i drake. Zobaczymy co to będzie i które sobie zostawię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dzięki, zamówiłem guides choice i drake. Zobaczymy co to będzie i które sobie zostawię.Będziesz miał jak sprawdzić ich oryginalność? Bo u mnie we wsi pewnie ciężko będzie... Mamy 30 dni na zwrot... Więc warto dobrze sprawdzić Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Porównam sobie z moimi riverside’ami organoleptycznie. Oznaczenia, pudełko, szkła i polaryzację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Porównam sobie z moimi riverside’ami organoleptycznie. Oznaczenia, pudełko, szkła i polaryzację.Super... Daj znać.... Ps chyba kupiłeś ostatnie czarmo/szare.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 A u Gawlika, Caddis lub innych dystrybutorów w Polsce okulary są chyba w kartonowych opakowaniach. Co innego "prywatny" import. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Nie, już ich nie było. Ale nie potrzebuję takich ciemnych - nie lubię. Drake wziąłem czarne z zielonymi szkłami. A Guides Choice jest tylko jeden typ dostępny, trochę martwi brak wzmianki przy nich o polaryzacji. Mam nadzieję, że jednak będzie.A Ty się na któreś zdecydowałeś? Na limango już coś kiedyś zamawiałem chyba i było spoko. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Nie, już ich nie było. Ale nie potrzebuję takich ciemnych - nie lubię. Drake wziąłem czarne z zielonymi szkłami. A Guides Choice jest tylko jeden typ dostępny, trochę martwi brak wzmianki przy nich o polaryzacji. Mam nadzieję, że jednak będzie.A Ty się na któreś zdecydowałeś? Na limango już coś kiedyś zamawiałem chyba i było spoko.Ja wziąłem Drake green/black czyli te co Ty Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Tomasz eS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zobaczcie na to http://jerkbait.pl/topic/22972-promocje-w%C4%99dkarskie-oko%C5%82o-w%C4%99dkarskie/page-160#entry2511778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi