Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, po prostu 120+ są łowione raz na jakiś czas, a może i częściej bo o wszystkich się nie słyszy, natomiast 130cm to granica, powyżej której ja osobiście mógłbym z czystym sumieniem przejść na szczupakową emeryturę :D

Patrzac na zdjecia ryb z tej wody, to wygladaja one (te ryby) bardzo bardzo smuklo i mlodo, wiec chyba to nie sa najwieksze i najstarsze ryby z tego jeziora...

Nie, po prostu 120+ są łowione raz na jakiś czas, a może i częściej bo o wszystkich się nie słyszy, natomiast 130cm to granica, powyżej której ja osobiście mógłbym z czystym sumieniem przejść na szczupakową emeryturę :D

Patrzac na zdjecia ryb z tej wody, to wygladaja one (te ryby) bardzo bardzo smuklo i mlodo, wiec chyba to nie sa najwieksze i najstarsze ryby z tego jeziora...

Żarnowiec cechuje się trochę inną charakterystyką niż przeciętna polska woda, zarówno pod względem miejsca i sposobu żerowania ryb jak i ich przyrostów. Jak nie zapomnę to looknę jutro z ciekawości na łuskę tego szczupaka, którego złowiłem, może to coś podpowie :D

Piekna ryba,chociaz Mi nie wyglada na TYLE,ale to tylko Moja skromna wypowiedz.Dla porownania moja troche mniejsza :unsure:

Sory za jakosc zdjecia !Zdjecie zrobione z filmu ;)

coś z pomiaru ryby mam

jakość nie najlepsza bo trudno to ująć mając na uwadze szybkie zwrócenie jej wolności

post-5435-1348917200,9506_thumb.jpg

Claudio, wszystko to kwestia perspektywy i gabarytów nie tylko ryby ale i łowcy,

o czym mówię można zobaczyć oglądając zdjęcia Zanderixa który jest dla mnie mistrzem zabaw z perspektywą,

z przeciętnego bolka zrobi goliata w piękny stylu :mellow: niestety perspektywa działa w 2 strony

Gratuluje pięknego okazu łowcy, ryba marzenie, chciał bym takiej życiówki :D

Gratulacje @skiner , piękny pajk. :huh: Takie jeszcze moje trzy grosze, Panowie rozumiem, że możecie mieć wątpliwości, ale czy na prawdę warto podważać to co napisał łowca. Przecież to On tam był, wyholował, zmierzył itd. Więc po co te kombinacje. ;) :unsure: