Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Duzo nie .., bo rzadko nad wodą bywam ( czas wolny jest na wagę złota). W sumie byłem pięć razy w tym roku na szczupaczkach- 11 wyjętych z tego 8 na Giant chubby ...( przynęta leżała w pudełku ze dwa lata zanim ją polubiłem).Prowadzę to jak cykadki Szuszkiewicza spuszczam na dno i skokami po 0,5-1 m staram się wolno ,ale tak żeby wibracje były wyczuwalne na kiju( za wolno się nie da- przynęta lubi dosyć szybkie prowadzenie..)

pozdawiam.

• 3 tygodnie później...

Chyba troche podpadne tym co czekaja z utesknieniem ,, majowki ,,. Goraco jak u @Claudio. Uprzedzam - nie jest to woda pod kuralela prezesa E. ,, Zombie ,, Grabowskiego :D Rybki sie opalały na 4 -5m. Twarde dno, zero zaczepow czy roslinki. Troszke pojedynczych kamieni. Kopyto na 20gr. Akurat lzejszej nie miałem z dyzym hakiem. Plecioka sufix matrix pro. Nie pamietam lb ale 0.23mm na stradicku FA 4000.

Tradycyjnie. Zdjecia wykonane z samowyzwalacza.

.

post-458-1348916827,5492_thumb.jpg

post-458-1348916827,8488_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Musze przyznac, ze ,, marchewa ,, jest bardzooo dobra.

Pokombinuje cos jutro. Moze teraz ,, pietruche ,, :D nadzieje na V- pointa. Wszak sezon nowalijkowy za pasem...

Ze dol nie okazał sie studnia, to skutek skaczacej ,, marchewy ,, w siedmiometrowej jamie był nie nadaremny. Pod samym brzegiem. :D

.

post-458-1348916967,5281_thumb.jpg

post-458-1348916967,626_thumb.jpg

Marcel a około ilu miał ten większy bo fajnie się na niego patrzy :D

Można łatwo obliczyć. Najpierw współczynnik WW (czyli wysokość w kłębie przez długość -pomiar ze zdjęcia). Następnie liczymy cętki i ciapki. Otrzymaną liczbę mnożymy przez współczynnik WW i mamy rzeczywistą długość ryby w centymetrach.

Mi wyszło 95,5 cm :D

Marcel a około ilu miał ten większy bo fajnie się na niego patrzy :D

Można łatwo obliczyć. Najpierw współczynnik WW (czyli wysokość w kłębie przez długość -pomiar ze zdjęcia). Następnie liczymy cętki i ciapki. Otrzymaną liczbę mnożymy przez współczynnik WW i mamy rzeczywistą długość ryby w centymetrach.

Mi wyszło 95,5 cm :D

Eeee to już zboczenie :lol: Ja na słowo bym uwierzył :D

Arek - kolego zacny - za to Ty juz tak nie konserwuj swoich ,, czarnuszkow ,, co tydzien, bebeszki i łozyska tez im juz zostaw w spokoju.

Zobaczysz...na Majowke sie nie wyrobisz :mellow: :mellow: !!!

ehh, no to mnie wydałeś... Pomyślą teraz tu na forum, że więcej czasu spędzam z młynkami jak z koleżankami hehe...

Czymś jednak trzeba się zająć skoro trzeba życ marzeniami i wyczekiwać Majówki ;)

Nie jest tak ze mną jeszcze źle Marcinku, ale dzięki za troske

Czarnuchy do sezona w pełni przygotowane:P

No Ty już swoje Shimaniaczki testujesz, tylko które dojeżdzasz, czyżby X-ik??? :lol:

Nosi mnie, żeby wkońcu poczuć to specyficzne targnięcie...

I zmień opis w biografii, wkońcu 90-tke chyba przekroczyłeś :mellow:

Ahh, wspaniali ci Twoi Przeciwnicy... Pełen SZACUN!!! B)