TMedic3hs Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 gooral super szczupak,Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Fajny zębacz Marcin - Graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 gooral - a co Ci nie pasuje od spodenek..? wszystko mi pasuje tylko polewam ze niby ta sama pora roku a tu neopreny (i spodnie pod spodem) a tu spodenki... Ps ile razy na fote patrze to nie wieze...dzisiaj nawet wzialem 100cm sznurka i przyjalem poze jak na fotcebo juz myslalem, ze mi sie 10 cm omsklo (jak ten koles co do gazety wyslal fote sandacza na tle miarki (zaczynajacej sie od 10 cm ;P i wyglada na podona wielkosc+- oko :(mam 187cm i 110kg).Nic jutro wstaje kolo 3 i powtorka z rozgrywki tym razem bede mial kolege do mierzenia i fotografowania (= dostaniemy 2 70taki albo ja nic a on metrowke... co do wody na focie (jesli to do mnie) to przy brzegu jest 20-30cm blota i krowich plackow - lowilem na pastwisku a mialem do wyciagniecia 4 kotwice (2 niemoje) i chcialem go nie meczyc ponad miare czy to do foty czy do mierzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Ryba zacna,a fota,cóż nie zawsze nam wychodzą takie jak byśmy chcieli.Najważniejsze że rybka szybko i w dobrej kondycji wrócila do wody. Pozdr.WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 dzisiaj zrobilismy powtorke z rozgrywki (ta sama miejscowka). Zaczalem 86cm po jakis 20 minutach: Ale i tak dowalil do pieca kolega:95cm Kolega ma podobne gabaryty do mnie fotka na wyciagnietych rekach. Robi roznice co? bylo jeszcze kilka bran a koledzy na spinning zlapali po okolo 10 jackow na glowe.. Edit: Mam nadzieje, ze lepiej teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Świetne rybsy - zwłaszcza kolegi, który dowaliłPzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Warto wypuszczać, wczoraj tj. 15.09.2012 złowiłem szczupaka ok. 105cm którego złowiłem ponad rok temu (4.09.2011) wtedy miał ok.102cm mało urósł ale siły nie stracił. Zdjęcie robione samemu i z samowyzwalacza na pontonie więc jakość taka jaka jest. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Fotki dla porównania , poza bliznami, ubytkiem płetwy ogonowej i centakami w tych samych miejscach jak dobrze sprawdzam , szczupak miał wpięty kolczyk za płetwą grzbietową przypominający zielona zapałkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 no zdecydowanie lepsza fota jak moja a i rybka fajna Z tego co widze jak ostatnio sie szczupaczki ruszyly powoli sie zastanawiam nad jakims campingiem kilkudniowym nad malo uczeszczana woda w srodku lasu. kreci mnie w brzuchu na niezle wyniki.... Pisze, ze sie ruszyly bo za caly rok zlapalem mniej szczupakow 80cm+ jak za ostatni miesiac a jezdze na szczupaka kilka razy na tydzien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Zdecydowanie ten sam. GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 No szczupaki się ruszyły Nagle i bezapelacyjnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Artur125!! Gratulacje x2 !!! trzecie za dobry przykład C&R ....czekam na fotkę w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Artur1125 wspaniała nagroda złowić i wypościć dwa razy taki okazswoja drogą świetny przykład jak skaleczona ryba może sobie poradzić i dość do pełnej formy PSciekawe czy złowiłeś go na tą sama przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 kolego TMedic3hs o której godz byliscie dzis nad dujajcem? bo tez tam dzis bylem i braly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Salmo perch 12f HP za pierwszym razem a drugi raz Minowy Rap 11HT oba brania bardzo pewne z trola . Tym razem stał ok 500 m dalej niż w ubiegłym roku w jeziorze a nie w rzece wypływające z niego. W ubiegłym roku był bardzo poraniony teraz miał ranę na brzuchu jak od ugryzienia i jedną na boku. Liczę na niego w następnym roku jak źle nie trafi do tego czasu. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Na dobry początek. Skusił się na Relaxa Ohajo 4 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Piekny Szczup - Macku.Kurcze, a mnie na takie przynety ( 4 ) nie idzie mnie sie dobrac do wiekszych szupakow. Ostatnio rzucam tylko min 15cm ripperami. Efekt - max 70cm ryby. Zdolowal mnie młody koles na jeziorze z info o ,, gjedde ,, 18 ,, funtow ,, na 30cm woblera ( zdj ) Faktem jest ze takie mamy polykaja ofiary do 1/3 swej wielkosci. Czas zaczac czterodniowke, wachadla jak dłoń juz przygotowane. Albo cos siadzie, albo - jak to sie zwie - dupa blada... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Piekny Szczup - Macku.Kucze na takie przynety ( 4 ) nie idzie mnie sie dobrac do wiekszych szupakow. Ostatnio rzucam tylko min 15cm ripperami. Efekt - max 70cm ryby. Zdolowal mnie młody koles na jeziorze. Ryba 18 ,, funtow ,, na 30cm woblera U mnie teraz takie żrą... Dużo tego się kręci wśród roślinności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 no ja zdecydowanie czesciej lowie male szczupaki na duze przynety niz na odwrot (zlowilem 2-3 szczupaki okolo 60-70cm na kopyto 22,5cm i kilka mniejszych jak 40cm na S4P 19cm.... i uderzenia byly zawsze juz niemal przed wyjeciem z wody i ryba wyskakiwala nad powierzchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Brawo Maciej ! Ładniusi..., pozdrawiam ! Okonie gryzą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Niby miałem cynk, że ruszają, ale odpuściłem okonie chwilowo po tych szczupakach... Teraz 1 albo 2 dni przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Wytrolowany na stoku górki na karasia 9cm. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ładniutki, jakie kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Bardzo konkretne szczupaki. Oby to zwiastun dobrych bran tejze jesieni. Podwojne gratulacje dla @Artur1125. Niech kolejny raz ryba trafi ,, swojaka ,,. Prezentuje rybe zlowioną z brzegu. Zreszta tamten dzien dobrze zwiastował, bo tuz po pierwszych rzutach, zanotowalem pierwsze uderzenie na 8m. Zmienilem dozbrojke. Zamiast z tyłu, Ownera dalem na uszko głowki. Preprowadzam po tym samym torze i ŁUP nad dnem. Trzy sekundy i niemoge ryby ruszyc...aj spadła - bywa !!! tymczasem południowy wiaterek ladnie marszczyl wode, a sloneczko wyraznie grzało Dolowilem w miedzy czasie dwa 60-70cm szczupaki z dna. Ciagle pełna koncentracja. Czesalem bardzo dobrze mi znane miejsce. Głebokosc po mojej lewej rece ok 5-6m, dalej wdłuz brzegu do prawej strony, zjazd na 10-12m. Po poderwaniu gumy dwoma obrotami korby,dwie sekundy lotu w doł i BACH !!! Tam na maksymalnej glebokosci wziela ryba. Na zielone kopyto ' 6 ' plus głowka 14 gram. Z dozbrojką w postaci kotwicy Owner dopietej do uszka glowki. Po spokojnym podniesieniu ryby na kilka metrów, hol niezwiastował takich emocji. ,, Mamuska ,, dopiero jednak wtedy pokazala na co ją stac. Kilka popisowych odjazdow w dno, zostanie dlugo w mojej pamięci. No cóż... a przyneta? Wygladala niczym paproch w pysku Szczupaka. Hak luzny w paszczy. Za to pewnie wbite groty kotwicy. Ryba stosunkowo cięzka, co widac po mojej minie W zamian za dobre potraktowanie, obiecała grzecznie zapozować do wspólnej pamiatkowej fotki przed samowyzwalaczem , co skwapliwie wykorzystałem.Pozdrawiam. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 No jak tak patrzę Marcel - to sam nie wiem w kim więcej agresji było GRATULACJE PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi