Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

gooral - a co Ci nie pasuje od spodenek..?

wszystko mi pasuje tylko polewam ze niby ta sama pora roku a tu neopreny (i spodnie pod spodem) a tu spodenki...

Ps ile razy na fote patrze to nie wieze...

dzisiaj nawet wzialem 100cm sznurka i przyjalem poze jak na fotce

bo juz myslalem, ze mi sie 10 cm omsklo (jak ten koles co do gazety wyslal fote sandacza na tle miarki (zaczynajacej sie od 10 cm ;P i wyglada na podona wielkosc+- oko :(mam 187cm i 110kg).

Nic jutro wstaje kolo 3 i powtorka z rozgrywki tym razem bede mial kolege do mierzenia i fotografowania (= dostaniemy 2 70taki albo ja nic a on metrowke...

co do wody na focie (jesli to do mnie) to przy brzegu jest 20-30cm blota i krowich plackow - lowilem na pastwisku a mialem do wyciagniecia 4 kotwice (2 niemoje) i chcialem go nie meczyc ponad miare czy to do foty czy do mierzenia..

dzisiaj zrobilismy powtorke z rozgrywki (ta sama miejscowka). Zaczalem 86cm po jakis 20 minutach:

https://lh6.googleusercontent.com/-IMK1FQWN5cM/UFTTwuqXFTI/AAAAAAAAAls/E3sAMgD0YZY/s640/P1020131.JPG

Ale i tak dowalil do pieca kolega:

https://lh5.googleusercontent.com/-e54h3m29Hl0/UFTUNmHqeII/AAAAAAAAAl0/diFGdLioahk/s640/P1020135.JPG

95cm Kolega ma podobne gabaryty do mnie fotka na wyciagnietych rekach. Robi roznice co?

bylo jeszcze kilka bran a koledzy na spinning zlapali po okolo 10 jackow na glowe..

Edit: Mam nadzieje, ze lepiej teraz

Warto wypuszczać, wczoraj tj. 15.09.2012 złowiłem szczupaka ok. 105cm którego złowiłem ponad rok temu (4.09.2011) wtedy miał ok.102cm mało urósł ale siły nie stracił. Zdjęcie robione samemu i z samowyzwalacza na pontonie więc jakość taka jaka jest.

.

post-3389-1348917870,5022_thumb.jpg

no zdecydowanie lepsza fota jak moja a i rybka fajna

Z tego co widze jak ostatnio sie szczupaczki ruszyly powoli sie zastanawiam nad jakims campingiem kilkudniowym nad malo uczeszczana woda w srodku lasu. kreci mnie w brzuchu na niezle wyniki.... Pisze, ze sie ruszyly bo za caly rok zlapalem mniej szczupakow 80cm+ jak za ostatni miesiac a jezdze na szczupaka kilka razy na tydzien...

Salmo perch 12f HP za pierwszym razem a drugi raz Minowy Rap 11HT oba brania bardzo pewne z trola . Tym razem stał ok 500 m dalej niż w ubiegłym roku w jeziorze a nie w rzece wypływające z niego. W ubiegłym roku był bardzo poraniony teraz miał ranę na brzuchu jak od ugryzienia i jedną na boku. Liczę na niego w następnym roku jak źle nie trafi do tego czasu. Artur

Piekny Szczup - Macku.

Kurcze, a mnie na takie przynety ( 4 ) nie idzie mnie sie dobrac do wiekszych szupakow. Ostatnio rzucam tylko min 15cm ripperami. Efekt - max 70cm ryby. Zdolowal mnie młody koles na jeziorze z info o ,, gjedde ,, 18 ,, funtow ,, na 30cm woblera :D ( zdj ) Faktem jest ze takie mamy polykaja ofiary do 1/3 swej wielkosci. Czas zaczac czterodniowke, wachadla jak dłoń juz przygotowane. Albo cos siadzie, albo - jak to sie zwie - dupa blada... :mellow:

.

post-458-1348917880,8799_thumb.jpg

Piekny Szczup - Macku.

Kucze na takie przynety ( 4 ) nie idzie mnie sie dobrac do wiekszych szupakow. Ostatnio rzucam tylko min 15cm ripperami. Efekt - max 70cm ryby. Zdolowal mnie młody koles na jeziorze. Ryba 18 ,, funtow ,, na 30cm woblera :D

U mnie teraz takie żrą... Dużo tego się kręci wśród roślinności :D

no ja zdecydowanie czesciej lowie male szczupaki na duze przynety niz na odwrot (zlowilem 2-3 szczupaki okolo 60-70cm na kopyto 22,5cm i kilka mniejszych jak 40cm na S4P 19cm.... i uderzenia byly zawsze juz niemal przed wyjeciem z wody i ryba wyskakiwala nad powierzchnie...

Bardzo konkretne szczupaki. Oby to zwiastun dobrych bran tejze jesieni. Podwojne gratulacje dla @Artur1125. Niech kolejny raz ryba trafi ,, swojaka ,,. :D

Prezentuje rybe zlowioną z brzegu. Zreszta tamten dzien dobrze zwiastował, bo tuz po pierwszych rzutach, zanotowalem pierwsze uderzenie na 8m. Zmienilem dozbrojke. Zamiast z tyłu, Ownera dalem na uszko głowki. Preprowadzam po tym samym torze i ŁUP nad dnem. Trzy sekundy i niemoge ryby ruszyc...aj spadła - bywa !!! tymczasem południowy wiaterek ladnie marszczyl wode, a sloneczko wyraznie grzało :D Dolowilem w miedzy czasie dwa 60-70cm szczupaki z dna.

Ciagle pełna koncentracja. Czesalem bardzo dobrze mi znane miejsce. Głebokosc po mojej lewej rece ok 5-6m, dalej wdłuz brzegu do prawej strony, zjazd na 10-12m. Po poderwaniu gumy dwoma obrotami korby,dwie sekundy lotu w doł i BACH !!! Tam na maksymalnej glebokosci wziela ryba. Na zielone kopyto ' 6 ' plus głowka 14 gram. Z dozbrojką w postaci kotwicy Owner dopietej do uszka glowki. Po spokojnym podniesieniu ryby na kilka metrów, hol niezwiastował takich emocji. ,, Mamuska ,, dopiero jednak wtedy pokazala na co ją stac. Kilka popisowych odjazdow w dno, zostanie dlugo w mojej pamięci. No cóż... a przyneta? Wygladala niczym paproch w pysku Szczupaka. Hak luzny w paszczy. Za to pewnie wbite groty kotwicy. Ryba stosunkowo cięzka, co widac po mojej minie Embarassed

W zamian za dobre potraktowanie, obiecała grzecznie zapozować do wspólnej pamiatkowej fotki przed samowyzwalaczem :D, co skwapliwie wykorzystałem.

Pozdrawiam.

.

post-458-1348917909,6735_thumb.jpg

post-458-1348917909,8477_thumb.jpg