and67 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ta żwirownia to matrix jest,podobno ryb tam nie ma,w wykazie jest a łowić nie wolno,a w zeszłym roku miał być podobno częściowo udostępniony.Ale pod Bassy byłby idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Czyli mamy podobne informacje Tylko po co to jest w wykazie skoro łowić tam nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 tylko skąd bassy ? Byłby raj. Docieramy do sedna sprawy. Przeszukałem na szybo kilka sklepów akwarystycznych w necie - nie znalazłem. Z drugiej jednak strony, ludzie na forach piszą że mieli / mają w akwariach czy jak w tym wątku kilka wpisów wyżej jeden z Kolegów napisał że nawet w jakimś ogródkowym oczku. Znaczy się dostęp jakiś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Czechy/Słowacja, tam pono mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Możliwe że w Polsce też jescze są w rejonie stawów Gołyskich. Ale wiecej wiele nie powiem bo mi sie nie chce. Odsyłam do publikacji PANu z Gołysza na temat basa. widziałem tam mnóstwo zdjec basów tam hodowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jeśli będzie potrzeba i ktoś będzie chciał kupić narybek to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Możliwe że w Polsce też jescze są w rejonie stawów Gołyskich. Ale wiecej wiele nie powiem bo mi sie nie chce. Odsyłam do publikacji PANu z Gołysza na temat basa. widziałem tam mnóstwo zdjec basów tam hodowanych.Ba, ja nawet kiedyś jednego tam złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 No to zamieniam się w słuch ps. jakieś biższe namiary na tą publikację PAN'u ? Chętnie był poczytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Biblioteka wydziału Rybactwa na UWM. Ja musiałbym sprawdzic u siebie w firmie bo jak u nas niema to gdzie ?Zaznaczyc trzeba ze dane tam zawarte nie sa bardzo przydatne z wedkarskiego punktu widzeia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Niekoniecznie chodzi mi o informacje wędkarskie, interesuje mnie po prostu jakis opis jak wygladała historia prób hodowli bassa w Polsce, jakie były problemy, co poszło nie tak etc. co by uczyc sie na doswiadczeniach innych i nie powielac tych samychbledow byc moze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie powielisz. bo z tego co wiem to jest zakaz w puszczana do wod twartych przybyszów z zagranicy. ale moge się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie powielisz. bo z tego co wiem to jest zakaz w puszczana do wod twartych przybyszów z zagranicy. ale moge się mylić Moze Friko ma zamiar wpuscic do wody nieotwartych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 ... jakby kogoś kwestie introdukcji interesowały to może zajrzeć tu: http://www.iop.krakow.pl/gatunkiobce/default.asp?nazwa=lalf& amp;je=pl... wprawdzie nie znalazłem tam bassa (chociaż za mocno nie szukałem), ale jest wiele innych ciekawych gatunków ryb i nieryb... myślę, że warto zerknąć... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien19999 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Oczywiście w twoim linku jest bas słoneczny Jest tam taki ciekawy zapis (...)W latach osiemdziesiątych, po wybudowaniu elektrowni Dolna Odra gatunek ten znalazł korzystne warunki bytowania w podgrzanych wodach Odry, gdzie występuje w znacznych ilościach (Heese i Przybyszewski 1985). Czyli tak naprawdę jakieś basy u nas żyją Tylko szkoda że takie małe. Jest dużo zdjęć z nimi złowionymi w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jakieś 4 miesiące temu widziałem na allegro. Gościu sprzedawał karpie,liny orfy itp no i bassy. Tylko że to był bas słoneczny a one nawet naszego okonia nie przerosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Guzu, kiedy trzeba by przyjechac, zeby móc liczyc na spokojne pacyfikowanie tych zwierzatek?Nastawić się głównie na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mozesz sie nastawic tylko na nie. Naprawde mozna sie ich nalowic - tych US Bassow Czy wytrzymasz...to inna sprawa.Serio.Na lekki sprzet(taki 12 lb) naprawde mozna polapac sobie do syta i wiecej. I nie tylko US Bassy...BRZANY ! Bedziemy ogarniac letnia wyprawe w tym roku, na dniach bedzie informacja konkretna. Pozdrawiam i zapraszam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Codza głęboko, czy tak powiedzmy.. do 4 metrów da sie je dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mozna je zlapac na 20cm wody a mozna takze na 10 mtr tak jak lowili zwyciezcy zawodow z Portugali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Czyli... mozna na muchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jasne ze mozna.Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 @Guzu na Muchie to JE chyba nawet LEE lapal !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Czyli... mozna na muchę? W lipcu Kuba, w lipcu... No, moze w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Trzeba będzie spróbować kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Witam moze to nie rok 2012 ale egzemplarz chyba moze tu zagoscic.sorki za brednie jakie gadalem przynajmniej bedziecie mieli polewe filmik z telefonu wiec jakosc mizerna.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi