Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Caly czas mnie zastanawia jak to mozliwe, ze takie sklepy funkcjonuja. Nie ma żadnych jednostek, ktore zajmuja sie podrobkami itp czy o co chodzi.. tak jak po cichu na bazarze mozna kupic podrobiony towar to rozumiem, ze nie idzie tego łatwo wykryc, ale tutaj sie nawet z tym nie kryja.. to samo jest na allegro..

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

..wiesz to nie takie proste.. witryna "wisi" na serwerze w stanach sklep działa tutaj - namiarów żadnych nie ma wiec niezbyt wiadomo kto by miał ich ścigać (dopóki sam właściciel marki nie zareaguje).... mnóstwo jest tez takich "firm" które mając siedzibę w jakimś kraju "X" wysyłają towar na cały świat oprócz własnie "X" - ale to już bardziej "podatkowa bajka"..  :)  

Do mnie też przyszły okularki, ale mam mieszane uczucia. Okulary bez śladów używania, ale ewidentnie pochodzą ze zwrotów. U mnie brak był:

- woreczka
- tekturowego pudełka
- zerwana naklejka z soczewki.

Poza tym wszystko to co na zdjęciach. Ktoś może potwierdzić oryginalność?

post-61939-0-82521400-1547142935_thumb.jpg

post-61939-0-66952800-1547142809_thumb.jpg

post-61939-0-93768800-1547142838_thumb.jpg

Do mnie też przyszły okularki, ale mam mieszane uczucia. Okulary bez śladów używania, ale ewidentnie pochodzą ze zwrotów. U mnie brak był:

- woreczka

- tekturowego pudełka

attachicon.gif IMG_20190110_182411_1.jpg

attachicon.gif IMG_20190110_182554.jpg

attachicon.gif IMG_20190110_182623.jpg

To brakuje Ci tylko szmatki bo w tym modelu ani pudełka ani naklejki nie dostałem.

No i masz fajniejsze etui ;)

Edytowane przez coma

Panie! Masz sztywne etui.

Ja sam woreczek dostałem.

Ale jak chcesz to mozemy sie wymienic - woreczek za pokrowiec ze zdjęcia

Nie dzięki wolę etui:)

Czy CP+ Polarized wskazują na soczewki ChromaPop™ PLUS Polarized Brown? Teoretycznie tak, ale po opisie ze sklepu to spodziewałem się dostać ChromaPop™ Polarized Brown...

BTW: Limango działa także w innych krajach, stany magazynowe są wspólne. Naklejki na woreczku foliowym w które zapakowane było etui z okularami sugeruje kraj pochodzenia Niemcy. Podejrzewam iż po prostu weszli w posiadanie okularów pochodzących ze zwrotów/powystawowych stąd ceny i niekompletność zestawów. Jestem zadowolony, ale fajnie jakby na stronie napisali iż w zestawie może brakować woreczka, czy też etui

• Like 1

- woreczka

- tekturowego pudełka

attachicon.gif IMG_20190110_182411_1.jpg

attachicon.gif IMG_20190110_182554.jpg

attachicon.gif IMG_20190110_182623.jpg

Mnie zastanawia wygląd znaku CE, na pierwszy rzut oka to raczej nie jest oryginalny znak ale być może tak tylko zdjęcie oddaje. Do poczytania na temat wyglądu znaku CE i chińskiego podrobionego odpowiednika http://lubimymaszyny.pl/porady/znak-ce-a-china-export-nie-daj-sie-nabrac/

Mnie zastanawia wygląd znaku CE, na pierwszy rzut oka to raczej nie jest oryginalny znak ale być może tak tylko zdjęcie oddaje. Do poczytania na temat wyglądu znaku CE i chińskiego podrobionego odpowiednika http://lubimymaszyny.pl/porady/znak-ce-a-china-export-nie-daj-sie-nabrac/

Sprawdziłem z linijką, odstęp pomiędzy literkami jest

Koledzy do mnie zmierzają Smith Drake grey green czy coś z nimi jest nie tak? że nie mają za bardzo pochlebnych opinii.

Większość nie miała takich soczewek w rękach więc może stąd takie opinie  :D  

Mi osobiście nie przypadły do gustu, kolegom z którymi łowie odwrotnie. Te soczewki zdecydowanie przygłuszają kolory w porównaniu do innych "szkieł" z ChP i ja bym je określił na takie porządne słońce. Na narciochach z wiosny  jak świeci słońce są rewelacyjne. Ja Ci proponuję używać ich i się cieszyć, bo masz porządne okulary, które w 100% sprawdzą się w naszym hobby.

Większość nie miała takich soczewek w rękach więc może stąd takie opinie :D

Mi osobiście nie przypadły do gustu, kolegom z którymi łowie odwrotnie. Te soczewki zdecydowanie przygłuszają kolory w porównaniu do innych "szkieł" z ChP i ja bym je określił na takie porządne słońce. Na narciochach z wiosny jak świeci słońce są rewelacyjne. Ja Ci proponuję używać ich i się cieszyć, bo masz porządne okulary, które w 100% sprawdzą się w naszym hobby.

Mi się wydaje że na łódkę w letni słoneczny dzień będą super....

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Like 3