mlgi Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Dotarły moje Drake. Podobnie jak kilku innych kolegów, którzy pisali wcześniej, mam mieszane uczucia. Dostałem okulary Drake w etui Polaroid, jakąś malutką ściereczkę również Polaroid, książeczkę Polaroid i 2 małe ulotki Safilo. Całość zapakowana w foliowy worek sugerujący, że okulary pochodzą z Niemiec. Na soczewkach nie było naklejki. Same okulary bez śladów używania i na szczęście idealnie pasują. Wziąłem szare, bo brązowe robiłem 2 lata temu u optyka i chciałem coś na ostre słońce. Trochę żałuję, że nie wziąłem też zielonych Guide Choice do porównania, ale skusił mnie opis, że Drake mają szklane soczewki. Niestety raczej to jakieś tworzywo.Czy ktoś może próbował uzyskać od limango te akcesoria, które powinny być z okularami? Jaka była odpowiedź firmy?Zaproponują Ci zwrot i wymianę zakupionego przedmiotu, a ponieważ nie ma już Drake na stanie, dostaniesz kasę z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Kupilem Drake z zielonymi szkłami w drugim rzucie, kompletne z etui, ściereczką, naklejkami itd. Jestem bardzo zadowolony, leżą super. Ridgewell do zwrotu, chyba, że ktoś chętny to pisać priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 No to widać, że ja miałem pecha. Będę pisał do firmy. Wiem, że mogę oddać okulary, ale nie o to chodzi. Same okulary wydają się być ok, natomiast chciałbym mieć cały oryginalny komplet, bo nic nie było w opisie, że to jakieś niekompletne zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 To widzę że miałem farta bo u mnie Drake były kompletne z tym co miało być czyli etui, papiery, ściereczka . Oprawka Tortoise ze szkłami cooper z mirrorem i Chromapop+. Godski, a ty masz moze szklane soczewki w tych Drake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Godski, a ty masz może szklane soczewki w tych Drake?Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Dzisiaj dotarły do mnie Guides Choice CP+ Brown .Wszystko kompletne, tak jak i wcześniej Drake'i.Oprawki dużo wygodniejsze, lecz polaryzacja chyba słabsza niż w Drake Chromapop Brown. Trzeba będzie sprawdzić nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jaki dokładnie model? Szkła i oprawka ? "Drake w kolorze czarno-szarym"W opisie bylo napisane ze szklo chromapop, choć po Waszych wypowiedziach spodziewam sie poliwęglanu z powłoką chroma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 "Drake w kolorze czarno-szarym"W opisie bylo napisane ze szklo chromapop, choć po Waszych wypowiedziach spodziewam sie poliwęglanu z powłoką chroma.Daj znać gdybyś chciał zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Moje przyszły dziś, kupione w "dogrywce"zdaje się komplet, miałem szczęście,kluczowe będzie dopasowanie do głowy, jak nie to idą na giełdę, ale pomacać będę mógł dopiero za 2-3 dni :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Moje przyszły dziś, kupione w "dogrywce"zdaje się komplet, miałem szczęście,kluczowe będzie dopasowanie do głowy, jak nie to idą na giełdę, ale pomacać będę mógł dopiero za 2-3 dni :-) IMG-20190115-WA0015.jpg IMG-20190115-WA0014.jpg IMG-20190115-WA0011.jpgJaki to model.? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Kupilem Drake z zielonymi szkłami w drugim rzucie, kompletne z etui, ściereczką, naklejkami itd. Jestem bardzo zadowolony, leżą super. Ridgewell do zwrotu, chyba, że ktoś chętny to pisać priv. Jaki to model konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jaki to model konkretnie ?Jeśli pytasz o Ridgewell to już nieaktualne.Były czarne z zielonymi szkłami ChromaPop+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jaki to model.? to co było... Guides Choice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) to co było... Guides ChoicePiękne szkła... Daj znać jak by nie pasowały... Może Cię pozbawie problemu Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Ostatnio w warunkach styczniowego słońca miałem okazję porównać polaryzację między low light ignitor a soczewkami w kolorze amber.Te drugie lepiej spełniaja swoją funkcję.Ale oczywiście w sytuacji niedoboru światła wymiekaja ambery i trzeba wyjąć z plecaka low lighty. Do moich zastosowań taka para dwóch par okularów lepiej się sprawdza niż używane w poprzednich latach Riverside Polachromic TLT.Ale wiadomo, że wydatek podwójny. Na marginesie dodam, że oprawka Chiallis dużo lepiej mi leży niż ta Riverside... Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ostatnio w warunkach styczniowego słońca miałem okazję porównać polaryzację między low light ignitor a soczewkami w kolorze amber.Te drugie lepiej spełniaja swoją funkcję.Ale oczywiście w sytuacji niedoboru światła wymiekaja ambery i trzeba wyjąć z plecaka low lighty. To jest chyba prawidłowość że jasne okulary maja gorszą polaryzację. Obserwowałem przed chwilą ekran monitora przez 3 pary Smith i jedną Willey i najbardziej zaciemniały ekran ciemniejsze pary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Daniel, potrzebujesz ten leash do okularow? Mam jeden ekstra, nowy nie uzywany. Znalazlem go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Daniel, potrzebujesz ten leash do okularow? Mam jeden ekstra, nowy nie uzywany. Znalazlem go.To już na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Ostatnio w warunkach styczniowego słońca miałem okazję porównać polaryzację między low light ignitor a soczewkami w kolorze amber.Te drugie lepiej spełniaja swoją funkcję.Ale oczywiście w sytuacji niedoboru światła wymiekaja ambery i trzeba wyjąć z plecaka low lighty. A jak sie w tym wszystkim "odnajduja" szkla Ignitor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Ostatnio w warunkach styczniowego słońca miałem okazję porównać polaryzację między low light ignitor a soczewkami w kolorze amber.Te drugie lepiej spełniaja swoją funkcję.Ale oczywiście w sytuacji niedoboru światła wymiekaja ambery i trzeba wyjąć z plecaka low lighty. Ja cały czas podkreślam, że kolor Amber ( z fotochromem) jest najbardziej uniwersalnym i polaryzacja jest najlepsza .Ci co posłuchali się moich sugestii nie żałują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 A jak sie w tym wszystkim "odnajduja" szkla Ignitor?Zdecydowanie zawsze zaczynają i kończą dzień.Wtedy nie ma dla nich równorzędnych alternatyw.Ale przychodzi moment, kiedy wraz z rozwojem poranka, zamieniam na ambery...i wtedy widzę że polaryZacja się poprawia w porównaniu z tymi Low Light.Także zadowolony jestem z dwóch par w tej samej, pasującej mi oprawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 A jak sie w tym wszystkim "odnajduja" szkla Ignitor?Remek, tak dla upewnienia bo nie wiem czy wiesz, szkla ignitor sa takie lekko rozowe. Wiele osob mysli, ze sa to zolte szkielka. Daja rade przy zachmurzonym niebie. Bardzo przyjemnie sie przez nie widzi i maja calkiem przyzwoity kontrast. Nie polecam na bardzo sloneczne dni choc z braku laku dadza rade. Szkielka amber lub low light ignitor sa moim zdaniem lepsze wieczorkiem lub wczesnym rankiem. Na zachmurzone niebo oczywiscie jak najbardziej tez sie sprawdza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) @Kwinto Nie no ja tych szkiel uzywam juz od jesieni ale np LLI jeszcze do mnie nie dotarly wiec ciekaw bylem porownan. Tak jak piszesz na bardzo sloneczne dni sie nie za bardzo nadaja ale jak mam zabrac jedna pare szkiel a nie dwie to najczesciej wybieram wlasnie "rozowe" Ignitory. Lece za dwa tygodnie do Afryki gdzie bede testowal dzien w dzien szkielka Chromapop Bronze Mirror. Ignitory zostawie w domu bo zabieranie dwoch par oklularow ze soba nadal nie przychodzi mi w naturalny sposob Edytowane 17 Stycznia 2019 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Lece za dwa tygodnie do Afryki <...> Ignitory zostawie w domu bo zabieranie dwoch par oklularow ze soba nadal nie przychodzi mi w naturalny sposob A Jak ci na te jedne jedyne okulary słoń usiądzie? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi