Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, najbardziej cieszą ryby, których się nie spodziewamy :D Cieszę się, że mogę się czymś pochwalić. Tym bardziej z wody o dużej presji. Mazowiecka 90-tka miała chęć na małego szczupaka Jaxona. .

Sukcesem są też zdjęcia, bo osoba z aparatem nie wiedziała gdzie i jak nacisnąć :D

post-973-1348917700,68_thumb.jpg

post-973-1348917700,9035_thumb.jpg

@hlehle

Prawdę mówiąc łowię w nocy bo w dzień się nie da - za gorąco :(

Ale nie narzekam bo takie łowienie ma coś w sobie , no i małe ryby raczej o tej porze nie żerują :mellow:

Miałem już kilka szczupakowych przyłowów przy sumach ,największy 109 cm dwa lata temu.

jak pisalem cos mi mowilo, ze polowie... jedno branie, ale za to jakie..

https://lh3.googleusercontent.com/-dPSl4Kjhq6A/UFIle6Apd9I/AAAAAAAAAlg/4slqaRfVQgs/s640/P1020124.JPG

(to skrzele to nie ja zreszta w pysku znalazlem u niego czyjs stary zestaw na trupka juz caly skorodowany stalke i kotwiczki)

Zdjecie kiepskie jak diabli (w wietrze pewnie z 40km/h+ a za statyw robila cienka podporka do wedki..

Zmierzony tez nieporadnie (nie chcialem go meczyc) wiec przyjmijmy, ze mial metr bez klucenia sie o cm. napewno najwiekszy jakiego zlowilem.

Ps. mam fotki ze szczupakami 80-90cm wygladajacymi na 2x wieksze...

szkoda, ze sam bylem na brzegu (kolega za daleko by go wolac).

fajnie to wyglada do spodenek z postu wyzej...

bylem w spodniach zwyklych + neoprenach i mialem pod kurtka bluze...

PS wyglada na to, ze prawde gadaja, ze na suck na morskie ryby nie bierze - mialem 1 plotke i 1 branie na drugiej wedce goscily whitening i makrela i nawet niuchniecia nie bylo...

Ps2 spinningujacy kolega dostal 15+ szczupakow od maluchow po takie 70-80cm....