Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co zamawiales i co miało być,ale szklane ChromaPopy to nowość na 2018 rok i to nie realne jest żeby w outletach były dostępne nowości, pomijając fakt, że nawet chyba nie ma szklanych soczewek o tym kolorze w chromapopie.

Nie siedzę w smithach... I średnio się nimi interesowałem... Ale czytałem opis na stronie limango i tam pisało że mają być szklane... Kolega który sprzedawał je na naszej giełdzie też twierdził że na 99% są szklane...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

W sumie na dwoje babka wróżyła. Ale te gogle i kaski też by była lipa , tak duży sklep może otwarcie sobie pozwolić na sprzedaż podrabianego towaru ? Przecież był strzał w kolano

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Na allegro są dostępne podrabiane buty w okazyjnych cenach...sam się naciąłem. Rozmawiałem z ekspertem ze straży granicznej odnośnie podróbek. Na pierwszy rzut oka jest bardzo ciężko odróżnić oryginał od podróbki. Różnice wychodzą w składzie materiału, w szyciu, w trwałości itp. Trzeba uważać na okazje  B)

Na allegro są dostępne podrabiane buty w okazyjnych cenach...sam się naciąłem. Rozmawiałem z ekspertem ze straży granicznej odnośnie podróbek. Na pierwszy rzut oka jest bardzo ciężko odróżnić oryginał od podróbki. Różnice wychodzą w składzie materiału, w szyciu, w trwałości itp. Trzeba uważać na okazje B)

Na allegro czy Olx może ktoś zniknąć z dnia na dzień . Ale żeby zamknąć tak dużą sprzedaż internetową pod wyrobioną marką dla kilkudziesięciu sztuk okularów?

• Like 1

No to fotki. Najpierw Riverside'y ściągnięte przed czterema latami z USA. Tylko gdzieś mi się woreczek zawieruszył albo go nie miałem, nie pamiętam:

post-56372-0-43869400-1546882495_thumb.jpg

Guides Choice z limango, spolaryzowane mimo błędnego opisu :) Kolor oprawek Matte Havana 96V:

post-56372-0-75540400-1546882522_thumb.jpg

post-56372-0-10130400-1546882531_thumb.jpg

post-56372-0-94073300-1546882538_thumb.jpg

post-56372-0-04740400-1546882546_thumb.jpg

post-56372-0-33970400-1546882556_thumb.jpg

post-56372-0-66021300-1546882564_thumb.jpg

Drake, koloru szkieł nie umiem określić na razie. Przy sztucznym świetle ciężko mi stwierdzić. Wydają się ciemniejsze niż Guidesy.

post-56372-0-68119600-1546882572_thumb.jpg

post-56372-0-50067100-1546882579_thumb.jpg

post-56372-0-91182200-1546882585_thumb.jpg

Oba modele nie odbiegają jakością wykonania i obrazem jaki dają od oryginałów w mojej ocenie. Zobaczymy jak za dnia się zaprezentują ale pewnie najwcześniej w sobotę...

Edytowane przez coma
  • Like 7

Na allegro czy Olx może ktoś zniknąć z dnia na dzień . Ale żeby zamknąć tak dużą sprzedaż internetową pod wyrobioną marką dla kilkudziesięciu sztuk okularów?

Jacku nie doprecyzowałem... mówię o sprzedawcach którzy mają kilkaset przedmiotów w swojej sprzedaży :)  

Nie neguje tego, że okulary są podrabiane ale czasami może zdarzyć się zły zakup z niepewnego źródła i trzeba się tego pozbyć np. dobrą promocją :) to są tylko moje spekulacje... 

Miałem również pecha kupując zegarek dla żony a raczej coś co wygląda jak zegarek a jest mode i pisze na kopercie Michael Kors... po odesłaniu na reklamację sprzedający napisał mi, że zegarek nie podlega reklamacji ponieważ był otwierany... tylko, że nie był :) i tak chciał mnie naciągnąć na ekstra kaskę. Skończyło się na kilku @ i paragrafach - pomogło :) 

Jacku nie doprecyzowałem... mówię o sprzedawcach którzy mają kilkaset przedmiotów w swojej sprzedaży :)

Nie neguje tego, że okulary są podrabiane ale czasami może zdarzyć się zły zakup z niepewnego źródła i trzeba się tego pozbyć np. dobrą promocją :) to są tylko moje spekulacje...

Miałem również pecha kupując zegarek dla żony a raczej coś co wygląda jak zegarek a jest mode i pisze na kopercie Michael Kors... po odesłaniu na reklamację sprzedający napisał mi, że zegarek nie podlega reklamacji ponieważ był otwierany... tylko, że nie był :) i tak chciał mnie naciągnąć na ekstra kaskę. Skończyło się na kilku @ i paragrafach - pomogło :)

W sumie typowa Polska ,wy....ć naiwniaków. Niestety jak większość z nas też nie raz zostałem wy....y i to ma naszym forum koleżeńskim , może jednak tak duży sklep internetowy ....... I ciekawy jestem porównania z Shimano które na kolana nie powala w przybliżonej cenie. Zobaczymy może nie jest to następna mina[emoji57]. Niestety nie stać mnie na wydatek 700 czy więcej [emoji20]

Niechciał bym nikogo wku......ić

Kupione dla żony Ray Ban'y też w bardzo atrakcyjnej cenie, zgaduj zgadula..................oryginały ?

attachicon.gif IMG_20190107_170916.jpg

No niestety nie, a wyglądały :huh:

Jak chcesz wincyj takich to mam po 3dychy haha :-D

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

No ale co tu porównywać? Jakieś okulary z Chin z tymi z dużego sklepu z markowymi produktami? Nie wiadomo skąd i w jakich okolicznościach kolega Małkonciniak kupił swoje podróbki ale co to ma do Smithów z limango? W mojej ocenie są oryginalne więc po co siać ferment? Poczekajmy na głosy innych, którzy kupili.

Dzisiaj dotarły Drake w brązie za 162 pln z przesyłka pobraniową.

Nie miałem nigdy Smith ów, wiec nie wiem czy to oryginały.

Porównując je do Oakley Holbrook to wykonanie kapitalne.

Polaryzacja i kontrast dużo lepsze,ale oprawki Oakley wygodniejsze.

Soczewki miały być szklane ,ale to raczej "plastik"

Gdyby ktoś mógł zważyć Drake z soczewkami szklanymi to można by mieć pewność .

Te kupione na Limango ważą około 28 g.

Byłem prawie pewny jak zamawiałem, że to nie będzie szkło tylko poliwęglan :) Na limango bezmyślnie skopiowali opisy nie wiadomo skąd. Niemniej jednak nie widziałem wczoraj różnicy w jakości obrazu między nimi a szklanymi smithami techlite :) Zobaczymy jak w dziennych warunkach to będzie wyglądało.

Do mnie również zawitały. Drake ze szkłami Brown z CP+ i lekkim mirrorem. Jak dla mnie 99% oryginał przy porównaniu z Drake USA ale ja się nie znam.

Porównanie Drake Brown mirror z  Brown z USA. Mirror i ChromaPop+ daje kopa  :D  :D  .

post-48513-0-82713800-1546961777_thumb.jpg

post-48513-0-10820600-1546961782_thumb.jpg

post-48513-0-04532500-1546961786_thumb.jpg

Literki Drake Europa kontra Drake USA.

post-48513-0-46523200-1546961884_thumb.jpg

post-48513-0-83156600-1546961929_thumb.jpg

Reasumując - szkoda że ich już nie ma bo w tej cenie ze dwie pary do samochodu bym jeszcze kupił.

Ciekawe czy na giełdzie w cenie zakupu się pojawią  :rolleyes:  :ph34r: .

Edytowane przez godski