Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje wszystkim którzy połowili :D

Ja wczoraj popływałem pare godzin za szczupakami. Na spadkach, górkach i przy trzcinach nie miałem nawet brania. Brania(bardzo delikatne) miałem jedynie na wodzie około 2,5 m z mulistym, płaskim dnem. Na Invadera 7F złowiłem 2 szczupaczki +-50cm. Miałem jeszcze 2 brania z opadu ale ryby się nie zacięły...

coś dla Ciebie Łukasz

zobacz szczękę tego szczupaka, jest rozerwana (ja mu tego nie zrobiłem)ktoś wcześniej go już miał

dwa: na głębokim, głęboko i nie na allieny, normalnie jak nie latem , no i poza tym co widac na foto, mielisy jeszcze kilka podobnych :mellow:

Ta rozerwana szczęka świadczy tylko i wyłącznie o tym o czym już kiedyś zdaje się tu pisałem, że jedyna ryba, która nie ma szans na przeżycie to ta, która dostała palką w łeb i wystrugano z niej fileta :D Ryby są mocniejsze niż wielu z nas się wydaje, co doskonale widać na tej fotce :D

Pod nosem takie ryby biorą a ja się włóczę po jakichś nudnych weselach....ehhh... :D

Gratuluję :D

Żeby nie było że redakcja nie łowi moja tegoroczna największa:

.

Ryba jeszcze z majowego wyjazdu do Szwecji, ale jakoś nie było czasu żeby się pochwalić. Złowiona na trąconej wodzie, na dużą obrotówke w kolorze czerwony fluo z tzw. bucktailem. Ryba typowo fuksiarska, złowiona pierwszego dnia wyjazdu w trzecim rzucie - zdaje się jedna z dwóch czy trzech ryb złowionych tego dnia.

Od razu udało jej się ochrzcić nowy kijek, który miał służyć do trollingu ale jak się w praktyce okazało, znakomicie sprawdził sie równiez przy lowieniu z ręki. Zestaw uzupełniał Penn Slammer 360 z plecionką 30lb Spider Wire i własnej roboty przypon, więc ryba nie miała wielkich szans.

post-10-1348917551,2874_thumb.jpg