WhiteWillow Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Najwygodniej by ci było z łódki konkretnym woblerem w trollingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Zgadza sie, masz racje.Niestety jeszcze nie jestem w pelni wyposazony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Najwygodniej by ci było z łódki konkretnym woblerem w trollingu. Eeeee nienawidzę trollingu :blush::blush:Marcel próbuj z łapki hihi gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 piękna ryba Marcel, oglądając kiedyś fotki myslałem, że ty masz 40 dychy, a teraz to chyba świeżo po maturze, albo jakieś kremy babie podbierasz, jak to kiedyś maturzysta Smuda powiedział o Borucu - jak z jurnala hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Na pierwszy rzut oka widać że to botoks. I nie mówię o rybie, bo ta to chyba jest na diecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 piękna ryba Marcel, oglądając kiedyś fotki myslałem, że ty masz 40 dychy, a teraz to chyba świeżo po maturze, albo jakieś kremy babie podbierasz, jak to kiedyś maturzysta Smuda powiedział o Borucu - jak z jurnala hehehe DOBRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Dzieki Konserwacja to podstawa, przecierz tyle na forum sie o tym pisze. Dwuskladnikowy ,, balsam ,, tez sie dobrze wchłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Pod oczy smar shimano w sprayu a na noc aby nikt się nie przestraszył czerwony mobil w tubce na poliki. Efekt- jak widać piorunujący. ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 niestety tylko z mojej łódki ale nie prze zemnie.były dwa identyczne długością. jedynie różniły się grubością.potem uzupełnie fotkami tego drugiego.Oczywiście obydwa zostały wypuszczone co zostanie potem potwierdzone filmikami.113 cm trochę mi się przy spało z dokończeniem ale w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Konkretna sztuka Mam tylko jedną radę, podczas wypuszczania ryby zmęczonej holem i przytrzymywania jej w wodzie aby się odpiła nie poruszaj nią w tak energiczny sposób jak na filmie. Co prawda powodujesz silny przepływ wody przez listki skrzelowe, ale wykonując rybą takie agresywne ruchy duża ilość tlenu jest zużywana na rekompensowanie stresu. Moim zdaniem lepiej wykazać się cierpliwością i poczekać aż ryba sama dojdzie do siebie, ryby są bardziej wytrzymałe niż nam się wydaje Najważniejsze jednak jest, że szczupak popłynął i ma się dobrze Jeszcze raz gratulacje z nutką zdrowej zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Zaraz jakiś młody gniewny napisze, że się oczywiście wpie....am, ale to tylko jako ciekawostka, a nie uwaga do bohatera filmu. Są praktycy C&R, szczególnie za oceanem, którzy wręcz odradzają tak intensywne ruchy szczególnie do tyłu. nam się wydaje, że w ten sposób do skrzeli dostaje się więcej wody, ale jednocześnie jest to przepływ o kierunku przeciwnym do naturalnego, co może powodować uszkodzenia listków skrzelowych. Naturalnie woda jest pobierana paszczą, omywa skrzela i jest wyrzucana ich ruchem. Rybą wystarczy delikatnie kołysać na boki i wolno poruszać do przodu i do tyłu, lub nawet zwyczajnie przytrzymać na falach. Często sie też sprawdza skierowanie głowy ryby do dołu. Kiedyś to tłumaczyłem z jakiegoś artykułu EA i myślałem, że jest w tym sporo fantazji. TYm niemniej kilka razy faktycznie zadziałało i rybka jakby się budziła z letargu... zalecana jest też jeszcze jedna metoda. Siłowy hol, czyli w przełożeniu na polskiego wędkarza - mocniejszy sprzęt. W USA używa się najczęściej dużo mocniejszego sprzętu. Guidowie łowiący duże szczupaki (również przy okazji polowania na Muskie) nie uznają finezji. Metrowe rybki są w łodzi po 2 minutach szybkiej walki. Ma to dwie zalety. Walka jest może krótka, ale bardzo emocjonująca, dzięki temu ryba (nawet bardzo duża) jest mniej wyczerpana i po odhaczeniu szybko odzyskuje siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Jeden z paru dzisiejszych!Cos nie moge sie wstrzelic w te MAMUSKI i same maluchy wyskakuja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 71 cm z Wkry.Złowiony na 7cm kopyto plus główka 7g.Złowiony na sprzęt zakupiony od forumowiczów-spinning ..CTS Elite LR SD960-2 2,9m, 5-15g,...Daiwa Tournament Z 2500SiA, pletka PP 4lbWziął w dołku(dość głębokim jak na Wkrę)Złowiłem jeszcze klenia 40staka ,kilka okoni i krótkich szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Gratuluję ryby z Wkry, sporo wędkuje na tej rzece i wiem jak trudno tam o rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Dzięki.Jesienią wędkowałem w Kalifornii i na Alasce.Lecz tamtejsze łososie nawet w 1/10 mnie tak nie cieszyły jak ryby złowione na Wkrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Ja dziś wyskoczyłem na godzinke nad wodę.Po kilkunastu minutach złowiłem szczupaczka 57cm- był strasznie chudy jak na szczupaki z tego łowiska. Przy odpinaniu zobaczyłem, że z pyska wystaje mu przypon, chwile później zobaczyłem, że kotwica jest przebita na wylot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 To jeszcze nie mamuśka ale fajna już panna 82 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 To jeszcze nie mamuśka ale fajna już panna 82 cm gratki PSchyba ma już panieństwo za sobą i to nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 niedzielne jerkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 pięknie, w pewnym momencie myślałem, że rozbijesz namiot, że bedzie grill i wpadną dupeczki Zajaffkowy filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Bassket piękny filmik i to nakręcony bez pomocy innej osoby Rybka też fajniutka ,ładnie ubarwiona Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Gratulacje dla operatora,fajny film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 niedzielne jerkowanie Gratulacje! Nie dość, że samodzielnie nakręcone od początku do końca, to jeszcze wszystkie operacje szybko i sprawnie wykonane, narzędzia pod ręką, to nawet znalazła się rozłożona mata ...PIĘKNIE!! PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 w ostatni majowy weekend odbyło się mieszane (www.m.pl i www.j.pl)spotkanie na Jeziorze Żarnowieckim kolega @JJ przy asyście niesamowitego @mario złowił szczupaka 120cm (jest już opis i fotki na sąsiednim forum) na naszej łodzi największego szczupaka 99cm złowił kolega Łukasz i poprawił swoja życiówkę (cały czas czekam kiedy wstawi fotkę do wątku i zaznaczy kto mu go ładnie najechał) dziękuje wszystkim za znakomita atmosferę:Krzysiek, Mario, Łukasz, Jacek - liczę ze jeszcze w tym roku to powtórzymy (Krzysiek Twoje 90cm to sietna fotka czekam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Skoro nalegasz... . Najazd by @skiner, foto by @dadex Dzięki chłopaki Następnym razem jadę po 130cm bo jak wygląda 120cm już wiem dzięki kolegom z innej załogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi