Mateush Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Chromapop na słoneczne dni , soczewki szaro zielone . Mam używam i do samochodu i na słoneczne dni wędkarskie niepstrągowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Chromapop na słoneczne dni , soczewki szaro zielone . Mam używam i do samochodu i na słoneczne dni wędkarskie niepstrągowe Nie znam smitha zbyt dobrze, a w porównaniu do kilku ludzi na tym forum nie znam w ogóle, ale to czy okulary są na dni słoneczne czy pochmurne to raczej definiuje "widzimisię" tego co mi pasuje, a to co pasuje mi wcale nie musi pasować Tobie i fakt w jakiej kategorii przyciemnienia robią. Szkła zielone też nie każdemu pasują. Najogólniej to na słońce, ale takie konkret to kat. S 3, a resztę opierdzielisz S 2 choć i tutaj są różnice ... Sam się o tym przekonałem na własnych oczach. Np. techlite w kat. S 3 przyciemniają naprawdę konkretnie. Do auta na słoneczne dni świetne. I z tego co pamiętam to smith nie ma szklanych z chroma pop. (u mnie strona 16 post # 314). Edytowane 16 Stycznia 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie znam smitha zbyt dobrze, a w porównaniu do kilku ludzi na tym forum nie znam w ogóle, ale to czy okulary są na dni słoneczne czy pochmurne to raczej definiuje "widzimisię" tego co mi pasuje, a to co pasuje mi wcale nie musi pasować Tobie i fakt w jakiej kategorii przyciemnienia robią. Szkła zielone też nie każdemu pasują. Najogólniej to na słońce, ale takie konkret to kat. S 3, a resztę opierdzielisz S 2 choć i tutaj są różnice ... Sam się o tym przekonałem na własnych oczach. Np. techlite w kat. S 3 przyciemniają naprawdę konkretnie. Do auta na słoneczne dni świetne. I z tego co pamiętam to smith nie ma szklanych z chroma pop. (u mnie strona 16 post # 314).Pierwsze z Google szklane z ChromaPop https://salar.pl/produkt-2478-k-166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Pierwsze z Google szklane z ChromaPop https://salar.pl/produkt-2478-k-166Opierałem się na wpisach w tym wątku co zaznaczyłem. Jeśli wprowadziłem kogoś w błąd to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Do auta fotochromy odpadaja, a dobor koloru szkielek to sprawa indywidualna. Jesli chodzi o te Guide's Choice z linku, super oprawki. Brat ma dokladnie takie same, rowniez z tymi niebieskimi soczewkami szklanymi. Bardzo lekkie jak na szkla i bardzo wygodne. Edytowane 16 Stycznia 2021 przez Kwinto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloepoczta Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Mógłby ktoś z użytkowników smith chromapop blue mirror szklane (takie jak w linku powyżej) wstawić zdjęcie jak od środka wyglądają te szare szkła? Chcę kupić jedne konkretne okulary. Około 75% jazda samochodem, reszta to spacer jazda na rowerze itp. Potrzebuję na słoneczne dni. Obecnie mam wiley z soczewkami captivate ale zmieniają trochę kolory a chciałbym neutralne szkła. Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloepoczta Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Mógłby ktoś z użytkowników smith chromapop blue mirror szklane (takie jak w linku powyżej) wstawić zdjęcie jak od środka wyglądają te szare szkła? Chcę kupić jedne konkretne okulary. Około 75% jazda samochodem, reszta to spacer jazda na rowerze itp. Potrzebuję na słoneczne dni. Obecnie mam wiley z soczewkami captivate ale zmieniają trochę kolory a chciałbym neutralne szkła.O takie zdjęcie bym prosił Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloepoczta Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Koledzy, gdzie najlepiej zamówić guides choice? Interesuje mnie wersja ramki czarny mat i szklane soczewki blue mirror. Żaden sklep w Polsce nie ma. Pomożecie? Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Jak się niedawno dowiedziałem Smith rezygnuje ze szkła (to pewnie było wiadome), ale odchodzi też od specjalistycznych okularów z polaryzacją w filtrach S1 i S2, jak również od polaryzacji z opcją fotochromową. Także oferta się nieco zawęża, wciąż jest opcja na ostre słońce (także bardzo ostre, morze ,góry wysokie), jednak nad wodą najczęściej łowię w średnim zachmurzeniu i ogólnie w słabszym świetle, filtr s2 to dla mnie podstawa, więc słabo... Pomijam już niezrozumiałe dla mnie oferty, jak np. okulary z dodatkowymi soczewkami (VTL 36) bez polaryzacji, brak polara w okularach przeciwsłonecznych uważam za nieporozumienie. Dlaczego taki kierunek? Zmiany, zmiany, zmiany... . Kesz? Edytowane 10 Czerwca 2021 przez MaleX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Czy ktoś się może orientuje czy modele Outlier XL i Lowdown/Lowdown2 pasują na duży baniak i czy maja sprężynki w zausznikach? Mam 3 pary modelu Drake i te pasują idealnie ale po latach w dwóch parach noszonych na zmianę na krawędziach przy oprawkach pojawiają się skazy. zastanawiam się czy to jest normalne czy też może być spowodowane ich myciem w płynie do mycia naczyń. Na soczewkach zero rys mimo bardzo częstego używania. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Ja poleruje swoje od co najmniej 3 lat i nie mam takich "zajadow". Uzywam do tego tanich alkoholowych papierkow przeznaczonych do czyszczenia okularow. Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba raz mi szkla weszly w podobna rekacje kiedy spryskalem je srodkiem na komary Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Czy ktoś się może orientuje czy modele Outlier XL i Lowdown/Lowdown2 pasują na duży baniak i czy maja sprężynki w zausznikach? Mam 3 pary modelu Drake i te pasują idealnie ale po latach w dwóch parach noszonych na zmianę na krawędziach przy oprawkach pojawiają się skazy. zastanawiam się czy to jest normalne czy też może być spowodowane ich myciem w płynie do mycia naczyń. Na soczewkach zero rys mimo bardzo częstego używania. 1625043896567.jpg 1625043896551.jpg 1625043896532.jpgLowddown nie mają spręzynek, Outlier mają.Generalnie najbezpieczniej myć okulary tylko płynem do mycia naczyń i letnią wodą(żadnych nasączonych alko ściereczek ).Spotkałem się raz z odchodzącymi powłokami i wydaje mi się że miało to związek z tym, że osoba która używała tych okularów bardzo mocnego makijażu używa i mocno się pociła i u Ciebie bym upatrywał pot+ deep, ale równie dobrze to może być wadą Jesteś z Wawy to podjedz sobie na Ząbkowską 22 do sklepu z rolkami i tam będziesz miał największy w Pl wybór okularów Smitha i możliwość przymiarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Starsze modele Outlier napewno nie maja sprezynek. Nie byly tez robione we Wloszech. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Sprawdziłem i masz Kwinto rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Sprawdzone, Outlier XL 2 sprężynek nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Sprawdzone, Outlier XL 2 sprężynek nie mają. Nie mają na pewno i pasują na dużą głowę. Przy czym są dosyć ciężki i mogą zjeżdżać z mokrego nosa, jakość obrazu super - przynajmniej w opcji zielonych szkieł. Pomyśl o Oakley, skusiłem się niedawno na model Split i muszę przyznać, że są naprawdę niezłe. Na plus na pewno niska waga, gumowe noski, duże zaokrąglone szkła i świetna polaryzacja oraz ogólna jakość wykonania. W standardzie jest twarde etui i odpinana cienka, stalowa linka do zabezpieczania przed upadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Czy ktoś się może orientuje czy modele Outlier XL i Lowdown/Lowdown2 pasują na duży baniak i czy maja sprężynki w zausznikach? Mam 3 pary modelu Drake i te pasują idealnie ale po latach w dwóch parach noszonych na zmianę na krawędziach przy oprawkach pojawiają się skazy. zastanawiam się czy to jest normalne czy też może być spowodowane ich myciem w płynie do mycia naczyń. Na soczewkach zero rys mimo bardzo częstego używania. Woda z płynem nie powinna uszkodzić powłoki.Przyczyny upatrywał bym w preparatach typu deet i innej chemii. Pocenie raczej nie... bo skąd tam pot? No chyba że się tam dostaje, to w końcu roztwór soli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Czy ktoś się może orientuje czy modele Outlier XL i Lowdown/Lowdown2 pasują na duży baniak (...)Jakieś 5 , może 6 lat temu , na poznańskiej Rybomanii mierzyłem Smith'y na jednym z muchowych stoisk ( Salar ?) . Na mój ewidentnie duży baniak pasowały właśnie Outlier XL i Dockside . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Zobacz jeszcze model HIGHWATER na mój duży baniak były nawet za duże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Jakieś 5 , może 6 lat temu , na poznańskiej Rybomanii mierzyłem Smith'y na jednym z muchowych stoisk ( Salar ?) . Na mój ewidentnie duży baniak pasowały właśnie Outlier XL i Dockside . Zobacz jeszcze model HIGHWATER na mój duży baniak były nawet za duże Higwater nie są aż tak ogromne ale okulary naprawdę zacne @malinabar zobacz sobie jak wyglądają u mnie na zdjęciach https://www.instagram.com/wobi_fishing, wiosną kupiłem model Barra też bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Może ktoś wie ,gdzie dostanę taka smycz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Musi być Smitha? Jak nie to na Amazon/eBay od metra Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Wolałbym taką jak na zdjęciu. Jest bardzo komfortowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 no to u smith. 10usd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi