wobo Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 a skoro o plecionkach mowa, sprawdzają wam się jakieś chińczyki z aliexpresu, czy zostajecie przy renomowanych, sprawdzonych firmach?w zasadzie chętnie dowiem się jaką opinię macie też o żyłkach, jest coś godnego polecenia? w sklepie pod koniec zimy wcisnęli mi jakiś ,,hit" na pstrągi za którego 150m zapłaciłem 25zł i nad wodą myślałem, że mnie krew zaleje, niestety nie pamiętam co to za dziadostwo ale pieniądze zdecydowanie utopiłem http://jerkbait.pl/topic/80269-plecionki-z-chin/ Cały wątek masz Kolego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) o widzisz ... jakiś taki w letargu ostatnio jestem, wchodziłem do tego wątku oglądać Twój test i nawet nie zwróciłem uwagi na tytuł czy resztę postów, dzięki Edytowane 14 Maja 2018 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Chiński ram mount z przeznaczeniem do montażu uchwytu na telefon. Moim zdaniem spokojnie utrzyma echo wielkości lowrance 4, a raczej i 5. Kompatybilny z oryginałem 0,5" (sprawdzałem). Oczywiście gorzej wykonany, zrobiony tylko z tworzywa sztucznego (ori zwiera aluminium). W moim brak rak pokrętła, klucz imbusowy w zestawie, ale widziałem że są i takie z motylkiem. A cena około 12$. Do tego dokupić dedykowany uchwyt do swojego echa i mamy komplet za połowę ceny oryginału. Szkoda tylko że płynął do mnie 2 miesiące. I zdążyłem kupić oryginał (nie żałuję). https://pl.aliexpress.com/item/XMXCZKJ-Universal-Accessories-for-Bike-Bicycle-Motorcycle-Mobile-Phone-Holder-for-Waterproof-Bag-Mount-Base-Stand/32845525732.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.22575c0fFI2iUR Edytowane 3 Czerwca 2018 przez thug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Koza Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Może ktoś z czystym sumieniem polecić jakiś chiński multik, łowienie rekreacyjne szczupaków na jerki do około 90 gram. Zawsze chciałem przetestować któregoś z chinoli, ale za duży wybór na Ali jak dla laika żeby brać coś w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ja mam jakiegoś mavllos ssabre czy jakoś inaczej, rozmiar 201. Na sucho kręci fajnie, ale nim jeszcze nie łowiłem, bo zanim dotarł do mnie to musiałem już coś kupić. Ogólnie to zalega;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Koza Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 A ja jako że nikt nie podjął tematu kupiłem Curado 201, przynajmniej sprawdzony młynek. Ale nadal mnie korci żeby jakiegoś Kastkinga lub inny wynalazek przestestować, u mnie na morskich miejscówkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 A ja jako że nikt nie podjął tematu kupiłem Curado 201, przynajmniej sprawdzony młynek. Ale nadal mnie korci żeby jakiegoś Kastkinga lub inny wynalazek przestestować, u mnie na morskich miejscówkach...A czytałeś coś o Kastking Royale Legend? Chwalą te multiki na JB. Sam się zastanawiam żeby kupić tego sprzęta na próbę i jakoś zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Jeśli aktualna produkcja royale to ta sama co rok temu to brać bo to bardzo dobry sprzęt. Brakuje mu tylko terkotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Kastking Royale Legend miałem i nie polecam - moim zdaniem zabawkowe wykonanie. Mogę za to polecić Kastking Spartacus Maximus. Kupiłem za 88 dolców, cały alu i z błogosławieństwem producenta do używania w słonej wodzie, przełożenie 6.3:1 i ogarnia przynęty do 100-120 g. Niska waga bo 260 g i 11 kg hamulec. W tej cenie imho super propozycja. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Maciej nie tylko royale posiada zabawkowe wykonanie ... Ponadto nie jest to multiplikator do ciężkiego łowienia ... A waga dla niektórych ma duuuże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Kastking Royale Legend miałem i nie polecam - moim zdaniem zabawkowe wykonanie. Mogę za to polecić Kastking Spartacus Maximus. Kupiłem za 88 dolców, cały alu i z błogosławieństwem producenta do używania w słonej wodzie, przełożenie 6.3:1 i ogarnia przynęty do 100-120 g. Niska waga bo 260 g i 11 kg hamulec. W tej cenie imho super propozycja.Ale to chyba już kobyła jest? Da się tym rzucić przynęta 10-12g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Maciej nie tylko royale posiada zabawkowe wykonanie ... Ponadto nie jest to multiplikator do ciężkiego łowienia ... A waga dla niektórych ma duuuże znaczenie. Możliwe. Za stówę można wypróbować. Ale to chyba już kobyła jest? Da się tym rzucić przynęta 10-12g? Wątpię. Ja rzucam nim 40-120 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Kastking Royale Legend miałem i nie polecam - moim zdaniem zabawkowe wykonanie. Mogę za to polecić Kastking Spartacus Maximus. Kupiłem za 88 dolców, cały alu i z błogosławieństwem producenta do używania w słonej wodzie, przełożenie 6.3:1 i ogarnia przynęty do 100-120 g. Niska waga bo 260 g i 11 kg hamulec. W tej cenie imho super propozycja. Wykonanie może byc dobre, lub złe. O zabawkowym nie słyszałem.Mosiężna przekładnia, podwójny hamulec, dobre spasowanie części. Nie kumam na czym wg Ciebie to zabawkowe wykonanie ma polegać?Toć i topowe firmy produkują kręciołki z obudową z tworzyw. A czy jest coś wart ... wystarczy popatrzeć na ilość zamówień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Na tym, że wrażenie z jego użytkowania jest takie jakby była to zabawka. Spróbuj nim połowić to może zrozumiesz, bo przez internet ciężko wyrobić sobie opinię z użytkowania. Nie zmienia to natomiast faktu, że nie da się kupić nic lepszego za 100 zł, co napisałem już powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Maciej po prostu za mało nim łowiłeś ☺ i nie zdążyłeś się do niego przekonać albo po prostu bardziej przypadł Ci do gustu spartakus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Sprawa dotyczy multiplikatora Kastking Spartacus.Już od początku chodzil dziwnie, czasami podczas zwijania mozna bylo uslyszec dziwne dzwieki ze srodka. Jego żywot dobiegł szybko, po podczas drugiego wyjazdu na ryby. Co się stało? Wodzik się popsuł. Gdy wodzik dojezdza do skrajnej pozycji, nie chce wracać, trzeba popchnąć go palcem zeby ruszył w drugą stronę. Także nie polecam tego dziada spartacusa.Mam te Kastkinga Legend, od poczatku sezonu, zaliczyl juz kilkanascie wypadów, na razie nic mu nie dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Twitchingowa rybka na okonie. W trakcie prowadzenia ładnie ucieka na boki, zaś puszczona luzem tonie zachowując pozycję poziomą energicznie się kolebiąc. Dzięki skupionej masie pozwala na oddawanie dalekich rzutów z chirurgiczną precyzją w punkt, tam gdzie widać żerowanie drapieżnika. Branie niemalże gwarantowane. Link 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Koza Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Koledzy coś nowego wartego polecenia chińczycy wypuścili od lipca zeszłego roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Raczej nie nowość, ale chyba nikt tego nie polecał: https://www.aliexpress.com/item/Fishing-Box-Accessories-Waterproof-Eco-Friendly-Fishing-Lure-Bait-Tackle-Waterproof-Storage-Box-Case-With-12/32802033418.html Fajnie mi się sprawdza do przechowywania krętlików, agrafek itp. A i to polecam:https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Foldable-2-5X-8X-Table-Desk-Magnifier-Stand-Handheld-Lamp-Magnifying-Glass-Lens-with-10/32895085206.html ogólnie kupiłem do pomocy przy wyciąganiu kleszczy, drzazg, ale kilka innych zastosowań można znaleźć. (nawet jako nocna lampka)Plusem, że działa po podłączeniu do gniazdka oraz na baterię/aku. Edytowane 28 Marca 2019 przez ttb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Jeśli ktoś nie tylko spining to to jest bardzo dobre na przypony:https://pl.aliexpress.com/item/16pcs-Portable-Fishing-Line-Bobbin-Spools-Plastic-Storage-Box-Fishing-Tackle-Case-for-Fishing-Fishing-Tackle/32760636149.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0faGV87I Ładnie pracujące wirujące ogonki:https://pl.aliexpress.com/item/16pcs-Portable-Fishing-Line-Bobbin-Spools-Plastic-Storage-Box-Fishing-Tackle-Case-for-Fishing-Fishing-Tackle/32760636149.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0faGV87ITo wiąże haczyki tak, że pęka haczyk/przypon a nie węzeł. I wiąże nawet takie, które ja moimi paluchami jak u drwala ledwo mogę z woreczka wyjąćhttps://pl.aliexpress.com/item/Portable-Electric-Automatic-Tie-The-Hook-Tools-Simple-Fast-Tie-Hook-Fishing-Tools/32774078141.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fhqeaCH To jest bardzo dobrej jakości ale przesyłka długo szłahttps://pl.aliexpress.com/item/High-Quality-3-Color-30-35-40-45-50cm-Outdoor-EVA-Bucket-Folding-Bucket-Portable-Camping/32821469901.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fhqeaCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Jeśli ktoś nie tylko spining to to jest bardzo dobre na przypony:https://pl.aliexpress.com/item/16pcs-Portable-Fishing-Line-Bobbin-Spools-Plastic-Storage-Box-Fishing-Tackle-Case-for-Fishing-Fishing-Tackle/32760636149.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0faGV87I Ładnie pracujące wirujące ogonki:https://pl.aliexpress.com/item/16pcs-Portable-Fishing-Line-Bobbin-Spools-Plastic-Storage-Box-Fishing-Tackle-Case-for-Fishing-Fishing-Tackle/32760636149.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0faGV87I(...)Oba linki są do tego samego produktu - opakowania na przypony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Zapodaj foto tego węzła na haczyku co to urządzenie zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Faktycznie, przepraszam, mój błąd.Tu jest prawidłowy link https://pl.aliexpress.com/item/SPACER-RYBY-1-SZTUK-20mm-35mm-Metal-Mini-VIB-Fishing-Lure-6g-25g-Zima-Ice-Fishing/32849888015.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fdyxoGvJeszcze dodam, że mam porównanie tylko ze spinmadem. Nie da się ukryć, że drobna różnica jest, głównie przy szybkości startu. I jakimś cudem na spinmady brały tylko szczupaki, a na chińczyki okonie. To był mój pierwszy sezon z wirującymi ogonkami więc dużo więcej nie powiem. Edytowane 29 Marca 2019 przez Jamjest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Zapodaj foto tego węzła na haczyku co to urządzenie zrobiło.Nie da rady, sprzęt czeka nad łowiskiem na sezon. Edyta: W pełni rozumiem wątpliwości - testy, o których pisałem robił wędkarz z 40letnim doświadczeniem, bo nie uwierzył mi oczywiście na słowo. Efekt jest taki, że poprosił, żebym mu zamówił taką samą maszynkę. Nadal twierdzi, że jego węzły są lepsze ale już nie te oczy do małych haczyków Edytowane 29 Marca 2019 przez Jamjest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Zatem zapisz sobie w przypomnieniach to może da radę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi