Slavobeer Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witajcie,przeglądałem gdzie by tu moje pytanie wrzucić i jednak najodpowiedniejszym miejscem jest to. O co mi chodzi?W tym roku planuję urlop 3-tygodniowy z rodzinką i psiakiem.Chciałbym wybrać się nad jakieś jezioro, ma być miejsce do kąpieli dla dzieciaków, domek (najchętniej w jakimś lasku nad brzegiem). Może to być dzika, spokojna okolica, może to być jakiś ośrodek wczasowy z domkami lub prywatne kwatery/pokoje do wynajęcia czyli klasyczna agroturystyka. Fajnie by było jakby w jeziorze pływały ryby, które mógłbym łowić Interesują mnie okolice: woj. lubuskie, zachodniopomorskie (pilskie dawne np.), Kaszuby, okolice Olsztyna. Ma być niedrogo (domki i pokoje bez klimatyzacji ), jeśli to agroturystyka-to z normalnymi fajnymi gospodarzami. Może macie jakieś sprawdzone namiary, telefony do ludzi, którzy się takimi sprawami zajmują/mają takie ośrodki, prowadzą agroturystykę. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Slavobeer PS. Dodam, że rodzinka spokojna, piesek grzeczny, a ja piję normalne ilości i po wypiciu nie robię awantur bo z reguły zasypiam I bardzo lubię wieczorki zapoznawcze z gospodarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jezioro Dadaj, duża woda około 1000ha. Wokół tego jeziora jest sporo ośrodków wczasowych z domkami w lesie, i jakieś rybki też tam pływają. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Fajnie by było jakby w jeziorze pływały ryby, które mógłbym łowić. W takiej sytuacji sprawa jest jasna ... jedź np. do Szwecji, albo ... gdziekolwiek, poza Polską. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Okolice olsztynka. gospodarstwo rybackie Szwaderki.jezioro Łańsk, Pluszne, Marózośrodki: Perkoz, Kormoran, Łańsk, Kołatek i kilka innych dużo szczupaka rozmiarami powyżej średniej krajowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haca Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 jez. Maróz Szwaderki 50 metrów od wody łódka do dyspozycji w osiedlu rybackim nr. tel 505154987 PROSIMY O UMIESZCZANIE ZDJEC W DUCHU ZASADY ZLOW I WYPUSC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Szwaderki i dużo szczupaka - to chyba jakiś żart z tego co kojarzę to Szwaderki słyną z tego że są skuteczni do bólu jeśli chodzi o trzepanie wody <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 [quote title=haca napisał(a) dnia pon, 09 styczeń 2012 a zdjecie to efekt 2 godzin zabawy na marózieTera Maciek posypią się na Ciebie gromy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1655 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 polecam to: http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/wierzchowo/domki_letniskow e/23749/galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 a zdjecie to efekt 2 godzin zabawy na marózie Zabawa widzę była przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haca Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Przepraszam nie czytałem zasad dodawania zdjęć, ale teraz juz wiem wiec napisze może okonia 30 czy 40 cm nie jest problemem złowić jeśli dobrze się szuka, ze szczupakiem kiepsko sporo ale w okolicach wymiaru zdarza się boleń ale jak już to godny.Dla miłośników spławika i nocy polecam zasiadkę na lina piękne sztuki i bez problemu można złowić medalowa rybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Przepraszam nie czytałem zasad dodawania zdjęć, ale teraz juz wiem wiec napisze może okonia 30 czy 40 cm nie jest problemem złowić jeśli dobrze się szuka, ze szczupakiem kiepsko sporo ale w okolicach wymiaru zdarza się boleń ale jak już to godny.Dla miłośników spławika i nocy polecam zasiadkę na lina piękne sztuki i bez problemu można złowić medalowa rybę a to dobre a ile tych okoni po 40 cm można złowić w tym Marózie??? na Twoim (już usuniętym foto) nie widziałem żadnego okonia w granicach 40 cm, pokaż te garbusy z Maróza. niestety wody szwaderek świecą pustkami i z roku na rok jest coraz gorzej maróz jescze 10 lat temu był niezłym łowiskiem okoniowym ale teraz to porażka, pluszne zakończyło żywot z pięć lat temu, a teraz rybacy kończą historię łańska... Jeżeli wybierać się na urlop w okolicę Szwaderek to chyba na grzyby. Posumowując - Drogi Macku nie pisz jak było kilka lat temu, a napisz jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jezioro Blizno k. Augustowa. Agroturystyka u Sołtysa we wsi Danowskie. Mnie się podobało. Łódka sklecona z desek, szczupaki średnia krajowa, przeciętnie 3-4 na jedno wypłynięcie. Dużo okonia na podwodnej górce. Plaża dla dzieciaków 50m od domu. Woda czysta, można łowić w polarach stojąc na łodzi i widać często moment brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haca Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 no ja tam łowię dość często niestety żadnych zdjęć nie jestem w stanie tu dodać bo zostaną usunięte a jak na zeszły rok nie miałem wyjazdu bez 30 a 40 było kilkanaście. Zresztą nie piszę tu po to by cokolwiek udowadniać czy się z kimś kłócić. A dołacze zdjecie innej ryby z poranka majowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 no lin ładny to z siaty dziadka czy z żaka nie gniewaj się - to był żart, a co do okoni na Marózie to może kilka lat temu coś tam szło złapać (np. przy sadzach ) ale teraz nie ma tam czego szukać. sam wiesz jak się porobiło, więc nie pisz że to super okoniowe łowisko gdzie złowienia 40-taka to pryszcz. na tym koniec zaśmiecania wątku z mojej strony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 to ja polecam Ci jez. Żarnowieckie. blisko do morza i fajne jeziorko na którym na pewno coś połowisz. jak coś zahaczysz o dorszyki:) szukaj miejsca w Nadolu lub ośrodek elektrowni wodnej. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam jakie polecasz domki lub pole namiotowe na jez. Żarnowieckim masz jakieś namiary?jakie tam są opłaty za wędkowanie z łodzi/pontonu interesuje mnie pobyt 7dni na jeziorze pewnie duża fala - bliskosc do morza.Jaki wyznacznik duża przynęta duża ryba?Trafiaja sie ładne Okonie?Jeśli mozesz coś przybliżyć bedzie mi miło za info,chciałbym wypoczać w tamtym rejonie PL zanim stanie tam Fukushima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Szwaderki i dużo szczupaka - to chyba jakiś żart z tego co kojarzę to Szwaderki słyną z tego że są skuteczni do bólu jeśli chodzi o trzepanie wody <_< Masz złe skojarzenia panie moderator. nie jest tak źle, jak się ma wodę pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Wonton pod domem to masz najwyżej Jemiołówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 wonton,a ile tych szczupaków tam złowiłeś?przez ostatnie 5 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 wonton,a ile tych szczupaków tam złowiłeś?przez ostatnie 5 lat? i ile miało ponad 60 cm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 jeśli chodzi o Żarnowieckie to zasady masz tu http://www.gniewino.pl/UserFiles/akt.1_2012/reg.polow_ryb_20 12.pdf . natomiast jeśli chodzi o bazę noclegową to poszukaj w necie. ja jestem z Gdyni więc mam blisko i nigdy nie kożystałem. rybki trafiają się ładne, szczególnie warto popływać za okoniem. bez środka pływającego w sumie nie połowisz. ja pływam na pontonie z silnikiem elektrycznym i spokojnie daję radę od wiosny aż do późnej jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Rybak ty to zaraz ile ile... Ja tam na płotki chodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Bardzo dziękuję wszystkim, którzy podali konkretne miejsca, nazwy, telefony, linki (na priv i tu w wątku). Sprawdzę sobie wszystkie i dam znać co z tego wyszło.Jak nie wyjdzie to zawitam ponownie do mojego miejsca w okolicach Sejn. Bylem tam już 4 czy 5 razy i było cudownie, przede wszystkicm gospodarze tacy, że chce się tam wracać kolejny raz przez ZAFAJDANĄ Warszawę (chodzi mi o ruch i korki - nie ludzi ) 650km z Wrocławia ... Kolegów kłócących się o rybność/bezrybie jezior proszę żeby dali spokój Po co te kłótnie? Na ryby idźcie lepiej Pozdrawiam I czekam na kolejne ciekawe wieści, jeśli macie może fotki domków, linki to dawajcie. Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Łowił ktoś może na jeziorach Ublik Wielki/Mały? Byłem tam chyba ze dwa trzy lata temu na Rajdzie Polski i ośrodek wypoczynkowy tam się znajdujący bardzo mi się spodobał. Ogólnie cisza i spokój. Białej rybki było pod dostatkiem ale z drapieżnikiem nie miałem przyjemności się spotkać ale pewnie dlatego że było mało czasu na łowienie. Planujemy się tam wybrać w tym roku tylko pytanie czy jest sens jechać 500km żeby zlowić kilka szczupaczków 50cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witajcie,kilka miejsc już obdzwoniłem i obmailowałem.Najfajniejsze jak na razie są okolice Szczecinka i jeziorka w lubuskiem. Co do rybności jezior? Zobaczymy... Jak macie coś fajnego z okolic dawnych województw: pilskiego, zielonogórskiego, gorzowskiego i okolic Olsztyna, proszę o info.Ma to być agroturystyka nad jeziorem albo ośrodki wczasowe z domkami nad wodą. Dzięki za wiadomości. Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi