Skocz do zawartości

Okulary Smith Optics

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Moga sie rozginac ale jak szkla beda za male w stosunku do twarzy to dalej dupa zbita. Wyglada to co najmniej dziwnie :)

Bylem w Warszawie, odwiedzilem Whitesport, mieli i Guide Choice i wieksze Highwater i niestety musze sobie wybic z glowy okulary Smitha.

Za małe na moj baniak. W obu wygladalem jak absolutny kretyn

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bylem w Warszawie, odwiedzilem Whitesport, mieli i Guide Choice i wieksze Highwater i niestety musze sobie wybic z glowy okulary Smitha.

Za małe na moj baniak. W obu wygladalem jak absolutny kretyn

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Krzysiu, Costa Del Mar ma oprawki "Bloke" jesli dobrze pamietam. Sa one naprawde na wielkie glowy. Nie mam pojecia czy i gdzie w Polsce mozna przymierzyc okulary CDM, ale jesli jest mozliwosc to sprawdz. Sprobuj szklane soczewki w kolorze zielonym. Bedziesz lubial. ;)

Krzysiu, Costa Del Mar ma oprawki "Bloke" jesli dobrze pamietam. Sa one naprawde na wielkie glowy. Nie mam pojecia czy i gdzie w Polsce mozna przymierzyc okulary CDM, ale jesli jest mozliwosc to sprawdz. Sprobuj szklane soczewki w kolorze zielonym. Bedziesz lubial. ;)

Dziękuje za podpowiedź. Poszukam gdzieś, chociaż porównując wymiary katalogowe są bardzo podobne do Guides Choice

I grzebiąc aktualnie w necie widzę, że raczej ich w Polsce nie przymierzę. Chociaż ja słaby internetowy grzebacz jestem.

Edytowane przez kruz

Dziękuje za podpowiedź. Poszukam gdzieś, chociaż porównując wymiary katalogowe są bardzo podobne do Guides Choice

I grzebiąc aktualnie w necie widzę, że raczej ich w Polsce nie przymierzę. Chociaż ja słaby internetowy grzebacz jestem.

Nie patrz na wymiary katalogowe. Okulary trzeba przymierzyc. Juz kilka razy sie nadzialem kierujac sie tym co pisze w katalogu. Mam na przyklad Costa'y w rozmiarze "L" (oprawki Cut) a sa rozmiarowka "M". Na mnie za male.

Moze te "Drake" od Smith Optics podejda choc dla mnie one od Guide's Choice nie sa az tak duzo wieksze. Mam obydwie, super okulary. 

• Like 1

witam!

dotarly do mnie transfey XL. zdecydowanie leza lepiej od guide choice.

szerszy mostek i rozmiar robia duzzza roznice.

dla podrzadku:

oprawka jest made in china ( g. choice italy) w komplecie tylko materialowy woreczek ( g. choice twarde etui i leash)

oczywscie mozna sobie dokupic jak ktos potrzebuje

pozdrowka

• Like 1

Tak patrzyłem na te Transfery XL i szkoda, że nie ma szkieł Low Light.

LL w największych ramkach były chyba tylko w Colsonach ( jak się mylę proszę mnie poprawić).

W każdym bądź razie jest to opcja dla kolegów potrzebujących większych rozmiarów ramki i nie zależy im na włoskiej produkcji.

Ale to tylko ramka. Optyka i tak w USA robiona. 

Co nie znaczy, że to ekstra klasa ...  ;)  I coby nie było, że krytykuję bo mam inne, co to to nie. Sam mam smithy, ale jak na razie na ziem mnie nie powaliły swoimi właściwościami :D

Edytowane przez Sławek Nikt