Maciek_7 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 A długość woderowa mieści się w normach forumowych czy nie? Adam oj chyba metr dwadzieścia pękł, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Loko gratulacje - Twój wygląda na ponad metrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 100 i paznokieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ale zależy kto jakie długie ma... Jakbyś zapuszczał to może i o rekord Polski byś się otarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Raczej w standardzie od czasu do czasu koszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Przedewszystkim Gratuluje wszystkim Sczesliwca. O takich mamuskach marze plywajac po swojej kaluzy. Malymi kroczkami daze do celu Moj PB z dzisiaj. cale 82cm :blush: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 A długość woderowa mieści się w normach forumowych czy nie? Adam oj chyba metr dwadzieścia pękł, co? spoko woderki zmierzone 82cm.bo to nie chiński badziew dla karzełków ale na chłopów od 190cm w górę + trzeba by dodać to co na tym brzydkim zdjęciu poniżej .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Adamie gratuluję pięknej ryby .Z naszej(krajowej)rzeki? Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Adamie gratuluję pięknej ryby .Z naszej(krajowej)rzeki? Pozdrawiam Tomi . Dzięki Tomku, niestety z norweskiej ale na szczęście z brzegu nie uczęszczanej <_< dzięki temu mogłem przerzucić trochę 80tek i 90tek <_< Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 @Gugcio, graty, z pewnością z biegiem czasu trafisz coś lepszego, wszak łowisz w wodach gdzie jeszcze jakieś ryby pływają BTW. Stosuj dłuższe przypony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 @WhiteWillow wielkie dzieki Ja glownie lapie na rzekach i dlatego mam troche problemy z lokalizacja ryb na tym jeziorze. Kaluza ta ma 32Ha wiec az takie wielkie nie jest ale male tez nie. Co rou pada kilka ryb powyzej metra wiec mam nadzieje ze i ja bede mogl kiedys zaprezentowac taka mamuske. Co do przyponow uwazasz ze 30cm sa za krotkie? Pytam bo jak wspominalem wczesniej dopiero ucze sie lapac Pajki obok kleni i pstragow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 32ha to już woda, w której mogą uchować się konkretne sztuki Na fotce przypon wyglądał na jakieś 15cm, 30cm do średniego (średniociężkiego)łowienia jest już całkiem ok, chociaż ja i tak zaliczyłem kiedyś obcinkę za takim przyponem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dzieki. Konkretnych ryb tam nie brakuje, w zeszlym roku najwiekszy 122cm i 16,5kg w tym roku jakis redaktor niemieckiej gazety wyjal 113cm tylko trzeba nauczyc sie lapac Pajki bo ja najbardziej lubie lapac w malych ciurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jeśli by całościowo spojrzeć na stopnie trudności poszczególnych kategorii łowienia określonych gatunków w określonych łowiskach to według mnie łowienie w małych ciurkach (które również raz na jakiś czas uskuteczniam) plasuje się znacznie wyżej od łowienia szczupaków w jeziorach Wniosek mój z tego taki, że powinieneś sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Dziękuję wszystkim,dawno nie byłem tak szczęśliwy po wyholowaniu rybki Muszę przyznać ,że miałem więcej szczęścia niż rozumu. Wszystko przez durne przyzwyczajenie z rzek pstrągowych,aby wystawić szczytówkę między drzewami,rzucić spod siebie i jakoś tam będzie,a że wander 9-tka ładnie frunie więc dotarł do rewiru krokodyla i stało to co się stało.Przez ograniczone pole manewru kijem (około 50cm.)holu praktycznie nie było żadnego,takie przeciąganie metr w te i wewte dopiero po kilkunastu minutach zorientował się że coś jest nie tak potwierdzając to efektownym wyskokiem.Po około godzinie tej nierównej walki podpłynął w moim kierunku szósty raz i stanął nieruchomo.Trzymając kij w połowie(320cm.dł.)ześliznąłem się z metrowej skarpy i stojąc w wodzie na styk z woderami próbowałem ogarnąć temat jedną ręką,bez efektu. W celu użycia drugiej ręki odkładałem kij głębiej w brzeg i w tym momencie ryba ostro ruszyła w nurt,w miejscu gdzie trzymałem wędkę w dłoni tam powstała szczytówka pływał tak z tą anteną jeszcze z 10 min a ja zbierałem i popuszczałem linkę z ręki,a że skórę na łapskach mam grubą to było to tylko przyjemne łaskotanie <_<Podciągając rybsko po raz kolejny już planowałem jak go capnąć na dwie ręce a tu niespodzianka cały jerk już na zewnątrz z jednym tylko grotem wbitym w okolicy nożyczek Odsuwając po lince połamaną część,kontem oka zerknąłem na okolice paszczy...ależ fajnie lusterkował wander w opadzie...chwila konsternacji...i...atak na na krokodyla! Nie wiem jak to się stało jakoś wtarabaniłem rybsko na brzeg z lewym kciukiem w zaciśniętym pysku,położyłem na trawie i grzecznie poprosiłem żeby puścił palca,owszem posłuchał odbijając się na ogonie i robiąc pół obrotu na kciuku Otworzył palucha jak puszkę jakiejś konserwy Krew tryskała jak z zarzynanej świni,po wykonaniu czterech zdjęć cała komóra była już zalana krwią a do samochodu około 6km w tym 5km przez gąszcz habazi.Zdjąłem długą skarpetę i zawiązałem na paluchu, niestety nic innego nie miałem.Dobrze że znalazłem w plecaku puszke kopniaka z kofeiną,to mnie chyba uratowało,bo miałem już szare plamki przed oczami. Ludziska z mijanych domostw mieli pewnie niezłą polewkę widząc takiego świra z wiszącymi końcówkami skarpety na kciuku i ręką na głowie a w drugim ręku z dyndającą anteną na wędce Oddanie nam klimatu połowu, bezcenne. Dzięki Ryba kapitalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Coś tu cicho. Czerwcowy metr Ryba trafiona na spadzie z 1m na 5m na dużą gumę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassket Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 gratulacje ..piękna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ależ piękna ryba! Kolory, stan płetw - palce lizać. Takie lubię najbardziej: z bardzo czystej i prześwietlonej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubsonon Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Faktycznie śliczna. Gratulacje !!! Ach te płetwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Ladny,gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Brawo, gratulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam 13 piatek okazal sie dla mnie niezwykle fartowny !Mimo okrutnej pogody ryby gryzly bardzo dobrze.Niestety moglem pozwolic sobie tylko na takie zdjecia.Ale i tak jestem szczesliwy lowiac dwie metrowe ryby w jeden dzien.Pierwszy 102cm niezle spasiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Drugi ledwo ponad 100 obie ryby wziely z pol metrowej wody.Przyneta Frisky 7.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 ładne szczupce mam pytanko co to za kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Elitka do St. Croix <_< .Fajne pajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi