robert67 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 No ale panie Januszu takie filmy lubi się szczególnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Ale po naszemu tak ladniej wyglada ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Piękne jest Claudio że, takie kawałki można jeszcze w Polsce połowić . I nie rzecz w kilku cm .Rzetelność przekazu...Tu chyba na dalszym planie .Wiem, wiem, nie sztuka oszukiwać wyniki jednak, przy tego typu sytuacji sam oszukałbym o 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Nie ma co gadac!Skiner wie najlepiej czy oszukal czy nie !?Ja bym nie dodawal BO PO CO ??Jak nie dodal to jeszcze raz Graty za DUZA RYBE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 @skiner piękne szczupaki i do tego nie przypadkowo,regularnie łowione-wielki szacun.Mam nadzieję że dożyję czasów kiedy na Zegrzu co drugi wyjazd będę łowił metrówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 jestem przekonany ze już niedługo ktoś złowi coś większegoa cała krytyka poleci w przeciwnym kierunkubo widzę, że tak to już jest na tym forum ja robię swoje jakiś progres i satysfakcje mam z tego co robię rok temu największe jakie złowiłem to 109, 114 i 118cm trolling for pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 pięknie, pięknie... gratulacje... .(życiuweczki cieszą najbardziej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Mam nadzieję że dożyję czasów kiedy na Zegrzu co drugi wyjazd będę łowił metrówkę....W tym kraju sa nieliczne miejsca ze sie tak da, niestety zdala od skupisk ludzkich, na duzej wodzie, nie o kazdej porze roku...na Zegrzu za duza presja wszelkiej masci. Jacek Józwiak juz 10 lat temu postulowal 3 letnie moratorium na drapieznika na Zalewie, ale nikt go nie sluchal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Jakbyś mógł napisać na jakich głębokościach trolowałeś i czy oprócz tej pięknej rybki coś złapałeś? Wybieram się w najbliższych dniach na Żarnowiec i garść informacji by się przydała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Napisz proszę jak było głęboko i na jakiej głębokości była przynęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Waradzyn Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Szczerze gratuluje pięknych rybek. Ja od 1 maja natłukłem setki kilometrów po okolicznych wodach, i nawet nie widziałem szczupaka powyżej 50cm. Taka dola krakowiaka Chętnych na rybie mięcho dużo, a wód jak na lekarstwo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 W końcu doszło do wspólnej wyprawy z jednym z forumowych kolegów.teren- malutkie mazurskie jeziorko,jak się okazało na miejscu po rozmowach z miejscowymi przeje...e do cna przez kłusoli i byłego dzierżawcę który ma domek nad samym jeziorkiem. Nowy właściciel nie zagląda tam od 3 lat ale co tam najważniejsze że była doskonała atmosfera w towarzystwie forumowego kolegi o niesamowitym poczuciu humoru,czego do dziś skutki w postaci zakwasów mięśni brzucha doświadczam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Co prawda nie są to potwory,ale jakże uradowały nasze oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Cala przyjemnosc Adam po mojej stronie! Dlugo do tego wyjazdu sie zbieralismy, ale bylo warto. Po raz kolejny potwierdziko sie stwierdzenie, ze Adam nawet w studni rybe zlowi i zlowil - i to jakie... Jeszcze raz ogromne gratulacje i podziw dla umiejetnosci. Poza rybami smiechu bylo wiecej chyba niz ryb w jeziorze! . Dzieki i oby jak najszybciej do nastepnego. P.S Janek znalazl sie czy poluje dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 P.S Janek znalazl sie czy poluje dalej? Znaleźli w szuszurakach jak głaskał łoszaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Napisz proszę jak było głęboko i na jakiej głębokości była przynęta trollingtrasa z 17m na 15m - płynąłem łukiem, branie w połowie wody około 6-7m, linka wypuczona 25m (skręcałem aby wejść pod fale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 .... Wybieram się w najbliższych dniach na Żarnowiec i garść informacji by się przydała.... napisz kiedy Będziesz i czym Będziesz pływałja jestem tam prawie zawsze na miejscu cos Ci doradzę o ile tylko będą gryzły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 wybieram się jutro, choć ten wiatr mnie trochę odstrasza.....Wypożyczam łodź w miejscowości Nadole. Zaczynamy jutro około 7 rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 wybieram się jutro, choć ten wiatr mnie trochę odstrasza.....Wypożyczam łodź w miejscowości Nadole. Zaczynamy jutro około 7 rano. moja lodź w Nadolu jest zwodowana cały rok ja będę w sobotę rano i pływam niebieską łodzią gdybyś mnie szukał jutro to nie będzie wiatru (max do 5ms)chyba ze Wybierasz się łodzią o wymiarach 1,8m x 1,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dzięki Panie Arkadiuszu! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 i vicewersja Ser Tomasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Szkoda,że powtórka dopiero za jakiś czas. Ale mam nadzieje,że znowu będziemy pstrykac fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Ciekawostka: . Ryba z powyższego zdjęcia (99cm) ma 8 lat. Proszę mnie tylko nie posądzać o pedofilię, nie wiedziałem tego łowiąc ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 O ile dobrze pamiętam (za Strzeleckim) to przeciętne pięciolatki dorastają do długości około 75 centów. Te 25 w 3 lata (lub ogólnie 99 w 8 lat) to chyba niezły wynik. Tak, czy siak – 8 lat, żeby z jajeczka wyrosła metrówka, to jest jednak kawał czasu (z punktu widzenia presji i szansy, żeby się taki szczupak uchował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Dla wędkarza jest to kawał czasu, natomiast z przyrodniczo - naukowego punktu widzenia jest to niezły wynik. Ale znany jest przypadek jeszcze szybszego tempa wzrostu szczupaka w naszych wodach, gdzie na przełomie kwietnia i maja odbyły się zarybienia wylęgiem, natomiast rekordzista odłowiony w październiku (pochodzący rzecz jasna z tych zarybień) mierzył bodajże 53cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi