Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejsza kluseczka

post-46304-0-20742800-1351966874_thumb.jpg

Sprzęt:

Salmo Perch 14cm

Fluorocarbon z Leclerca

Plecionka Stren, grubości nie pamiętam, ale średniego psa można podnieść

Kij Super Hiper High Modulus kij od szczotki ze stajni Mikado o ciężarze wyrzutowym od 0 do 5-cio miesięcznego kota, w długości 2,1m

Kołowrotek Amerykański z części Japońskich, złożony w Chinach aby zmniejszyć wagę zestawu. Rant szpuli wykonany z czystego Extasy, posypany Hiszpańską Muchą aby zmniejszyć opory plecionki.

Szczupak w wodzie złowiony i do wody wypuszczony :)

• Like 2

@Włóczykij no widzę, ze ta mamusia musiała Ciebie niezłe rozgrzać

mi na sam widok Ciebie w nieocieplanych woderach zrobiło się zimno

(może jeszcze został mi uraz ja w październik do wody wpadłem)

no cóż ryba I klasa uśmiech mówi sam za siebie

PS

u nas niestety jeszcze bez rewelacji

A to mój szczupaczek ponad dziewięcdziesiąt centymetrów.Nie tak okazały jak Włóczykija,ale tego sobie wyśniłem. :)

Przynęta to seledynowe kopyto Relaksa 10cm.Fotka troszkę nie wyszła,bo niestety byłem sam na pontonie i po trzeciej fotce,która wydawała mi się dobra rybkę wypuściłem.W domu oglądam fotkę,a tam patrzę wcięło trochę ogona. :(

Obok mnie łowiło dwóch wędkarzy,których zapytałem,czy pstrykną mi fotkę,ale panowie coś pogadali pod nosem,potem powiedzieli,że nie mają czasu i popłynęli dalej.

post-46066-0-83313600-1352219562_thumb.jpg

• Like 1

A to mój szczupaczek ponad dziewięcdziesiąt centymetrów.Nie tak okazały jak Włóczykija,ale tego sobie wyśniłem. :)

Przynęta to seledynowe kopyto Relaksa 10cm.Fotka troszkę nie wyszła,bo niestety byłem sam na pontonie i po trzeciej fotce,która wydawała mi się dobra rybkę wypuściłem.W domu oglądam fotkę,a tam patrzę wcięło trochę ogona. :(

Obok mnie łowiło dwóch wędkarzy,których zapytałem,czy pstrykną mi fotkę,ale panowie coś pogadali pod nosem,potem powiedzieli,że nie mają czasu i popłynęli dalej.

Przypuszczam, że długością nie ustępuje. Jedynie postura niezbyt tęga :)

Niezłych buraków trafiłeś na wodzie. Fotka spoko, mimo uciętego ogona ;)

Przypuszczam, że długością nie ustępuje. Jedynie postura niezbyt tęga :)

Niezłych buraków trafiłeś na wodzie. Fotka spoko, mimo uciętego ogona ;)

Dzięki.Może szczupaczek nie wygląda na grubaska,ale już był fajnie wypasiony.

Kiedyś Arek mi powiedział,że ja jestem za duży .Trzeba przejśc na dietę. :)

i chyba swieża rana na czesci ogonowej

Dzięki za gratulacje :)

Hlehle, Twojego oka oszukać się nie da ;) samiczka miała coś ok 95cm, ale jak będzie tak jadła to za jakieś 3 lata będzie miała dobre naście kilo.

Perche 14-tki to zdecydowanie moje ulubione przynęty, teraz dokupiłem Freestylera 17-tke który mi się kiedyś sprawdzał i Pike 16cm, który może stać się moim drugim ulubionym wobem.

Tak więc to nie było moje ostatnie słowo w tym roku ;)

@Włóczykiju, czekamy na kolejne wiesci ze ,, szczupakowego frontu ,,. Ryba zacna, jeszcze raz to napisze.

Pochwale się kilkoma rybkami z poprzedniego miesiąca.

,, Okazów ,, nie było, gdyz jestem na etapie placenia ,, frycowego ,, lecz sądze ze dobrze przepracowany ten sezon przyniesie kilka fajnych zdjec w roku nastepnym. Prezentowane rybki złowione na podjezdzie z plosa jeziora pod wysepke na srodku.

Trzymam sie tego miejsca mocno. Choc ostatnio ryb na blacie juz nie było...stały na ostatnim spadzie.

Kotwiczyłem na ,, pełnej ,, linie. 13m, opartej przez dryf...i lowiłem na wodzie plytszej.

Przynety to kopyta 6' na Gamakach ( 10 - 12gr ) z Ownerem 2/0 na uszku.

W zasadzie to hak w głowce jest zbedny, gdyż 4 na 5 ryb ,, wisi ,, tylko na Ownerze

Plecionka Sufix matrix pro 0.18 i TP 3000 ss JDM na A.Garcia 270 10-40gr

Fotografie tradycyjnie, z samowyzwalacza.

76046483.jpg

Uploaded with ImageShack.us

42802972.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Marcel