hlehle Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Panowie pamietajcie ,ze to rzeka,a na rzece znacznie ciezej je znalezc.Co dopiero mowic o skuszeniu do brania. Panowie pamiętajcie to UK, a tam dużo łatwiej je znaleźć, a co dopiero skusić do brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 @suli102 poszukaj lepiej brzan. Ja bym sobie w brodę pluł że wolałem łowić szczupaki gdy były brzaniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 @suli102 poszukaj lepiej brzan. Ja bym sobie w brodę pluł że wolałem łowić szczupaki gdy były brzaniska. Swieta prawda Mosci Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Tylko, że ta rzeka za plecami kolegi brzaną nie pachnie. Jeśli Suli ma gdzieś pod nosem łowisko z ładnymi brzanami, to macie rację. Jeśli jednak ma pod nosem piękne szczupaki, a brzan musiałby szukać np. 100-200 km od domu, to chyba ma rację koncentrując się na szczupłych. Zostaje jeszcze kwestia aktywności obu gatunków - myślę, że o tej porze roku łatwiej skusić szczupaka, a brzany zostawić na cieplejszą porę. Z drugiej strony Forecast udowadnia, że jak się chce to można wszystko, więc temat pozostaje otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 czepiacie się... Facet łowi sobie pod domem kapitalne okonie i szczupaki, a Wy chcecie mu wmówić, że to lipa i niech lepiej poszuka brzan... tam nie ma lipy... inne drzewa owszem... Świetne rybki, gratulacje. Regularność też super, choćby nawet w łowisku gdzie takie ryby zwyczajnie są. Nie dajmy się zwariować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nikt sie nie czepia Napisalem tylko, popierajac wpis @Forecasta ze wieksza przyjemnosc (dla mnie) lowic brzany niz szczupaki (nawet metrowe).Kto ile ma nad rzeke wogole nie bylo dyskutowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Jedno jest pewne: strasznie zazdroszczę koledze takich okoni i szczupaków. Gdybym jednak miał możliwość złowienia 60-80 cm brzany, to na pewno bym próbował (jak napisałem nie teraz, a w cieplejszej porze roku).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 spoko luz!!! Piszę tylko bo tak mogło z boku zabrzmieć... ja to tak odebrałem, a kolega @Suli stosunkowo krótko na j.pl i mógłby się jeszcze pogniewać... Ja też osobiście wolałbym dużą brzanę, ale... nigdy nie powiem, że zowienie 45cm okonia, czy ponad materowego pika to nie jest powód do dumy, nawet jeśli codziennie łowimy w Szwecji, UK czy innej Irlandii tylko dlatego, że obok pływają inne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 @suli102 poszukaj lepiej brzan. Ja bym sobie w brodę pluł że wolałem łowić szczupaki gdy były brzaniska. Kuba...co tak zniechecasz kolege?Jest luty - marzec, dobral sie do kapitalnych - okazowych rybek, napewno latwo nie było, bo nigdzie same ryby nie pchaja sie na haki. Miałby je sobie odpuscic...?Do czego bedzie miał letnie miesiace, jak nie na inne rybki jesli takowe ma w promieniu - 100 - 200km jak napisał @kriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nie no spokojnie na nikogo sie nie gniewam raczej nie naleze do tego typu ludzi .Faktycznie mam odcinki brzanowe,kilka sztuk juz zlapalem i dalej bede probowal.Spioszki juz zakupione wiec w tym roku im nie odpuszcze :roll:Poki co sezon trwa jeszcze 2 tygodnie wiec staram sie lapac te szczupaki i okonie.Poniewaz cieszy mnie fakt ze jestem wedkarzem i nie codziennie musze lapac metrowki <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Panowie pamietajcie ,ze to rzeka,a na rzece znacznie ciezej je znalezc.Co dopiero mowic o skuszeniu do brania. Panowie pamiętajcie to UK, a tam dużo łatwiej je znaleźć, a co dopiero skusić do brania.Często i regularnie takie w uk łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Kuba Standera jak narazie to siodma moja metrowka z tej wody w ciagu ostatnich 8 lat.Wiec nie jest tak latwo jakby sie zdawalo.Moj koleszka,kompan przez ten sam okres czasu wyjal tylko 1 ponad metrowa sztuke. Chociaz jest dobrym wedkarzem.Ja chyba poprostu mam szczescie do szczupakow.Poza tym nie musze chyba nikomu mowic co tu wyprawiaja nasi rodacy!W ich postrzeganiu C&R nie wchodzi wogole w gre.Przez co cierpi zazwyczaj reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Tym bardziej jestem z tych ryb zadowolony.Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Kuba Standera jak narazie to siodma moja metrowka z tej wody w ciagu ostatnich 8 lat.Wiec nie jest tak latwo jakby sie zdawalo.Moj koleszka,kompan przez ten sam okres czasu wyjal tylko 1 ponad metrowa sztuke. Chociaz jest dobrym wedkarzem.Ja chyba poprostu mam szczescie do szczupakow.Poza tym nie musze chyba nikomu mowic co tu wyprawiaja nasi rodacy!W ich postrzeganiu C&R nie wchodzi wogole w gre.Przez co cierpi zazwyczaj reszta.O to mi chodzi. To ładne ryby, niezaleznie gdzie złowione, zwykle wymaga to trochę wysiłku, szczególnie że z foto widac ze woda duża nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Panowie pamietajcie ,ze to rzeka,a na rzece znacznie ciezej je znalezc.Co dopiero mowic o skuszeniu do brania. Panowie pamiętajcie to UK, a tam dużo łatwiej je znaleźć, a co dopiero skusić do brania.Często i regularnie takie w uk łowiłeś? Czy ja napisałem, że je często tam łowiłem czy że jest o nie dużo łatwiej w UK niż w PL? Odbiję piłeczkę - Kuba ile metrówek złowiłeś w Polsce przez całe swoje życie? Podczas swojego pobytu w Anglii byłem kilka razy na rybach. Czy często łowiłem takie ryby? W żadnym wypadku. Przypominam sobie jedną metrówkę wyholowaną (przyłów przy sandaczowaniu) i dwie spięte. Kilka takich ryb złowili w tym czasie moi znajomi. Wracając do tego co napisałem, przyznaję że było to trochę złośliwe (miało być żartobliwe ), ale przy okazji jak najbardziej prawdziwe. Oczywiście zgadzam się, że łowienie takich ryb nie jest łatwe w żadnym kraju, ale w niektórych jest to wręcz 'miszyn imposibol' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Z tego powodu nie jeżdżę w PL za metrówkami, zbyt ekstrawaganckie to hobby jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Hlehle to powiem tylko tak w moim przypadku to ciesze sie dwukrotnie z kazdej takiej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Hlehle to powiem tylko tak w moim przypadku to ciesze sie dwukrotnie z kazdej takiej ryby. Też bym się cieszył, bo łowisz przepiękne pasiaki i szczupaki. To nie podlega dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 A co tu wyprawiaja nasi rodacy Ja jestem ta reszta i chetnie sie dowiem gdzie buszuja pozeracze ryb w jukej, nie tylko nasi ale i angole,cyganie , ruscy itd , priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Poza tym nie musze chyba nikomu mowic co tu wyprawiaja nasi rodacy!W ich postrzeganiu C&R nie wchodzi wogole w gre.Przez co cierpi zazwyczaj reszta. A co tu wyprawiaja nasi rodacy Ja jestem ta reszta i chetnie sie dowiem gdzie buszuja pozeracze ryb w jukej, nie tylko nasi ale i angole,cyganie , ruscy itd , priv. Oni nad wodom buszujom te POŻERACZE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Wczorajszy amator plastikowych zabawek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 @Makamba:Masz tam trochę tych kaczodziobych do tresury... Gratulacje @Suli102- piękna mamuśka-czapki z głów! Nieważne, gdzie rybka złowiona- locha, to locha PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 galaretując udanego holu i pięknej ryby PSprzynęta to savager? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Izumi Shad Alive 145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 miłośc przedwiośnia - Giant Chubby Darter . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi