MarekM Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) To prędzej ja jestem daltonistą. Aż odszukałem aukcję na której te okulary kupiłem i rzeczywiście cooper. Przepraszam za nieumyślne wprowadzenie w błąd.Chwalić należy szczere przyznanie się do błędu.A teraz spróbuje opowiedzieć koledze Żbiku.Różnica jest widoczna . LL są jaśniejszy, bym stwierdził, że jest to różnica znaczna ( czy to znaczy duża-może tak). Ale amber ma swoje niezaprzeczalną zaletę bardziej uniwersalnym zastosowaniem i gdybym musiał dokonać jednostkowego wyboru nie zastanawiał się nawet chwilę i wybrałbym amber. I jeszcze jedna uwaga.Amber nie są zielone.To kwestia światła przy którym były robione zdjęcia okularów. Widać przez nie ciepłym kolorem bursztynu. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Alek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 To czemu nawet zdjęcia reklamowe pokazują te szkła jako "zielone" ? Nie rozumiem tego chyba ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Chwalić należy szczere przyznanie się do błędu.A teraz spróbuje opowiedzieć koledze Żbiku.Różnica jest widoczna . LL są jaśniejszy, bym stwierdził, że jest to różnica znaczna ( czy to znaczy duża-może tak). Ale amber ma swoje niezaprzeczalną zaletę bardziej uniwersalnym zastosowaniem i gdybym musiał dokonać jednostkowego wyboru nie zastanawiał się nawet chwilę i wybrałbym amber. I jeszcze jedna uwaga.Amber nie są zielone.To kwestia światła przy którym były robione zdjęcia okularów. Widać przez nie ciepłym kolorem bursztynu.A jak porównać Amber do Polarchromic Ignitor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 No dobra.Wziąłem znowu je do reki. Można uznać ten odcień szkieł jako żółty z odcieniem zielonym.Ale to nie jest to, co firmowe oznaczenie szkieł jako zielone lub szaro-zielone. To amber.A jak porównać do Polochromic Igniotor.Tutaj przyznam się, że PI w ogóle mi nie leżą i nie lubię oglądać świat przez różowe okulary. Moja ocena, że są one ciemniejsze od amberów, ale podkreślam, że ich nie mam, bo nie lubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 A jak porównać Amber do Polarchromic Ignitor?Ooo ooo właśnie, przyłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Ooo ooo właśnie, przyłączam się do pytania Pomijając kwestie koloru, Amber jest subiektywnie jaśniejszym szkłem, ale oba mają ten sam VLT. Amber podbija zielony, Ignitor tłamsi ten kolor. Ogólnie świat (roślinność) widziany w Amberach jest znacznie milszy dla oka, jeszcze nie odkryłem konkretnego zamysłu dla którego stworzone zostały Ignitory choć używam od lat. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez rybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Super, już jestem troszkę mądrzejszy. A jak się to ma do postrzegania wody przy powiedzmy niewielkim zachmurzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Na Limango są jedne Outliery do wzięcia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) Są czasami fajne rzeczy na tym limango, ale zanim się kliknie kup to warto sprawdzić w necie czy nie ma taniej bo bywa tak, że jest ... Ja się najarałem na spodnie narciarskie bo świetne i niedrogie, ale sprawdziłem w necie i ... 4 dychy w kieszeni zostało Edytowane 16 Lutego 2019 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Też przejrzałem wzdłuż i wszerz limango i praktycznie poza akcją z okularami smith to innej super okazji nie dostrzegłem. Jeśli chodzi o ciuchy w dobrych cenach to zwykle skrajne, mało chodliwe rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Orientuje sie ktos moze, czy jest w Polsce jakis dobrze zaopatrzony w produkty Smitha sklep ? Mam wielki łeb i w wiekszości okularów wyglądam jak absolutny kretyn, dlatego wolę mierzyc przed kupnem. Podjechałbym, poprzymierzał, zakupił .... ale muszą być na stanie a nie na obrazkach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Swego czasu na Targach w Poznaniu Caddis.pl na stoisku miał kilka modeli . Mierzyłem i u mnie też nie było różowo w rozmiarówce i spasowaniu oprawek na twarzy . Pamiętam , że tylko Outlier XL i Dockside dobrze leżały na nosie . Niestety Guide Choice nie były wtedy dostępne . Na stronie mają tego trochę , być może , że są dostępne w sklepie stacjonarnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Super, dziekuje za odpowiedz. Jutro do nich przedzwonie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslak_102 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ewentualnie Warszawa http://www.whitesport.pl/k/652/0/okulary, możesz zadzwonić i się dopytać o dostępności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Orientuje sie ktos moze, czy jest w Polsce jakis dobrze zaopatrzony w produkty Smitha sklep ? Mam wielki łeb i w wiekszości okularów wyglądam jak absolutny kretyn, dlatego wolę mierzyc przed kupnem. Podjechałbym, poprzymierzał, zakupił .... ale muszą być na stanie a nie na obrazkach Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkRównież mam nie najmniejszy. Model Drake pasuje. Mam dwie pary i możesz w Warszawie przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ewentualnie Warszawa http://www.whitesport.pl/k/652/0/okulary, możesz zadzwonić i się dopytać o dostępności.Potwierdzam. Najlepiej zaopatrzony sklep w okulary i gogle Smitha w Pl i do tego wszystko poparte ogromną wiedzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 W caddisie nie mają praktycznie nic na stanie. Wszystko na zamowienie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Potwierdzam. Najlepiej zaopatrzony sklep w okulary i gogle Smitha w Pl i do tego wszystko poparte ogromną wiedzą.Podjade tam w takim razie przy okazji pobytu w Warszawie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Ja mam leb srednio duzy i powiem tak. Oprawki Capitan's Choice pasuja wrecz idealnie. Colson minimalnie luzne ale daja rade. A z tego co wiem Highwater moga byc na dzien dzisiejszy najwiekszymi w ofercie Smith'a. Na mojej prywatnej skali tak bym to ujal. Zaczynajac od najmniejszych oprawek/szkiel: Ridgewell > Redmond > Rebound > Challis > Frontman > Capitan's Choice > Colson Przy czym na moj srednio duzy leb najlepiej pasuja Challis, Frontman oraz Capitan's Choice. Edytowane 23 Lutego 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Ja mam leb srednio duzy i powiem tak. Oprawki Capitan's Choice pasuja wrecz idealnie. Colson minimalnie luzne ale daja rade. A z tego co wiem Highwater moga byc na dzien dzisiejszy najwiekszymi w ofercie Smith'a. Na mojej prywatnej skali tak bym to ujal. Zaczynajac od najmniejszych oprawek/szkiel: Ridgewell > Redmond > Rebound > Challis > Frontman > Capitan's Choice > Colson Przy czym na moj srednio duzy leb najlepiej pasuja Challis, Frontman oraz Capitan's Choice.Dziekuje za pomicne informacje. Na mnie na przyklad z oferty Wiley X pasują tylko Titany ze szklem 72 mm taką mam dynie [emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Dziekuje za pomicne informacje.Na mnie na przyklad z oferty Wiley X pasują tylko Titany ze szklem 72 mm taką mam dynie [emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkGuide's Choice też będą ok . Zawiaski maja na sprężynach i rozchylają się na zewnątrz jak potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Dokładnie na dużą głowę to przede wszystkim Guide Choice. Sam myślałem nad zakupem Challisów, ale po przymiarce guide'ów w caddis.pl zamówiłem te drugie. Zauszniki dzięki temu że się odchylają nie ściskają zbyt mocno łba, co przy długim łowieniu bardzo się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Guide's Choice też będą ok . Zawiaski maja na sprężynach i rozchylają się na zewnątrz jak potrzeba Moga sie rozginac ale jak szkla beda za male w stosunku do twarzy to dalej dupa zbita. Wyglada to co najmniej dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Mam spory baniak. Kupiłem Guide Choice i było tak jak piszesz, były węższe niż twarz i niestety mi nie podeszły mimo dość dużych wymiarów soczewek. Na całe szczęście ojciec wygląda w nich dużo lepiej niż ja Za to Chambery mimo takiej samej szerokości idealnie dopasowują się do mojej gęby i leżą idealnie. Edytowane 23 Lutego 2019 przez ryba7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi