Skocz do zawartości

TESTY/OCENY sprzętu z Chin

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

a skoro o plecionkach mowa, sprawdzają wam się jakieś chińczyki z aliexpresu, czy zostajecie przy renomowanych, sprawdzonych firmach?

w zasadzie chętnie dowiem się jaką opinię macie też o żyłkach, jest coś godnego polecenia? w sklepie pod koniec zimy wcisnęli mi jakiś ,,hit" na pstrągi za którego 150m zapłaciłem 25zł i nad wodą myślałem, że mnie krew zaleje, niestety nie pamiętam co to za dziadostwo ale pieniądze zdecydowanie utopiłem 

http://jerkbait.pl/topic/80269-plecionki-z-chin/

Cały wątek masz Kolego:)

• 3 tygodnie później...

Chiński ram mount z przeznaczeniem do montażu uchwytu na telefon. Moim zdaniem spokojnie utrzyma echo wielkości lowrance 4, a raczej i 5. Kompatybilny z oryginałem 0,5" (sprawdzałem). Oczywiście gorzej wykonany, zrobiony tylko z tworzywa sztucznego (ori zwiera aluminium). W moim brak rak pokrętła, klucz imbusowy w zestawie, ale widziałem że są i takie z motylkiem. A cena około 12$. Do tego dokupić dedykowany uchwyt do swojego echa i mamy komplet za połowę ceny oryginału. Szkoda tylko że płynął do mnie 2 miesiące. I zdążyłem kupić oryginał (nie żałuję).

https://pl.aliexpress.com/item/XMXCZKJ-Universal-Accessories-for-Bike-Bicycle-Motorcycle-Mobile-Phone-Holder-for-Waterproof-Bag-Mount-Base-post-51644-0-30655600-1528032996_thumb.jpg

Stand/32845525732.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.22575c0fFI2iUR

Edytowane przez thug
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

A ja jako że nikt nie podjął tematu kupiłem Curado 201, przynajmniej sprawdzony młynek. Ale nadal mnie korci żeby jakiegoś Kastkinga lub inny wynalazek przestestować, u mnie na morskich miejscówkach...

A czytałeś coś o Kastking Royale Legend?

Chwalą te multiki na JB. Sam się zastanawiam żeby kupić tego sprzęta na próbę i jakoś zapas.

Kastking Royale Legend miałem i nie polecam - moim zdaniem zabawkowe wykonanie. Mogę za to polecić Kastking Spartacus Maximus. Kupiłem za 88 dolców, cały alu i z błogosławieństwem producenta do używania w słonej wodzie, przełożenie 6.3:1 i ogarnia przynęty do 100-120 g. Niska waga bo 260 g i 11 kg hamulec. W tej cenie imho super propozycja.

Edytowane przez Maciek.

Kastking Royale Legend miałem i nie polecam - moim zdaniem zabawkowe wykonanie. Mogę za to polecić Kastking Spartacus Maximus. Kupiłem za 88 dolców, cały alu i z błogosławieństwem producenta do używania w słonej wodzie, przełożenie 6.3:1 i ogarnia przynęty do 100-120 g. Niska waga bo 260 g i 11 kg hamulec. W tej cenie imho super propozycja.

Ale to chyba już kobyła jest?

Da się tym rzucić przynęta 10-12g?

Maciej nie tylko royale posiada zabawkowe wykonanie ... Ponadto nie jest to multiplikator do ciężkiego łowienia ... A waga dla niektórych ma duuuże znaczenie.

Możliwe. Za stówę można wypróbować.

Ale to chyba już kobyła jest?

Da się tym rzucić przynęta 10-12g?

Wątpię. Ja rzucam nim 40-120 g.

Wykonanie może byc dobre, lub złe. O zabawkowym nie słyszałem.

Mosiężna przekładnia, podwójny hamulec, dobre spasowanie części. Nie kumam na czym wg Ciebie to zabawkowe wykonanie ma polegać?

Toć i topowe firmy produkują kręciołki z obudową z tworzyw.

A czy jest coś wart ... wystarczy popatrzeć na ilość zamówień.

• Like 2

Na tym, że wrażenie z jego użytkowania jest takie jakby była to zabawka. Spróbuj nim połowić to może zrozumiesz, bo przez internet ciężko wyrobić sobie opinię z użytkowania. Nie zmienia to natomiast faktu, że nie da się kupić nic lepszego za 100 zł, co napisałem już powyżej.

• 2 tygodnie później...

Sprawa dotyczy multiplikatora Kastking Spartacus.

Już od początku chodzil dziwnie, czasami podczas zwijania mozna bylo uslyszec dziwne dzwieki ze srodka. Jego żywot dobiegł szybko, po podczas drugiego wyjazdu na ryby. Co się stało? Wodzik się popsuł. Gdy wodzik dojezdza do skrajnej pozycji, nie chce wracać, trzeba popchnąć go palcem zeby ruszył w drugą stronę. Także nie polecam tego dziada spartacusa.

Mam te Kastkinga Legend, od poczatku sezonu, zaliczyl juz kilkanascie wypadów, na razie nic mu nie dolega.

• 2 tygodnie później...

Twitchingowa rybka na okonie. W trakcie prowadzenia ładnie ucieka na boki, zaś puszczona luzem tonie zachowując pozycję poziomą energicznie się kolebiąc. Dzięki skupionej masie pozwala na oddawanie dalekich rzutów z chirurgiczną precyzją w punkt, tam gdzie widać żerowanie drapieżnika. Branie niemalże gwarantowane.

post-55458-0-81604600-1531821895_thumb.jpg

Link

• Like 2

• 8 miesięcy temu...

Raczej nie nowość, ale chyba nikt tego nie polecał:

https://www.aliexpress.com/item/Fishing-Box-Accessories-Waterproof-Eco-Friendly-Fishing-Lure-Bait-Tackle-Waterproof-Storage-Box-Case-With-12/32802033418.html

Fajnie mi się sprawdza do przechowywania krętlików, agrafek itp.

A i to polecam:

https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Foldable-2-5X-8X-Table-Desk-Magnifier-Stand-Handheld-Lamp-Magnifying-Glass-Lens-with-10/32895085206.html

ogólnie kupiłem do pomocy przy wyciąganiu kleszczy, drzazg, ale kilka innych zastosowań można znaleźć. (nawet jako nocna lampka)

Plusem, że działa  po podłączeniu do gniazdka oraz na baterię/aku.

Edytowane przez ttb
  • Like 1

Faktycznie, przepraszam, mój błąd.Tu jest prawidłowy link 

https://pl.aliexpress.com/item/SPACER-RYBY-1-SZTUK-20mm-35mm-Metal-Mini-VIB-Fishing-Lure-6g-25g-Zima-Ice-Fishing/32849888015.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fdyxoGv

Jeszcze dodam, że mam porównanie tylko ze  spinmadem. Nie da się ukryć, że drobna różnica jest, głównie przy szybkości startu. I jakimś cudem na spinmady brały tylko szczupaki, a na chińczyki okonie. To był mój pierwszy sezon z wirującymi ogonkami więc dużo więcej nie powiem.

Edytowane przez Jamjest
  • Like 1

Zapodaj foto tego węzła na haczyku co to urządzenie zrobiło.

Nie da rady, sprzęt czeka nad łowiskiem na sezon. 

Edyta: W pełni rozumiem wątpliwości - testy, o których pisałem robił wędkarz z 40letnim doświadczeniem, bo nie uwierzył mi oczywiście na słowo. Efekt jest taki, że poprosił, żebym mu zamówił taką samą maszynkę. Nadal twierdzi, że jego węzły są lepsze ale już nie te oczy do małych haczyków

Edytowane przez Jamjest