Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Wobler - King Shad Relaxa... U mnie zielone się sprawdzają ale są na 2,3 porządne brania... Ładna ryba

Mam gumę w pudle po około 10-ciu braniach, w tym 60-75 kilka wyholowanych i jeszcze ciągnie :lol: Nie ma reguł jak widać, pozdrawiam.

Niczego nie mylimy, miałem na myśli rybę, która zawalczy i da mi frajdę z holu, nie musi mieć od razu 114cm :D A że 40-taki potrafią też brać atomowo to już inna kwestia, trza widocznie z Relaxów przerzucić się na Salmo, tam nie będzie odgryzionych ogonów, najwyżej łuszczący się lakier

Niczego nie mylimy, miałem na myśli rybę, która zawalczy i da mi frajdę z holu, nie musi mieć od razu 114cm :D A że 40-taki potrafią też brać atomowo to już inna kwestia, trza widocznie z Relaxów przerzucić się na Salmo, tam nie będzie odgryzionych ogonów, najwyżej łuszczący się lakier

:lol: :lol: :lol: A miałem zaraz jechać na ryby... Ale nie dam rady-idę spać,pozdrawiam

A u mnie wczoraj na Łynie aż się zdziwiłem. Na żółtego salmo horneta 9cm. złowiłem ze środka pięknego, walecznego... szczupaka- trzydziestaka. Łowiłem na prawdziwie pancerny sprzęt trolingując za sumem i szczupakiem i nie powiem- branie było atomowe. Morska wędka do 400gr wyrzutu, slammer 460, twardo ustawiony hamulec, plecionka 33kg, a po braniu aż wszystko zagwizdało, linka zeszła z hamulca kołowrotka. No, ale po chwili moc zestawu wręcz wyrwała szczupaczka z ok. 4,5 metra na powierzchnię. W pierwszych sekundach to mi się dosyć gorąco zrobiło z emocji... :lol:

Piekna ryba. Gratulacje. Taki ogon może znaczyc, że już była złowiona. Tak czy siak - konkret.

Dzięki.Po raz kolejny widac,że nawet uszkodzona ryba spokojnie sobie żyje.A ten szczupak był bardzo silny.Tak sobie jezdził,że zanim go zobaczyliśmy myślałem,że zapiąłem suma.