Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

ja wczoraj bylem na pobliskiej rzeczce ale tylko krutkie wychodzily... dzisiaj woda brudna ale znalazlem doplyw z czysta woda... i przy ujsciu probowalemszczescia na kopyto relaxa w kolorze oczorozjeb..m :unsure: zestaw ze stalka gruba zylka i czuje uderzenie... mysle jest wreszcie pierwszy okolowymiarowy.... przyciagam po chwili.... wkur....nie na twarzy bo to pstrag ;-( dalej bez wymiarowego jestem :angry:

Witajcie

Ja 1 też otworzyłem sezon. We wtorek to dwa wymiary i trzy pistolety. Środa pustka, dopiero w czwartek 6 ale tylko jeden wymiar. Niestety, nim skumałem przynętę to już nie chciały się zapinać. Do tego woda niesamowicie brudna, trzeba to przeczekać

Ale oczywiście na dziś do roboty, telefon do ojca nad jezioro i co? 2.8kg, sporo 60tek i 70tek... Pewnie jak znów ruszę nad wodę, to nim z domu wyjdę ryby się zaczną chować;P

Jednak cały sezon przed nami i trzeba być dobrej myśli.

No i najgorszy dzień nad wodą i tak lepszy niż najlepszy dzień w robocie:) (jak to ktoś gdzieś w podpisie miał).

Pozdrawiam i powodzenia

Marcin

Witajcie

Ja 1 też otworzyłem sezon. We wtorek to dwa wymiary i trzy pistolety. Środa pustka, dopiero w czwartek 6 ale tylko jeden wymiar. Niestety, nim skumałem przynętę to już nie chciały się zapinać. Do tego woda niesamowicie brudna, trzeba to przeczekać

Ale oczywiście na dziś do roboty, telefon do ojca nad jezioro i co? 2.8kg, sporo 60tek i 70tek... Pewnie jak znów ruszę nad wodę, to nim z domu wyjdę ryby się zaczną chować;P

Jednak cały sezon przed nami i trzeba być dobrej myśli.

No i najgorszy dzień nad wodą i tak lepszy niż najlepszy dzień w robocie:) (jak to ktoś gdzieś w podpisie miał).

Pozdrawiam i powodzenia

Marcin

A gdzie tak brały?

Bo w pomorskim ogólnie słabo.

Uchyl rabka tajemnicy-krajanie :D

A to zamknięte jezioro w stowarzyszeniu wędkarskim w Borach Tucholskich:) Także 110km podróży.

Dziś kolejne info i staruszek złapał dwie 70tki plus kilka krótszych, ale wymiarowych. Plus 60tki u innych.

A ja piszę z roboty;/

Pozdrawiam

A to zamknięte jezioro w stowarzyszeniu wędkarskim w Borach Tucholskich:) Także 110km podróży.

Dziś kolejne info i staruszek złapał dwie 70tki plus kilka krótszych, ale wymiarowych. Plus 60tki u innych.

A ja piszę z roboty;/

Pozdrawiam

Oki :D

Pytam bo na Żarnowcu wielka bieda i jeszcze trzeba poczekać :D

Ja dzisiaj trochę połapałem. W sumie żadnych rewelacji, ale ok. 10 zębatych się Slidera czepiło. Jeden odjazd był bardzo mocny i nie byłem w stanie w ogóle utrzymać ryby. 30m plecionki wyszło z kołowrotka jakby nie było tam żadnego hamulca, wir na wodzie i tyle - rybka się wypięła.

Zaliczyłem też dwie ryby z jednego rzutu - ściągałem ok. 20-25 cm zębatego i przyatakował go 60-tak. Obydwie ryby udało się wyciągnąć na brzeg, ale mniejsza była tak poharatana, że na pewno tego nie przeżyła.

niestety tylko z mojej łódki ale nie prze zemnie.

były dwa identyczne długością. jedynie różniły się grubością.

potem uzupełnie fotkami tego drugiego.

Oczywiście obydwa zostały wypuszczone co zostanie potem potwierdzone filmikami.

113 cm