dzerwys Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 ... obie ryby dzieli jakies 1,5 miesiaca... ale laczy jeden operator kamery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Właśnie wyczytałem w naszej lokalnej gazecie, że w Odrze poniżej Oławy złapano i zabito szczupaka 107 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Właśnie wyczytałem w naszej lokalnej gazecie, że w Odrze poniżej Oławy złapano i zabito szczupaka 107 cm w takim razie należy pogratulować kotletów :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 nie no bez jaj. tak dobrze w TYM ROKU j JESZCZE nie mialem... obie ryby dzieli jakies 1,5 miesiaca... @mifek daj spokój z tymi bajorami. Tyle czasu czekać od metrówy do metrówy?Lepiej wpadaj do nas na grube ryby. Racjonalna gospodarka rybacka przynosi efekty na Mazowszu i praktycznie w każdej wodzie PZW takie ryby to normalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Big Bad Momma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) @hlehlepiękny ten grubas napisz proszę ile miał długości(i jeśli to nie tajemnica jaka technika złowiony i na jaka przynętę) Edytowane 9 Grudnia 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 @hlehlepiękny ten grubas napisz proszę ile miał długości 125 cm, złowiony na trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 O moj boże .. Ciekaw jestem czym to sie zywi podejrzewam ze jakas kaczke ma na swoim koncie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 O moj boże .. Ciekaw jestem czym to sie zywi Dziećmi do lat 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 @mifek daj spokój z tymi bajorami. Tyle czasu czekać od metrówy do metrówy?Lepiej wpadaj do nas na grube ryby. Racjonalna gospodarka rybacka przynosi efekty na Mazowszu i praktycznie w każdej wodzie PZW takie ryby to normalka 125 cm, złowiony na trolling Każdy szczupak powyżej 115cm to już okaz którego nie powstydzi się chyba żaden wędkarz.Co do wód PZW to wydaje mi się ze takie okazy to łowi się raczej sporadycznie ale jak widać na Mazowszu jest inaczej – tylko pozazdrościć i pogratulować (godny wzór do naśladowania). Na łowisku gdzie uganiam się co roku za szczupakami w tym roku złowiono szczupaka 130cm, kilkanaście ryby powyżej 120cm (w tym kilka takich szt „z reki”). Był tez przypadek, że jednego dnia wędkarz złowił trzy metrówki (i wszystkie zabrał).Podsumowując ten sezon szczupakowy nie był najgorszy ale określam go jako słaby pomimo faktu ze dwie największe moje ryby w tym roku to 117 i 122cm. Jak widać metoda trolling z roku na rok się rozwija i łowi się nią coraz większe ryby (przeciwników tej metody nie będę krytykował). A co do menu takich dużych ryby to wbrew pozorom nie potrzebują one az tak wielkiej ilości pokarmu jak np. te trochę młodsze osobniki (80-100cm). Żałuje trochę ze jesienią niestety trudno jest mi się w trollingu do tych dużych ryb dobrać, biorą głównie ale na żywe przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Każdy szczupak powyżej 115cm to już okaz którego nie powstydzi się chyba żaden wędkarz.Co do wód PZW to wydaje mi się ze takie okazy to łowi się raczej sporadycznie ale jak widać na Mazowszu jest inaczej – tylko pozazdrościć i pogratulować (godny wzór do naśladowania). Na łowisku gdzie uganiam się co roku za szczupakami w tym roku złowiono szczupaka 130cm, kilkanaście ryby powyżej 120cm (w tym kilka takich szt „z reki”). Był tez przypadek, że jednego dnia wędkarz złowił trzy metrówki (i wszystkie zabrał).Podsumowując ten sezon szczupakowy nie był najgorszy ale określam go jako słaby pomimo faktu ze dwie największe moje ryby w tym roku to 117 i 122cm. Jak widać metoda trolling z roku na rok się rozwija i łowi się nią coraz większe ryby (przeciwników tej metody nie będę krytykował). A co do menu takich dużych ryby to wbrew pozorom nie potrzebują one az tak wielkiej ilości pokarmu jak np. te trochę młodsze osobniki (80-100cm). Żałuje trochę ze jesienią niestety trudno jest mi się w trollingu do tych dużych ryb dobrać, biorą głównie ale na żywe przynęty. @wojti z tymi wodami PZW to była ironia Chciałbym zobaczyć zdjęcia tej 130'tki Wiem, że takie ryby mogą pływać w Żarnowcu, ale legend z tej wody jest wiele, tylko o potwierdzenie trudno. PS. Skoro gość zabrał 3 metrówki to trzeba było to zgłosić. Tam jest wymiar widełkowy. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Toś panie przywalił ciotkę na pożegnanie sezonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 PS. Skoro gość zabrał 3 metrówki to trzeba było to zgłosić. Tam jest wymiar widełkowy. ...że nie wspomnę iż limit szczupaka według RAPRu wynosi 2 sztuki dziennie. Daniel, jeszcze raz gratuluję ryby (ryb). Z tego co jest dostępne w sieci wynika że to zdecydowanie najcięższa udokumentowana "matka" złowiona u nas w ostatnich latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Chciałbym zobaczyć zdjęcia tej 130'tki Wiem, że takie ryby mogą pływać w Żarnowcu, ale legend z tej wody jest wiele, tylko o potwierdzenie trudno.PS. Skoro gość zabrał 3 metrówki to trzeba było to zgłosić. Tam jest wymiar widełkowy. z ta ironia o wodach PZW to wiadoma sprawa fotka 130cm krąży w zaufanym gronie temat potwierdzony z kilku źródeł - temat potwierdzony 100% pewne info jak wiecie są ludzie którym wydaje się ze są bezkarniten "słynny" łowca 3 metrówek jest z zawodu prawnikiem, oczywiście zwrócono mu uwagę ale na tym się niestety skończyło - skomplikowana sprawa(osobiście przez cały sezon ani razu nie miałem kontroli a spędziłem spokojnie ponad 90dni na tej wodzie) dzienny limit u nas: szczupak 3 szt - tak zamieścili w regulaminie łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 jak wiecie są ludzie którym wydaje się ze są bezkarniten "słynny" łowca 3 metrówek jest z zawodu prawnikiem, oczywiście zwrócono mu uwagę ale na tym się niestety skończyło - skomplikowana sprawa Widać biedak musi rodzinę wyżywić. Co się dziwić, na jego miejscu też bym zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Hlehle gratuluje pięknej "kruszynki".Szkoda,że to już chyba po szczupakach w tym sezonie,ale po takim klamocie będzie będzie co planowac na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Hlehle gratuluje pięknej "kruszynki".Szkoda,że to już chyba po szczupakach w tym sezonie,ale po takim klamocie będzie będzie co planowac na przyszły rok. Dzięki.Czy ja wiem czy szkoda? Nie mam szczupakowego ciśnienia. Lubię łowić te ryby i w każdym sezonie mam kilka mamusiek na koncie, ale nie jest to moja ulubiona ryba. Ot fajny bonus na koniec sezonu Poza tym planowanie u nas w kraju nie ma sensu. Ryby są , a wystarczy kilku mięsiarzy/kłusoli/rybaków i pozostaje pustynia. Nie ma co się nastawiać, bo wtedy rozczarowanie bardziej boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Daniel, pięknie przypieczętowałeś sezon, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Super mama Daniel ps super mamY! Edytowane 9 Grudnia 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Daniel, pobiłeś rekord Polski, na pewno w długości. Przelotki nie marzły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 W długości na pewno nie. Ryba jednego z forumowiczów jerkbait.pl miała 128 cmKilka lat temu na Mazurach złowiono 133 cm (rekord WŚ).Za to pewnie jeśli chodzi o ciężar to nie słyszałem o cięższym (potwierdzonym) w 21 wieku. Wiem o jednym z lat 70'ych który ważył trochę ponad 20kg i na tyle wyglądał na zdjęciach.... aktualny rekord Polski pana Biegana, każdy wie że ta ryba miała może 15-16 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dzięki.Czy ja wiem czy szkoda? Nie mam szczupakowego ciśnienia. Lubię łowić te ryby i w każdym sezonie mam kilka mamusiek na koncie, ale nie jest to moja ulubiona ryba. Ot fajny bonus na koniec sezonu Poza tym planowanie u nas w kraju nie ma sensu. Ryby są , a wystarczy kilku mięsiarzy/kłusoli/rybaków i pozostaje pustynia. Nie ma co się nastawiać, bo wtedy rozczarowanie bardziej boli.Ja mam cisnienie ogólnie na ryby,a szczupaki też lubie bardzo łowic i dlatego mi już trochę szkoda,że trzeba będzie poczekac do maja.A takiego bonusa tylko pozazdrościc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Gratki Daniello czułem że przywalisz lochę na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Mega gruba , piękna mamuśka! No i dobrze , że trafiła na Ciebie... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 W długości na pewno nie. Ryba jednego z forumowiczów jerkbait.pl miała 128 cmKilka lat temu na Mazurach złowiono 133 cm (rekord WŚ).Za to pewnie jeśli chodzi o ciężar to nie słyszałem o cięższym (potwierdzonym) w 21 wieku. Wiem o jednym z lat 70'ych który ważył trochę ponad 20kg i na tyle wyglądał na zdjęciach.... aktualny rekord Polski pana Biegana, każdy wie że ta ryba miała może 15-16 kg Szczupaka Biegana miałem na myśli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi