Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

w ostatni majowy weekend odbyło się mieszane (www.m.pl i www.j.pl)

spotkanie na Jeziorze Żarnowieckim

kolega @JJ przy asyście niesamowitego @mario

złowił szczupaka 120cm

(jest już opis i fotki na sąsiednim forum)

na naszej łodzi największego szczupaka 99cm złowił kolega Łukasz i poprawił swoja życiówkę

(cały czas czekam kiedy wstawi fotkę do wątku i zaznaczy kto mu go ładnie najechał)

dziękuje wszystkim za znakomita atmosferę:

Krzysiek, Mario, Łukasz, Jacek - liczę ze jeszcze w tym roku to powtórzymy

(Krzysiek Twoje 90cm to sietna fotka czekam)

Jest szansa na zobaczenie zdjec ?

Dzieki!

Zaraz jakiś stary gniewny napisze, że ryba na fotce zakrwawiona i wyleje swoje ale ...

wszelkie komentarze tego typu proponuję zamieniać na czas spędzony na wodzie ;)

na dzień dzisiejszy @JJ zawiesił nam poprzeczkę bardzo wysoko

gratki

PS

mieć pretensje do garbatego, że ma proste dzieci

Skoro nalegasz... :D

Ryba połakomiła się na najbrzydszą przynętę dostępną na naszym rynku, czyli gumową imitację małego warana ze złowrogim spojrzeniem :D Branie na 6m przy całkowitej głębokości 15m. Hol niezbyt długi (jedna świeca i krótki odjazd), podebranie, kilka fotek, reanimacja i popłynął:

Najazd by @skiner, foto by @dadex :D Dzięki chłopaki :D

Następnym razem jadę po 130cm bo jak wygląda 120cm już wiem dzięki kolegom z innej załogi :D

@WhiteWillow

- dodam jeszcze ze ten skromny kolega podebrał rybę samodzielnie rękoma

z ciekawszych rzeczy to Łukasz po wyjęciu swojej 99cm znalazł w łodzi pozostawiona łuskę tej ryby, a z racji swojego zawodu OBIECAŁ określić jej wiek

obstawiam ze 'metrówka' na Żarnowcu rośnie przez 8 lat

no ale zobaczymy ..... pożyjemy zobaczymy

fajnie, żeby na co dzień brały takie skromne rybki :D

Po południu miałem na kiju niewątpliwie większą, ale wybrała wolność, zanim zdążyłem ją zobaczyć :( Podobna przygoda spotkała mnie na majówce. Ciężka jest dola wędkarza…

Swoją drogą na dozbrojone na plecionce stalowej kopyto Relaxa 22cm miałem 4 brania z czego 3 niezacięte i jeden spad. W związku z tym „luźne” dozbrojki trafiły do śmieci, a zastąpiły je dozbrojki na drucie z nierdzewki 1,2. Zobaczymy, jak się spiszą.

Zobacz, ja też uparłem się na Relaxy 22cm ale niestety bez kontaktu na nie. Również spotkałem się z wieloma spadami na luźnych dozbrojkach, więc teraz robię tak, że mocuję je do oczka główki a samą napiętą na maxa dozbrojkę przeprowadzam przez korpus gumy za pomocą szydła do nakładania kulek proteinowych :D Kotwice zwisają z brzucha jak w woblerze, można je ewentualnie wbić w korpus, żeby nie dyndały bo czasami ogon lubi się za którąś zaczepić.