Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie jeszcze jakieś się pojawią ze zwrotów od niezadowolonych klientów, ale trochę ryzykowne... :)

Mogą też być takie sytuacje jak moja - wziąłem dwa modele bo chciałem sprawdzić który mi bardziej przypasuje i drugi odesłać. Tyle że ostatecznie oba sobie zostawiłem ;)

Czyli drake są ną większą głowę ? Czy po prostu szkła szersze ? Wg. opisu powinny być nieco mniejsze od guides, ale cholera wie jak to w rzeczywistości. Chętnie bym przymierzył guides przed zakupem :)

Na stronie producenta oba modele są określone jako medium-large fit. Ale Drake są w mniej zaokrąglonym kształcie (6 base lens curvature, guaids mają 8).

frame_base_curve.jpg Przez to pewnie lepiej na mnie leżą.

Edytowane przez coma
  • Like 2

Miałem ten wątek dodany do "śledzony", ale wczoraj wyłączyłem to. Przez te dyskusje na temat okularów dostawałem dziennie po kilkanaście lub więcej mailów z powiadomieniem, które nic nie wnosiły. W tym temacie powinny być tylko promocyjne linki, a cała dyskusja o nic powinna być w osobnym temacie.

• Like 4

Temat zaczął się tu, wszyscy zainteresowani zaglądali tu, stąd kontynuacja tematu była tu.

Kolega rzucił link z super promocją, późniejsze rozmowy nt choćby oryginalności lub jakosci i wielkości poszczególnych modeli mogła ustrzec kolejne osoby przed wtopą.

Dlatego słusznie, że oprócz pustego linku do promo były wypowiedzi dotyczące tematu.

• Like 2

Ja do Riverside’ów mam taki:

https://www.decathlon.pl/pasek-do-okularow-przeciwsonecznych-id_8091786.html

Ale dzisiaj wziąłbym ten, jak kupowałem nie było go jeszcze:

https://www.decathlon.pl/pasek-strap-uni-110-id_8501389.html

Oba po niecałe 5zł z przesyłką.

Kupiłem te z drugiego linku. Przyjemna, miękka guma.

Polecam mimo braku regulacji paska.

Dotarły moje Drake. Podobnie jak kilku innych kolegów, którzy pisali wcześniej, mam mieszane uczucia.

Dostałem okulary Drake w etui Polaroid, jakąś malutką ściereczkę również Polaroid, książeczkę Polaroid i 2 małe ulotki Safilo. Całość zapakowana w foliowy worek sugerujący, że okulary pochodzą z Niemiec. Na soczewkach nie było naklejki.

Same okulary bez śladów używania i na szczęście idealnie pasują.

Wziąłem szare, bo brązowe robiłem 2 lata temu u optyka i chciałem coś na ostre słońce. Trochę żałuję, że nie wziąłem też zielonych Guide Choice do porównania, ale skusił mnie opis, że Drake mają szklane soczewki. Niestety raczej to jakieś tworzywo.

Czy ktoś może próbował uzyskać od limango te akcesoria, które powinny być z okularami? Jaka była odpowiedź firmy?

Dotarły moje Drake. Podobnie jak kilku innych kolegów, którzy pisali wcześniej, mam mieszane uczucia.

Dostałem okulary Drake w etui Polaroid, jakąś malutką ściereczkę również Polaroid, książeczkę Polaroid i 2 małe ulotki Safilo. Całość zapakowana w foliowy worek sugerujący, że okulary pochodzą z Niemiec. Na soczewkach nie było naklejki.

Same okulary bez śladów używania i na szczęście idealnie pasują.

Wziąłem szare, bo brązowe robiłem 2 lata temu u optyka i chciałem coś na ostre słońce. Trochę żałuję, że nie wziąłem też zielonych Guide Choice do porównania, ale skusił mnie opis, że Drake mają szklane soczewki. Niestety raczej to jakieś tworzywo.

Czy ktoś może próbował uzyskać od limango te akcesoria, które powinny być z okularami? Jaka była odpowiedź firmy?

To widzę że miałem farta bo u mnie Drake były kompletne z tym co miało być czyli etui, papiery, ściereczka . Oprawka Tortoise ze szkłami cooper z mirrorem i Chromapop+.