Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Miejmy nadzieję ,że nie Niderlandy bo w akurat w Niderlandach Holenderskich jest zakaz poławiania szczupaka w okresie od 1 marca do 30 czerwca.

CZY ABY NAPEWNO ??? z moich źródeł wynika, że od Dnia Dziecka można dygać w Holandii za drapieżnikiem na legalu

Zanderix- tu są dokładne przepisy.

http://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/

Trzeba kliknąć na polską flagę i powinny się otworzyć w nowym okienku.

Swoją drogą całkiem ciekawe.

Miejmy nadzieję ,że nie Niderlandy bo w akurat w Niderlandach Holenderskich jest zakaz poławiania szczupaka w okresie od 1 marca do 30 czerwca.

CZY ABY NAPEWNO ??? z moich źródeł wynika, że od Dnia Dziecka można dygać w Holandii za drapieżnikiem na legalu

Zanderix- tu są dokładne przepisy.

http://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/

Trzeba kliknąć na polską flagę i powinny się otworzyć w nowym okienku.

Swoją drogą całkiem ciekawe.

Dzięki za namiary - przestudiuję dokładnie, żeby żadnego fopa nie poczynić w czasie wizyty.

PZDR

Zanderix

Gratulacje WOBI

A no tak... Zapędziłem się - już poprawiłem - oczywiście to Abu Revo STX :lol: Trochę hardcorowy hol, bo ryba była bardzo żwawa - tak szalała, że przez chwilkę prawie ją straciłem, bo zrobiła mi prawie luz na lince. Widać chyba jak korbą napierdzielam :lol: Nie było chwili na refleksje...

To i ja się pochwalę. Nie jest to metrówka, ale całe 71.5cm szczęścia. Jak na pierwszą rybę w sezonie i fakt rozdziewiczenia nowej wędki jestem zadowolony i to bardzo. :mellow: Rybol złowiony na kacu i to po całonocnym wieczorze kawalerskim kolegi <_<

:mellow:

proszę o zapoznanie się z zasadami publikacji zdjęć - nie publikujemy zdjęć ryb leżących na suchym podłożu

Przepraszam, że zdjęcie ukazywało rybę leżącą na trawie, ale nie miał kto mi zrobić zdjęcia - ponieważ był to samotny wypad. Poza tym męczyłem się z odhaczeniem blachy dobre parę minut - zdjąłem ją dopiero po odcięciu jednego ramienia kotwicy.

PS. Myślałem, że suche podłoże to chodzi o piach, który mógłby uszkodzić rybie oczy, lub poranić skrzela. :blush:PRZEPRASZAM i obiecuję poprawę, gdyż zwyczajnie nie zrozumiałem punktu regulaminu, a następne wypady na szczupłe mam nadzieję będą w towarzystwie mojego kolegi.

Pozdrawiam Przemo

post-5543-1348917100,7265_thumb.jpg

Dzisiaj udało mi się przechytrzyc pięknego szczupaczka,całe 95 cm. :mellow:

Rybka nie miała prawa się spiąc,slider 10 cały w pysku zapięty dwoma kotwicami.Ciężko było go odchaczyc,ale jakoś sie udało i rybka sobie ślicznie odpłynęła.

Szkoda,że trafił się tylko jeden.

Niestety byłem sam i nie miałem jak na złośc aparatu. :(

Gratuluje wszystkim którzy połowili :D

U mnie okazów nie było

01.05

Rano szczupaczek 58 cm na jerka 10cm; po południu 50 cm na bassa assasina 4' z opadu, +-40 cm na wahadłówke; przed wieczorem na obrotówke nr 4 trafił się jeszcze jeden pistolet 51 cm

Wczoraj jedna spinka małego, dziś dwie