Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wszystko ok. Porównałem obie pary .... ściereczki są, z tłoczonym logo, twarde etui i naklejki smitha, na opakowaniach loga i papiery od dystrybutora.

A jaki to model, bo wygląda na to, że masz egzemplarz bez ChromaPop. U mnie jest to zaznaczone na szkłach i było na naklejce, jest również na oprawkach.

Chodzi o jakieś specjalistyczne sznureczki? Bo ja takie zwykłe ze sklepu BHP kupowałem. Takie czarne sznurowadła do nałożenia na oprawki.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Tam jest taki patent, ze sie wyjmuje takie zaslepki i ten sznurek ma owe zaslepki zintegrowane.

Plus tego jest taki, ze nic nie jest nakladane na oprawke, nic nie bedzie uwieralo, jak sie okulary docisnie zimowa czapka do uszu/ glowy.

• Like 1

Już rozumiem na czym ten bajer polega :) Na szczęście moje nie są kompatybilne i zadowolę się czymś bardzo podobnym do :

https://caddis.pl/product-pol-5749-Smith-Optics-Smith-Chum-Retainer-Black.html

Ale bez logo i za ułamek ceny :)

post-51644-0-54796100-1547055010_thumb.jpg

Edytowane przez thug

Ja do Riverside’ów mam taki:

https://www.decathlon.pl/pasek-do-okularow-przeciwsonecznych-id_8091786.html

Ale dzisiaj wziąłbym ten, jak kupowałem nie było go jeszcze:

https://www.decathlon.pl/pasek-strap-uni-110-id_8501389.html

Oba po niecałe 5zł z przesyłką.

• Like 3

Wrzucę jeszcze ja swoje 3 grosze w tym temacie.

Wg.mnie, podkreślam mnie oryginalna leash jest bardzo nie praktyczna.

Została ona chyba stworzona dla amerykańskich użytkowników, którzy stoją sobie w okularkach na plaży lub ostatecznie na łódce.

Korzystanie z niej przy wędkarskim nakryciu głowy ( o kapeluszu nie wspomnę) bardzo utrudnione. O przedzieraniu się nad pstrągową rzeka nie ma mowy. 

Dwu, czy trzykrotne zaczepienie o gałęzie mało nie skończyło się rozerwaniem okularów. 

Zwykłe " sznurkowe" jest o wiele lepsze ( używam), chociaż nie zdarzyło mi się, aby okulary kiedykolwiek spadły mi z nosa.

Gdyby taka fabryczna smyczka je rozerwała to bardzo źle by świadczyło o Smithach. Na sucho nie wydaje mi się by okulary mogły się połamać zanim gumka wyskoczy z zausznika. Ale podkreślam, że nie używałem jeszcze Guaidsów w terenie więc może masz rację i z czasem zweryfikuję swoje domysły.

Czy wszytkie okulary Smith sa produkowne we Wloszech czy tez w innych krajach np Chiny, Tajlandia itd?

Na to jest bardziej skomplikowana odpowiedz  :D 

Ramki do okularów robią we Włoszech i w Chinach i zależne jest to od modelu, optykę do okularów w Utah  :ph34r:  

Edytowane przez radek_u
  • Like 2

..firmy "krzaki" rosną jak grzyby po deszczu :)

..kto chce "oryginalne" Oekleye za stowe??  >>   http://www.igrzyskasto.pl/index.php?main_page=advanced_search_result&keyword=Okulary%20Przeciws%C5%82oneczne%20Oakley%20Crankshaft%20M%C4%99skie&imageField_x=33&imageField_y=22

..miałem własnie swoje sprzedać bo nie na mój łeb ale tu są "oryginały" za darmo prawie wiec nie ma sensu..  :lol:

Caly czas mnie zastanawia jak to mozliwe, ze takie sklepy funkcjonuja. Nie ma żadnych jednostek, ktore zajmuja sie podrobkami itp czy o co chodzi.. tak jak po cichu na bazarze mozna kupic podrobiony towar to rozumiem, ze nie idzie tego łatwo wykryc, ale tutaj sie nawet z tym nie kryja.. to samo jest na allegro..

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]